Miłego dnia!
Ogród Biedronki641cz.4
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Biedronki641cz.4
Bogaty zbiór jeżówek u Ciebie Alu, u mnie wiele po sezonie przepadło i nie wiem czy to zima czy nornice je wykańczały...Już nie kupuję nowych coś tam z odzysku w doniczkach się znalazło nawet jeszcze nie wiem co tam sie kryje ale pewnie pospoliciaki...Papieróweczką się poczęstowałam , pomidorki i u mnie takie, tuż tuż...
Na balkonie mam koktajlowych doniczkę i one już do degustacji się przydają .
Miłego dnia!
Miłego dnia!
- karolacha

- Od: 1 cze 2014, o 15:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wow ślicznie i kolorowo u Ciebie a papierówki mniam mniam
Ja nie umiałam skrętników utrzymać a miałam rózne kolorki , kupowałam i dostawałam od szwagierki, ale wszystkie do czasu, to dałam spokój . Storczyki mam , ale nie pwiem żeby mi specjalnie się wiodły
kwitną 1-2x w roku 
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam.
Znów wróciły upały.
Wiesiu lilia jest posadzona na wiosnę z L.Ma na imię Soft Music. Jest to lilia orientalna pełna.Jak się rozwinie powinna być ładniejsza.
Ewciu to nie pozostaje Ci nic jak kupić nowy aparat.
Maryniu u mnie też wypadają jeżówki. Nauczona na błędach teraz im dogadzam. Teraz dostają to co lubią pełne słonce ,kompost,co jakiś czas odmłodzenie i oczywiście ścinam koszyczki zaraz po przekwitnieniu. Oczywiście kupuje z dobrego źródła. Kiedyś na 10 kupionych jedna była zgodna. A cenie je za późne i długie kwitnienie. Dzień wolny a siedzę w domu,bo na polu nic się nie dało dziś zrobić. może wieczorkiem. Tobie też wszystkiego najlepszego.
Karolciu ja dawniej skrętniki chyba zalewałam. Teraz żyją i kwitną.Bardzo mi się zawsze podobały. Teraz będę kupować nowe odmiany.

Śmiecą ,ale cieszą jak kwitną.

Wszystkie hosty już przekwitają. A kwitły obficie.
Na kwitnienie białej czekam. Nie widzę jeszcze nawet pąków.

Znów wróciły upały.
Wiesiu lilia jest posadzona na wiosnę z L.Ma na imię Soft Music. Jest to lilia orientalna pełna.Jak się rozwinie powinna być ładniejsza.
Ewciu to nie pozostaje Ci nic jak kupić nowy aparat.
Maryniu u mnie też wypadają jeżówki. Nauczona na błędach teraz im dogadzam. Teraz dostają to co lubią pełne słonce ,kompost,co jakiś czas odmłodzenie i oczywiście ścinam koszyczki zaraz po przekwitnieniu. Oczywiście kupuje z dobrego źródła. Kiedyś na 10 kupionych jedna była zgodna. A cenie je za późne i długie kwitnienie. Dzień wolny a siedzę w domu,bo na polu nic się nie dało dziś zrobić. może wieczorkiem. Tobie też wszystkiego najlepszego.
Karolciu ja dawniej skrętniki chyba zalewałam. Teraz żyją i kwitną.Bardzo mi się zawsze podobały. Teraz będę kupować nowe odmiany.

Śmiecą ,ale cieszą jak kwitną.

Wszystkie hosty już przekwitają. A kwitły obficie.
Na kwitnienie białej czekam. Nie widzę jeszcze nawet pąków.

- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Alu, bajeczne te foteczki robione nową techniką.Wyglądają jak malowidło.
Za te normalne są bardziej naturalne .
Hosta Grandiflora i Fragrant Bouquet kwitną dużo później i obie pięknie pachną.
Pięknie u Ciebie, smakowicie i kolorowo.A jeżówki i u mnie zaczynają swój spektakl.
Za te normalne są bardziej naturalne .
Pięknie u Ciebie, smakowicie i kolorowo.A jeżówki i u mnie zaczynają swój spektakl.
- Florian Silesia

- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Witaj Alu! Piękne u Ciebie jeżówki! A że u mnie poza pospolitą czyli gatunkiem ich brak - będę podziwiał u Ciebie!
Przypomniałaś mi o kupidynku. Czeka w doniczce na posadzenie
Przypomniałaś mi o kupidynku. Czeka w doniczce na posadzenie
- Biedronka641

Witam.
Dziś dziś też gorąco.
Stasiu zastanawiam się czy wszystkich fotek takich nie robić,ale jak słusznie zauważyłaś są nie naturalne. Z hosty białej pachnącej mam Grandiflorę,ale czy już nie powinna kwitnąć?
Dziękuję za miłe słowa. W tym roku nie siałam dużo,ale jakiś czas jemy fasolkę szparagową. Troszkę jej zamroziłam. Będzie na zupę w zimie. Ogórki zrywam co drugi dzień i kiszę. Coś będzie z pomidorów. Malinki też podjadam.Mam też malino jeżynę,ale w tym roku strasznie malutkie są owoce. Cebulę,czosnek,selery ,pietruszkę i buraki objedzone przez sarny. Buraki zjadają mi co roku.
Witaj Florianie. Miło,że wpadłeś.Myślę,że zostaniesz na dłużej
Jeżówki to moja miłość. Kwitną długo do jesieni,kiedy już kolorków na rabatach jest dużo mniej niż na wiosnę. A kupidynka posadź w słońcu. Ma się lepiej u mnie niż w półcieniu.
Zakwitają nowe lilie.

Jest lato,a motyli było dotąd mało.Zakwitły jeżówki i jest ich więcej.

Dziś dziś też gorąco.
Stasiu zastanawiam się czy wszystkich fotek takich nie robić,ale jak słusznie zauważyłaś są nie naturalne. Z hosty białej pachnącej mam Grandiflorę,ale czy już nie powinna kwitnąć?
Dziękuję za miłe słowa. W tym roku nie siałam dużo,ale jakiś czas jemy fasolkę szparagową. Troszkę jej zamroziłam. Będzie na zupę w zimie. Ogórki zrywam co drugi dzień i kiszę. Coś będzie z pomidorów. Malinki też podjadam.Mam też malino jeżynę,ale w tym roku strasznie malutkie są owoce. Cebulę,czosnek,selery ,pietruszkę i buraki objedzone przez sarny. Buraki zjadają mi co roku.
Witaj Florianie. Miło,że wpadłeś.Myślę,że zostaniesz na dłużej
Zakwitają nowe lilie.

Jest lato,a motyli było dotąd mało.Zakwitły jeżówki i jest ich więcej.

- delosperma

- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Zastanawiam się nad Deinanthe, ale chyba potrzebuje dużo miejsca ???
Jeżówki masz piękne,
też je bardzo lubię za długie kwitnienie.
Jeżówki masz piękne,
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
-
kropelka

- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Śliczne lilie masz
Wspaniale się patrzy na takie widoczki 
- stasia_ogrod

- Od: 13 mar 2011, o 16:48
Alu, jak od czasu do czasu pokarzesz nam ciekawą fotkę w innej fakturze, to z przyjemnością każdy obejrzy.
Zachwycam się liliami a ostatnia fotka liliowców, pięknie kontrastowo zaaranżowana.
Motylki zleciały się do jeżówek.
Moja Grandiflora rośnie w cieniu i zawsze bardzo późno zakwita.
Zachwycam się liliami a ostatnia fotka liliowców, pięknie kontrastowo zaaranżowana.
Moja Grandiflora rośnie w cieniu i zawsze bardzo późno zakwita.
- Biedronka641

Witam i o zdrowie pytam.
Ja się dziś przerobiłam. Nie wiem czy to dobry pomysł,ale przesadzałam dziś niektóre kwiaty.
Jest chłodniej.Wszystko podlałam. Potem przetwory i padam.
Marysiu niebieski nawet przyrasta a białe,które kwitnie później bardzo mało.Moje ma trzy lata. Na pewno musi być w cieniu, bo na słońcu liście przypala i omdlewa.W zeszłym roku przesadzałam i dalej nie rośnie jak powinno. Kawałeczkiem mogę się podzielić.
Mariolu lilii miałam znacznie więcej.Niektóre nie wyszły,inne wyszły i oklapły. Takie były Martagony.
Stasiu masz racje.Odmiana wskazana. A Twoja Grandiflora ma już pąki?

Milin

Kielisznik ma coraz więcej kwiatów.

Floksy babcine i jedyne u mnie.

Rozwary

Lobielia sama wyhodowałam.

Didiscusa też wysiałam całą doniczkę.Wysadziłam i ostał się jeden. Zjadły go ślimaki i
nie wiem kiedy.

Zaczyna kwitnąć Lirope Muscarii. Przecież to kwiat jesienny. Czyli jesień się do mnie zbliża.

Liście lilii chore czy przypalone?

Ja się dziś przerobiłam. Nie wiem czy to dobry pomysł,ale przesadzałam dziś niektóre kwiaty.
Jest chłodniej.Wszystko podlałam. Potem przetwory i padam.
Marysiu niebieski nawet przyrasta a białe,które kwitnie później bardzo mało.Moje ma trzy lata. Na pewno musi być w cieniu, bo na słońcu liście przypala i omdlewa.W zeszłym roku przesadzałam i dalej nie rośnie jak powinno. Kawałeczkiem mogę się podzielić.
Mariolu lilii miałam znacznie więcej.Niektóre nie wyszły,inne wyszły i oklapły. Takie były Martagony.
Stasiu masz racje.Odmiana wskazana. A Twoja Grandiflora ma już pąki?

Milin

Kielisznik ma coraz więcej kwiatów.

Floksy babcine i jedyne u mnie.

Rozwary

Lobielia sama wyhodowałam.

Didiscusa też wysiałam całą doniczkę.Wysadziłam i ostał się jeden. Zjadły go ślimaki i
nie wiem kiedy.

Zaczyna kwitnąć Lirope Muscarii. Przecież to kwiat jesienny. Czyli jesień się do mnie zbliża.

Liście lilii chore czy przypalone?

- wisia7

- Od: 8 lut 2012, o 18:14
Alu, cudne masz te pełne lilie
.
- garden11
- 1000p

- Od: 3 gru 2014, o 10:16
Alu lilie pokazujesz coraz ładniejsze, ależ kolorowo u Ciebie!
- ewunia7

- Od: 1 lis 2012, o 15:31
Alu Ślicznie masz w ogródku, tak kolorowo
Jeżówki i lilie przecudne
Do pelargonii tez mam słabość, więc na balkonie mam ich kilka
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Pięne kwiaty... Szczególnie mi się podoba Iris domestica... Swoje wyhodowałem z nasion ? w tym roku zakwitną mi po raz drugi, coraz większe pąki mają. Cudne rozwary i cała masa innych pięknych roślin...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
-
ursa
- 200p

- Od: 30 paź 2007, o 18:46
Alu , urocze kwiaty jeżówek. Widzę ,że masz ich sporo. U mnie dopiero zaczynają kwitnie.
Rozwary też piękne szkoda, że tak szybko przekwitają.
Rozwary też piękne szkoda, że tak szybko przekwitają.
Pozdrawiam cieplutko. Ulka