Witam pięknie i świątecznie miłych gości ,nareszcie miły odpoczynek ,już po wigilii, kolędy wyśpiewane,prezenty rozpakowane ,kawka wypita ciasto podjedzone ,teraz rodzinka odpoczywa ,a ja przybiegłam do Was .
Marysiu wigilia była dzisiaj

,u mnie zawsze wszystko wcześniej przygotowane ,stroików narobiłam się dużo ,bo ciągle brakowało ,skrzaty uwielbiam i mam ich dużo i jeszcze dorobię ,wreszcie odpocznę i troszkę pobędę z Wami ,mam nadzieję,że spotkamy się w styczniu u mnie ,coś zorganizuję ,myślałam ,że się wyrobię miedzy Świętami a Nowym Rokiem ale nie miałam czasu niczego organizować,a przecież trzeba wymienić się nasionkami ,głośno pomarzyć o naszych ogrodach ,pozdrawiam i do usłyszenia ,mam nadzieję ,że zadzwonisz jak będziesz trochę wolna ,pozdrawiam i zdrowych ,szczęśliwych Świąt dla całej rodzinki
Edziu,lubię robić takie robótki i cieszę się ,że się podobają ,pozdrawiam i pięknych świąt życzę
Dorota,rogaliki upieczone i orzechowe i amoniaczki ,i ciast własnych mamy 3 sztuki

wspólnymi siłami jakoś się zrobiło ,wigilia była pyszna i myślę ,że i u Was też ,pozdrawiam i wesołych ,zdrowych świąt życzę
Beato miło,że coś Cię trzyma w moim ogrodzie ,dom rzeczywiście ubrany ,bo taki lubię i przedogródek też ubrany w światła ,niech się coś odmieni na chwilę ,sił mi czasem brakuje ,ale odpocznę i znowu działam

,pozdrawiam i cudownych świąt
Natalko,ja dużo wymyślam na święta ,więc zabieram się do roboty wcześniej,żebym zdążyła ,pozdrawiam i dużo zdrowia życzę,żeby te piękne święta były spokojne i pełne nadziei na lepsze jutro
Ewuniu,dzięki za wyjaśnienia i marchewka i seler muszą być pyszne ,seler bardzo pysznie w tym słoiku wygląda ,też proszę o przepis ,mamy święta ,więc życzę dużo zdrowia ,zadowolenia z rodzinki i dużo wspólnych pięknych chwil ,pozdrawiam
Aniu,zawsze na święta wcześniej wszystko przygotowuję ,bo ciągle mi się wydaje,że nie zdążę a tak wszystko bym chciała mieć dopięte ,skrzaty prosto się robi ,ale nie wiem jak to wytłumaczyć ,u mnie plucha ,teraz troszkę posypało,może na jutro się zmieni i wszystko wybieleje na polu,roślinki u mnie na wierzchu,ale jak sie to utrzyma to obsypię spokojnie róże ,bo jeszcze tego nie zrobiłam ,pozdrawiam i pięknych świąt życzę
Mariuszu,ja wiem coś na temat czasu, też mi go ciągle brakuje ,może za dużo wymyślam i często nie zdążam za własnymi myślami, pozdrawiam i wesołych świąt życzę
Gosiu,anioły to dostałam do ogrodu ,ale coś mi żali je tam wynieść ,może na wiosnę a teraz stoją pod choinką ,bo w tym kąciku jest teraz właśnie choinka ,miło,że stroiki się podobają ,zrobiłam ich dość dużo ,pozdrawiam i spokojnych i zdrowych świąt życzę
Elżuniu,cieszę się ,że chociaż na moment wpadłaś ,ogród na moment zostawiony a teraz dom ożył naszym krzątaniem i zapachami jakie unosiły się w nim przez ostanie dni,teraz święta i miły odpoczynek ,pozdrawiam i cudownych świąt życzę
Beatko Bazyla,dziękuję i również życzę pięknych i spokojnych świąt i niech w Nowym Roku wszystkie marzenia się spełnią ,pozdrawiam