Moje oczko w głowie cz.5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Moje oczko w głowie cz.5

Post »

Nie mam Tereniu a widzę w paru wątkach i podoba mi się, więc się polecam. Ja też będę robić sadzonki, ale to dopiero na wiosnę, prawda?
No i mam nadzieję, że na wiosnę mnie odwiedzicie ;:180
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ja Skandynawskiej już mam kilka krzaczków w doniczkach i w ziemi rozsadzonych - myślałam o wymianie na wiosnę ale "rwa " mi nie pozwoliła na nic ;:223
No to zapisuję w swoich zapiskach - Ty też zapisz bo ze mną jest rożnie , nawet zapisane a zapomnę ;:306 ;:306 Ty sadzonkuj swoje ;:108
Mam nadzieję że nic nam nie stanie na przeszkodzie żeby zobaczyć Twój piękny szaliczek :;230 i cudowne krzewy i kwiaty - dziękuję bardzo za zaproszenie ;:168
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ja właśnie stałam się posiadaczką skandynawskiej.
Coraz bardziej podobaja mi się chryzantemy.
Muszę znaleźć kilka miejsc na kolejne
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

TERENIU.....jaki masz sposób na robienie sadzonek chryzantemowych....też mam nowe i bym chętnie się wymieniła na inne....czy mgę jeszcze w tym sezonie zrobić sadzonki :?:
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2009, o 09:25

Post »

Tereniu - i jak to z tymi sadzonkami - mnie się wydaje, że wystarczy udziubnąć wiosną- bo widzę już teraz, że po przycięciu zrobiła się piękna kępka- chyba łatwo oddzielić sadzonkę- tak robiaś czy jakieś sposoby??? gdzieś czytałam, że łatwo się ukorzeniają te co trzeba uszczypnąć w maju- to uszczypnięte - Twoje są szczypane czy samokrzewiące???? ;:306
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Tereniu, też jestem ciekawa kiedy robisz sadzonki. Jedną chryzantemę musiałam przesadzić i widziałam mnóstwo małych przy korzeniu, ale chyba lepiej im na zimę będzie w kupie.
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Gosiu dla chryzantem zawsze miejsce się znajdzie ;:108 One są cudne - wszystkie ;:333 ja tez muszę jeszcze dosadzić .
Krysiu myśmy się już chyba umawiały na wiosnę na wymianę chryzantem ;:108
Teraz to już za późno na robienie sadzonek ale wiosną możesz ;:108 z tych uszczypniętych i od korzeni można oderwać młode .
Powodzenia życzę .
Beatko dobrze Ci się wydaje - właśnie tak robię sadzonki ;:108 W ubiegłym roku wiatr połamał mi kilka gałęzi chryzantem i porobiłam sadzonki , wsadziłam do szklarenki po butelki i się ukorzeniły ale to było we wrześniu chyba .
Moje to szczypane - jak nie zapomnę ;:306 ;:306 Większość moich to też nowe tegoroczne ;:108
Danusiu teraz już za późno na robienie sadzonek - na wiosnę oddzielisz te nowo wychodzące i te ze szczypania tez daje do ukorzeniania ;:108 Powodzenia .

Dziewczyny mam problem z Judaszowcem - z jednej strony się cieszę a z drugiej główkuję jak go okryc żeby nie zmarzł - zobaczcie on zwariował ;:223

Obrazek

Obrazek
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu - ja to się wymądrzam- ale właśnie przeglądając ofertę Jantry- doczytałam, że są samokrzewiące i takie które należy ciąć - moja biała nie była cięta i chyba dlatego taka wysoka porosła - napisz kiedy je szczypiesz i czy tylko raz???
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko beatrix+ Judaszowiec rośnie u mnie już kilka lat , miałam dwa , jeden zmarzł a ten został i ładnie rósł :heja zawsze kwitł wiosną a w tym roku coś mu się pomieszało zakwitł później jak miał już liście i teraz sobie wymyślił kwitnienie :D
Jak był mały i młody to go okrywałam a ostatnio nie ;:185 teraz nie wiem co z nim zrobię ;:7
Beatko powiem prawdę - ja chcę już zimę bo w końcu bym odpoczęła a tak to ciągle mam mnóstwo pracy i już nie mam siły .
Pozdrawiam i dziękuję Ci ;:196
Beatko beatab Moje trzeba ciąć , tylko te młode są niziutkie :heja
Ja swoje szczypię dwa razy - w zależności od tego jak wcześnie ruszą ale gdzieś na początku maja a potem jeszcze w czerwcu ale nie za późno żeby zdążyły zakwitnąć ;:108 W tym roku też swoje nie wszystkie szczypałam bo męczyła mnie rwa kulszowa i nie dawałam rady .
moje tak jeszcze kwitną
Obrazek

Obrazek

Obrazek
beatab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tereniu- pięknie jeszcze kwitną, ja zamówiłam te samo krzewiące - bo u mnie to pewno nie zdążyły by zakwitnąć - kiedyś właśnie miałam takie co kwitły w grudniu jak była ładna pogoda, ale przeważnie marzły. :wit
Awatar użytkownika
Tacca
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lut 2009, o 12:23
Kontakt:

Post »

Tereniu, tak myślałam. Jeszcze ładnie kwitną i sporo maluchów naprodukowały. Przykryję jak przyjdą mrozy igliwiem. Może przetrwają. Wiosną muszę dokupić inne kolorki. Fajne są bo nie trzeba uszczykiwać.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

A ja znam ten widok ;:63 Ślicznie ma Terenia :D jakiś nie listopadowy ten widok :roll:
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

TERENIU.....widoczki z nowej działki :?: ...fajnie przestrzeń niczym nie zmącona, las w pobliżu ale będziesz tworzyć.
Chryzantemki będę zgodnie z Twoją instrukcją ukorzeniać wiosną, podejrzałam je i nie mają nowych przyrostów przy korzeniu....poczekam do wiosny.
:wit :wit
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko macham Ci przez górkę ;:138
beatab Ostatnio jesień jest ładna i u mnie zawsze zdążą zakwitnąć , może nie pocieszę się tyle jak bym chciała bo działka nie przy domu ale zawsze :D muszę też pomyśleć o tych samo krzewiących ;:108
Danusiu U mnie te co w sierpniu kwitły to mają mnóstwo maluchów ale one i tak przemarzną a wiosna znowu wypuszczą nowe ;:108
Ja też muszę pomyśleć o tych niskich co nie trzeba uszczykiwać .
Marysiu witaj ;:196 chyba wiosna się zbliża ;:306 ;:306
Krysiu widoczki ze starej działki - jest na górce dlatego przestrzeń niczym nie zmącona :heja
Ukorzeniaj ;:108 ;:108 moje te co późno kwitną też nie mają młodych przyrostów ale na wiosnę na pewno będzie dużo .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Oj też bym chciała żeby wiosna już była ale wiem że jest to nie możliwe ale obyśmy zimę przetrwały dobrze i to fajnie oby zima była łaskawa i tylko tyle ;:108
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”