Ogród Marty - Cz. XII

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród Marty - Cz. XII

Post »

Martusiu to jutro Wigilia u Ciebie :;230 prezenty już też pod choinką :;230
Bardzo ładne dodatki do stroików kupiłaś ;:333 ta biała choineczka na pierwszym super!
Skrzaty to Twoja wizytówka ;:63 Ja z przygotowaniami jeszcze w lesie, ale mam prawie 10 dni więc zdążę na pewno jak zwykle :uszy Mam nadzieję, że śnieg za oknem zostanie na święta, bo skoro znosimy taka wczesną zimę to nich mamy z tego korzyść :;230 Pozdrawiam i dobrze że już masz trochę więcej czasu dla siebie ;:196
Awatar użytkownika
ed04
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 5 mar 2017, o 14:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne, widać kobieca rękę. ;:63
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Co jeden stroik to piękniejszy ;:215 nie dziwię się, że tak szybko się rozeszły i ja takie cudo bym kupiła.
Wiem, że u Ciebie zawsze jest coś pysznego na stole, czytam że zupka chrzanowa będzie, dzięki Tobie miałam okazję poznać jej smak.
Też nastawiłam buraczki na zakwas, na początku przyszłego tygodnia będę zlewała.
Rogaliki upiecz, są proste do wykonania, na pewno będą smakowały.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18

Post »

Marto jak się do ciebie wejdzie to wyjść nie można ;:108
Nie dość ,że zachwycasz ogrodem to teraz stroiki świąteczne,są cudne.Jestem pełna podziwu ,że masz tyle pasji i siły ,aby tworzyć takie cacuszka.Złota rączka z Ciebie ;:180
Twój ogród jest piękny a teraz dom pewnie wygląda obłędnie ,kiedy te twoje ozdoby je upiększają ,coś pięknego a do tego jeszcze ten kiermasz ,skąd ty masz tyle sił na to wszystko .Podziwiam na prawdę ;:215 ,jesteś niesamowita .Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Świetne stroiki :D widzę że u Ciebie święta zaczęły się już na dobre :wink:
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
ewunia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lis 2012, o 15:31

Post »

Witaj Martuś
Stroik co jeden to ładniejszy ;:138
Marchewkę lubimy na słodko kwaśno do obiadu więc zaprawiam w słoiki taką podstawę:2,5 kg marchwi obrać, ugotować al dente, następnie pokroić w kostkę lub talarki - jak kto woli, w międzyczasie zagotować zalewę: 4szkl wody, 1łyżeczka octu, 1płaska łyżka soli, 3 czubate łyżki cukru, do słoików włożyć ziele angielskie, liść laurowy oraz pokrojoną marchew, zalać zalewą, zakręcić słoiki i wstawić do pasteryzacji. Z takiej marchewki szybko zrobi się dodatek do obiadu.
A jeśli chodzi o seler to pierwszy raz w tym roku robiłam. jest to seler konserwowy. Zaprawiłam w dwóch wersjach: bardziej słodkiej i bardziej kwaśnej, na bardziej słodko już posmakowaliśmy do obiadku- pychota, emek stwierdził, że lepszy od kupnego.
Jak będziesz chciała przepis to też mogę napisać.
A tak wygląda w słoiku

Obrazek

Fotkę mogę w każdej chwili usunąć.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Martus widzę ze już choineczki jest . ;:215

Poczynania do świat idą pełna parą.
I te twoje skrzaty. Wyjatkowo piękne. ;:180
Szkoda,że nie mam więcej czasu bo sprobowalabym je zrobić. Mocno trudne ??
Zima biała wszędzie. A u ciebie jak ?? Roślinki pod pierzynką ?
Pozdrawiam cieplutko ;:196
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45

Post »

Marto widzę, że u Ciebie już święta na całego :) przepiękne ozdoby świąteczne :) u mnie jeszcze nic nie ma hihi dopiero w ten weekend będą porządki, bo oczywiście nigdy nie ma czasu na nic :) ogród śpi więc można poświęcić się innym przyjemnością :)
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Stroiki śliczne
A ja jeszcze z tyłu zauwazyłam jakieś anioły. Czy to też świąteczne dekoracje?
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Martuniu ;, nareszcie znalazłam chwilkę na popisanie u Ciebie , oczywiście staram się być na bieżąco , ale na wpisy mało czasu . Ty oczywiście jak zwykle jesteś zapracowana , widać , że artystyczna z Ciebie dusza i kochasz pracować , więc efekty możemy właśnie podziwiać . Zresztą własnoręcznie przystrojony dom wygląda nietuzinkowo i bardziej cieszy , możesz być z siebie dumna .Nareszcie nasze ogrody poszły na zimowy sen, więc my możemy zająć się innymi przyjemnościami .Święta już czekają za progiem , więc miłej , aromatycznej , pełnej zapachów przedświątecznej pracy Ci życzę i serdecznie pozdrawiam . ;:196
Awatar użytkownika
Bazyla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2017, o 20:44

Post »

Martuś przybiegam z życzeniami swiatecznymi wszystkiego najlepszego, zdrowia i spokoju, miłości i radości w ten radosny czas. ;:196 ;:168
Życie jest zbyt krótkie, żeby się na nie obrażać
Beata
Bazylowo
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam pięknie i świątecznie miłych gości ,nareszcie miły odpoczynek ,już po wigilii, kolędy wyśpiewane,prezenty rozpakowane ,kawka wypita ciasto podjedzone ,teraz rodzinka odpoczywa ,a ja przybiegłam do Was .

Marysiu wigilia była dzisiaj :uszy ,u mnie zawsze wszystko wcześniej przygotowane ,stroików narobiłam się dużo ,bo ciągle brakowało ,skrzaty uwielbiam i mam ich dużo i jeszcze dorobię ,wreszcie odpocznę i troszkę pobędę z Wami ,mam nadzieję,że spotkamy się w styczniu u mnie ,coś zorganizuję ,myślałam ,że się wyrobię miedzy Świętami a Nowym Rokiem ale nie miałam czasu niczego organizować,a przecież trzeba wymienić się nasionkami ,głośno pomarzyć o naszych ogrodach ,pozdrawiam i do usłyszenia ,mam nadzieję ,że zadzwonisz jak będziesz trochę wolna ,pozdrawiam i zdrowych ,szczęśliwych Świąt dla całej rodzinki ;:196

Edziu,lubię robić takie robótki i cieszę się ,że się podobają ,pozdrawiam i pięknych świąt życzę :wit

Dorota,rogaliki upieczone i orzechowe i amoniaczki ,i ciast własnych mamy 3 sztuki ;:306 wspólnymi siłami jakoś się zrobiło ,wigilia była pyszna i myślę ,że i u Was też ,pozdrawiam i wesołych ,zdrowych świąt życzę ;:168

Beato miło,że coś Cię trzyma w moim ogrodzie ,dom rzeczywiście ubrany ,bo taki lubię i przedogródek też ubrany w światła ,niech się coś odmieni na chwilę ,sił mi czasem brakuje ,ale odpocznę i znowu działam :uszy ,pozdrawiam i cudownych świąt ;:168

Natalko,ja dużo wymyślam na święta ,więc zabieram się do roboty wcześniej,żebym zdążyła ,pozdrawiam i dużo zdrowia życzę,żeby te piękne święta były spokojne i pełne nadziei na lepsze jutro ;:168

Ewuniu,dzięki za wyjaśnienia i marchewka i seler muszą być pyszne ,seler bardzo pysznie w tym słoiku wygląda ,też proszę o przepis ,mamy święta ,więc życzę dużo zdrowia ,zadowolenia z rodzinki i dużo wspólnych pięknych chwil ,pozdrawiam ;:196

Aniu,zawsze na święta wcześniej wszystko przygotowuję ,bo ciągle mi się wydaje,że nie zdążę a tak wszystko bym chciała mieć dopięte ,skrzaty prosto się robi ,ale nie wiem jak to wytłumaczyć ,u mnie plucha ,teraz troszkę posypało,może na jutro się zmieni i wszystko wybieleje na polu,roślinki u mnie na wierzchu,ale jak sie to utrzyma to obsypię spokojnie róże ,bo jeszcze tego nie zrobiłam ,pozdrawiam i pięknych świąt życzę ;:196

Mariuszu,ja wiem coś na temat czasu, też mi go ciągle brakuje ,może za dużo wymyślam i często nie zdążam za własnymi myślami, pozdrawiam i wesołych świąt życzę ;:168

Gosiu,anioły to dostałam do ogrodu ,ale coś mi żali je tam wynieść ,może na wiosnę a teraz stoją pod choinką ,bo w tym kąciku jest teraz właśnie choinka ,miło,że stroiki się podobają ,zrobiłam ich dość dużo ,pozdrawiam i spokojnych i zdrowych świąt życzę ;:168

Elżuniu,cieszę się ,że chociaż na moment wpadłaś ,ogród na moment zostawiony a teraz dom ożył naszym krzątaniem i zapachami jakie unosiły się w nim przez ostanie dni,teraz święta i miły odpoczynek ,pozdrawiam i cudownych świąt życzę ;:196

Beatko Bazyla,dziękuję i również życzę pięknych i spokojnych świąt i niech w Nowym Roku wszystkie marzenia się spełnią ,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu pewnie już śpisz zmęczona całym dniem, ja dopiero wpadłam na FO ale też zaraz znikam, bo dziewczyny muszę rano obudzić i wyprawić. Niestety nie ma czasu pobyć dłużej, ale dobre i to. Cieszę się że już jesteś wolniejsza i może uda się porozmawiać, a ze spotkaniem to zobaczymy czy nam śniegu nie sypnie w styczniu. Za oknem jakby nie było mam biało...tak na milimetr :D Zdrowych, spokojnych Świąt i odpoczynku dla całej Rodzinki w tym zabieganym świecie! Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Martusiu Święta minęły ... z życzeniami nie zdążyłam, ale za to na Nowy Rok życzę wszystkiego co najlepsze dla domu, dla ogrodu i dla zdrowia ;:167

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Skąd na wszystko znajdujesz czas? Chyba nie śpisz po nocach, bo inaczej się chyba nie da ;:63 Ale cudności wychodzą spod Twoich zdolnych rączek, tak, że nie dziwię się wcale, że masz na nie zapotrzebowanie ogromne. Co roku sobie obiecuję, że latem, jesienią nazbieram leśnych elementów na stroiki i będę robić i zawsze w grudniu budzę się z ręką w nocniku ;:223 i znowu nic nie mam. Zrobiłam tylko bałwanki ze skarpetek i tak się spodobały synowi, że zabiera je ze sobą do Holandii. Ale ja się z tego cieszę, bo znowu będę mogła je zrobić :heja Do skrzatów się przymierzałam, ale nie mogę nic wymyślić na ich brody, brak mi takiego materiału. Ale postaram się mieć oczy szeroko otwarte i może coś wypatrzę na przyszłe święta.
Wszystkiego dobrego w Nowym Roku ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”