Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Zapraszam na spacerek wśród kwiatów

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

o jakiej jesieni mowa gdy kwitną wiosenne
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martuś a masz rudbekię trójklapową ? jak nie to Ci przywiozę ;:215
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Milenko,gdzie ty się podziewałaś,cieszę sie ,że Cię widzę,u mnie leje często ,dzisiaj też cały czas w pelerynie pracowałam ,ale rośliny jakoś wytrzymują ,na przedostatniej stronie jest sadziec purpurowy,mój krwiściąg dzisiaj już padł od tych deszczów,Twój mało kwitnął ,bo młody a u mnie kępy duże i łodygi co chwilę wyrastają nowe ,a stare trzeba usunąć,cieszę się ,że kompociki zrobione ,ja też robię ze swoich malin co uzbieram to zalewam i też będę miała podobnie jak Ty zrobionych słoiczków ,jeszcze będę robiła sok z malin do gorącej herbatki z cytrynką i imbirem ,bo to taka nasza zimowa herbatka i bardzo w zimie smakuje,pozdrawiam gorąco i buziaczki przesyłam ;:196

Marysiu,nie wiem jaka jest trójklapowa mam 3 rodzaje rudbekii błyskotliwą ,nagą i lśniącą ,więc poproszę, :uszy
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś uwielbiam spacery wśród łanów kwiecia, takie widoki ładują akumulatory jak deszczysko za oknem się ciągnie ;:196 Dalie masz zapewne od tego Grzegorza, co wystawiał też swoje dalie na wystawie w Mysłowicach początkiem sierpnia i ma nawet swój wątek man211. Inny kolekcjoner pan Stanisław Lipień nazwał nawet odmianę nowej czerwonej dali mianem man211. Czytam na bieżąco wątki daliowe - bo uwielbiam. Żałuje że w ten wekend nie mogłam być na wystawie w Rybniku :? Muszę napisać o nadwyżki dalii ;:oj Fajne spotkanko się szykuje ;:oj Tylko żeby Wam pogoda dopisała ;:333

Pozdrawiam serdecznie, spokojnej nocki ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martusiu widzę, że szykuje się Wam cudowne spotkanie z Marysią.... aż zazdroszczę i czekam z niecierpliwością na relację ;:196
Twój ogród zachwyca o każdej porze roku..... późno-letnie klimaty bajkowe.... te łany rudbekii, dzielżanów, floksów..... coś wspaniałego. Jak zawsze jestem pod ogromnym wrażeniem ;:167
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Martuś z samego rana humor sobie poprawiam Twoimi fotkami. I miłego spotkania życzę. I zazdroszczę. Och jak bym chciała Twój ogród zobaczyć w realu. Marysi to będzie dane.
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś pospacerowałam ;:138 ;:138 Wkładasz wiele pracy by mieć tak piękne kępy, niestety u mnie nie możlie w takich grupach. ;:174 Pięknie wyglądają rudbekie dzielżany ;:oj
Miły spacerek. ;:196
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Martuś, cały czas jestem, tylko ostatnio trochę ciszej :wink:
Życzę Tobie i Marysi udanego spotkania - albo inaczej - spotkania bez opadów, bo udane na pewno będzie; potrzebna tylko odrobina ładnej pogody (u mnie od rana pada - żadna nowość tego lata :mrgreen:) :wit
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Marto, dziękuję za żurawkę ;:196 ale podpytam Igę bo będę potrzebowała więcej jednego koloru. Już zamówiłam u niej kilka na próbę. Zobaczymy jak sobie dadzą radę.
Śliczne masz to różowe cleome.
Sadziec od ciebie muszę chyba przesadzić w inne miejsce...po raz drugi...bo ciągle nie jest zadowolony z warunków. Jak nie za sucho, to za ciemno, a podobno to taka nie wymagająca roślina ;:306
Szkoda że nie mogę mieć dalli bo nie mam gdzie przechowywać. Twoje są przepiękne ;:333
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

Ten łan rudbekii i dzielżanów jakie to ładne ;:108 ;:333
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu bardzo dziękuję za miło spędzony dzień (nawet deszczu nie zauważyłyśmy), za poczęstunek, za wielkie serce i dynie, które wreszcie zaspokoją apetyt mojej rodziny ;:306
Miałam okazję zobaczyć Twój ogród późno letni! przecudne dalie, ale i dziwnym trafem kwitnące trytomy i lilie (jak Ty to robisz ;:196 )
Zapraszam serdecznie do B. Miłego wieczoru i wypoczywaj ;:196
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, tak się cieszę ,że mnie odwiedziłaś,to był taki inny i piękny dzień ,ale ciągle nam mało,placek pyszny dziękujemy ,a bukiet z hortensji stoi w żardynierze przede mną ,jest cudny ,karczoch jeden muszę ususzyć bo taki piękny i już widzę go w świątecznym stroiku,więc jest na piecu i się suszy ,kwiatuszki jutro będą zasadzone,dziękuję za wszystko i znowu na Ciebie czekam,buziaczki ;:196
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anetko,u mnie też pada z przerwami i bardzo ponuro ,ale dzisiejszy dzień i tak był piękny bo przyjechała do mnie Marysia i tak jakby wyszło słońce,więc pogoda na polu się nie liczyła ,ja też uwielbiam dalie a od Grzegorza mam w tym roku 3 szt ,bo więcej nie miał ale już zamówiłam na rok następny ,więc myślę ,że powiększę kolekcję,pozdrawiam gorąco i buziaczki dla Ciebie ;:196

Aguś,spotkanie z Marysią było gorące ,nic nie odczułyśmy słoty ani ponuractwa na polu,miło,że ogród się podoba,staram się ,żeby ciągle coś kwitło i cieszyło nasze oczy i fajnie się tym z Wami podzielić,pozdrawia mocno i moc buziaków posyłam ;:196

Małgosiu,zapraszam do mnie ,może kiedyś da się tak zrobić,że będziesz,ogród kwitnie pięknie ,tylko ciągłe deszcze mu przeszkadzają ,ale i tak daje radę,pozdrawiam ;:168

Kasiu,miłe Twoje słowa ,to taka motywacja na przyszłość ,żeby było jeszcze lepiej,pozdrawiam i buziaczki posyłam ;:196

Milenko,u mnie tez padało,co prawda z przerwami ,ale wiesz jak to jest jak miły gość przyjeżdża ,ja myślę ,że nic nie mogło nam odebrać radości,i ogród był spenetrowany dokładnie, a troszkę w kuchni przy ciepłym piecu z kaweczką i też bardzo sympatycznie,i mam prośbę ,nie siedź tak cichutko :uszy ,buziaczki dla Ciebie ;:196

Jolu,mogę wysłać Ci nasion ,bo będzie bardzo dużo,sadziec to absolutnie nie wymagająca roślina ,a co do dalii to nie masz żadnego pomieszczenia ,żeby tylko nie doszedł tam mróz? one są warte wszystko,takie okazy z nich rosną,ja lubię te największe ,pozdrawiam i pieknych snów życzę ;:19 ;:168

Mati,nie masz rudbekii ,chętnie Ci dam i sobie szybciutko rozmnożysz i stworzysz łan w jednym roku,pozdrawiam :wit
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapraszam na spacerek i na grzybobranie

Obrazek

Obrazek

rudbekia lśniąca w kroplach deszczu 2 m wysoka
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

rudbekia błyskotliwa i dyniowisko
Obrazek

zakwitł następny hibiskus
Obrazek

Obrazek

dalie w kroplach deszczu
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18

Post »

Marysia trzymała parasol, a Ty robiłaś fotki? :wink: Dyniowisko robi wrażenie - stosujesz jakieś opryski?
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”