Jak u Ciebie z pogodą, bardzo wieje??? .... u mnie wieje i śniegiem miecie.... paskudna pogoda.... mam nadzieję, ze wiatr szkód u Ciebie nie narobił. Aż żal słuchać jakie spustoszenia w kraju ... dachy pozrywane, drzewa poprzewracane.....
Minibotanik Jacka cz.8
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Minibotanik Jacka cz.8
Jacku witaj
Jak u Ciebie z pogodą, bardzo wieje??? .... u mnie wieje i śniegiem miecie.... paskudna pogoda.... mam nadzieję, ze wiatr szkód u Ciebie nie narobił. Aż żal słuchać jakie spustoszenia w kraju ... dachy pozrywane, drzewa poprzewracane.....
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Geniu, ja też mam gałęzie przygotowane i agrowłókninę
Janko, no i doczekałaś się śniegu
Ale on chyba zbyt długo nie poleży
Ja do posiania mam liliowce i raczej będę się powstrzymywał z zakupemkolejnych nasion. Choć na kilka gatunków mam ochotę
Agnieszko, strat w ogrodzie nie mam, tylko całe mnóstwo połamanych gałęzi z wierzb. Na szczęście żadna większa nie spadła na dach.
Mi też głowy na szczęście nie urwało choć przez cały dzień pracowałem na świeżym powietrzu. Było dziś "bardzo świeże"
Ledwo żyję. Ogrzewałem się myślami o ciepłych krajach, które już niebawem 
Janko, no i doczekałaś się śniegu
Ja do posiania mam liliowce i raczej będę się powstrzymywał z zakupemkolejnych nasion. Choć na kilka gatunków mam ochotę
Agnieszko, strat w ogrodzie nie mam, tylko całe mnóstwo połamanych gałęzi z wierzb. Na szczęście żadna większa nie spadła na dach.
Mi też głowy na szczęście nie urwało choć przez cały dzień pracowałem na świeżym powietrzu. Było dziś "bardzo świeże"
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jacku wyobrażam sobie jak bardzo musisz być podekscytowany kolejnym wspaniałym wyjazdem....a ja będę czekała z wielką niecierpliwością na zdjęcia i opowieści z podróży....
Jaki masz termin wyjazdu????
Jaki masz termin wyjazdu????
- JacekP

Wylatuję ok.10 stycznia. Jestem bardzo podekscytowany, bo zapowiada się super przygoda i dużo adrenaliny!
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
To czekamy Jacku na relację
Koniecznie jakieś łupy roślinne przywieź
Cieszę się, że nic nie uszkodziła u Ciebie wichura Aż drżę o siedlisko .Mogło całe zdmuchnąć...
Koniecznie jakieś łupy roślinne przywieź
Cieszę się, że nic nie uszkodziła u Ciebie wichura Aż drżę o siedlisko .Mogło całe zdmuchnąć...
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Witaj Jacku
Dobrze ,że nie masz żadnych szkód po tej wichurze ,choć się jeszcze nie skończyła to mam nadzieję ,że nie będzie już taka straszna.
Jacku życzę Ci szczęśliwej podróży
Dobrze ,że nie masz żadnych szkód po tej wichurze ,choć się jeszcze nie skończyła to mam nadzieję ,że nie będzie już taka straszna.
Jacku życzę Ci szczęśliwej podróży
Pozdrawiam Alicja
- Locutus

- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Jacek ? A toś mnie zaskoczył... Kojarzę, że masz chabry górskie, nawet odmianę białą skądś Ci się udało wydębić i myślałem, że wszystkim tak długo kwitną...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
- JacekP

Agnieszko, dzięki
Z ostatniej wyprawy nie przywiozłem żadnych roślin, to teraz muszę się poprawić
Za to ładny kamień wulkaniczny zdobi moją łazienkę. Jednak najważniejsze są wrażenia, przeżycia i dokumentacja zdjęciowa
Alu, na szczęście żadna duża gałąź mojej wierzby nie spadła na dach. Tego obawiałem się najbardziej.
Loki, chabry górskie mam; białe też. Powtarzają kwitnienie ale nigdy nie kwitły tak długo.
Alu, na szczęście żadna duża gałąź mojej wierzby nie spadła na dach. Tego obawiałem się najbardziej.
Loki, chabry górskie mam; białe też. Powtarzają kwitnienie ale nigdy nie kwitły tak długo.
- alicjad31

- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Dobrze Jacku ,że wierzba wytrzymała,któregoś roku gałęzie wierzby mojego sąsiada fruwały po mojej działce.
My swoją wierzbę ostatniej zimy mocno przycięliśmy ,ale baliśmy sie o ogrodzenie ,
które już zostało naruszone przez korzenie drzew i bardzo brzydko wygląda.
Mieliśmy je naprawić, ale nie zdążyliśmy tj muszę czekać na kogoś z rodziny ,żeby to zrobił
co prawda ogrodzenie robił mój M ,.ale on teraz nie może nic robic.
My swoją wierzbę ostatniej zimy mocno przycięliśmy ,ale baliśmy sie o ogrodzenie ,
które już zostało naruszone przez korzenie drzew i bardzo brzydko wygląda.
Mieliśmy je naprawić, ale nie zdążyliśmy tj muszę czekać na kogoś z rodziny ,żeby to zrobił
co prawda ogrodzenie robił mój M ,.ale on teraz nie może nic robic.
Pozdrawiam Alicja
- JacekP

Tak, wierzby są brdzo kruche i mnóstwo gałęzi z nich leci. Mam teraz całe podwórze zawalone gałęziami różnego kalibru 
- maniusika

- Od: 18 mar 2009, o 20:50
Tak jak u mnie z topoli i lipy ,wszędzie pełno małych gałęzi , wiatr tym razem mnie oszczędził .. Moje wierzby mocno przycinane i jeszcze małe więc tylko się kłaniały do samej ziemi ..
- JacekP

Moja wierzba ma już czas policzony. Jest zgoda na jej wycięcie. Mam nadzieję, że w przyszłym roku to nastąpi. Nie będzie zagrożenia dla domu, wiecznie połamanych gałązek i zapchanych rynien no i ożyje mój ogródek ziołowy, który wegetuje pod wierzbą 
- misia53

- Od: 3 paź 2011, o 00:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku-super ze pozbędziesz się śmieciucha,kurcze człowiek nie może decydować na swojej działce
trzeba tyle zachodu by uzyskać pozwolenie na wycięcie drzewa.na pewno zyskają roślinki,wiosną czeka cię niezła robota.
Mój ogród - moje marzenie
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki
https://plus.google.com/photos/11666739 ... 490/albums" onclick="window.open(this.href);return false;
- JacekP

Misiu, też się cieszę, choć powiem szczerze, że jest mi i trochę żal, bo przywykłem do tego kolosa obok mojego domu. Nawet jeśli jest uciążliwy
Napisałaś "na swojej działce". No właśnie - działka moja nie jest i niewiele mogę decydować
Napisałaś "na swojej działce". No właśnie - działka moja nie jest i niewiele mogę decydować
- pelagia72

- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Jacek
To wierzba na terenie sąsiadów jest ?
To wierzba na terenie sąsiadów jest ?