Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Ogród w dolinie część 6 - czyli majowe szczyrkanie

Post »

Aniu,
do rozpoznania ocalonej bedzie potrzeba dużo zdjęć z bliska, paki, kwiaty, rewers płatków, przede wszystkim kolce i liście z obu stron. jeśli to historyczna róża, to sprawa nie jest prosta, bo są ich setki :lol: w każdym razie, pewne jest to, że panna urodziwa! :)
I kocham twoje zdjęcia! ;:138
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Aniu właśnie uzmysłowiłaś mi dwie rzeczy że muszę dokupić jeszcze jedną białą różę i może to być Avalon. Pozostałe śliczności ;:63 i że jutro muszę zebrać jagodę kamczacką . A co jest na ostatnim zdjęciu ostatniej serii?
Awatar użytkownika
mmaryla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2011, o 13:24

Post »

Ale pieknie pokazałaś swoje prześliczne róże,nie znam się na ich odmianach, dla mnie każda jest urodziwa i gogna zachwytu ;:oj .
Ja dostaję róże i inne ogrodowe, od sąsiadki z jej działki tez są piękne :D
Zachwycił mnie ten niebieski Irys,jest bardzo urodziwy.Wszystko u Ciebie Aniu godne uwagi i zachwytu ;:138 ;:196 .
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu, wspaniałe są Twoje róże. Jedna ładniejsza od drugiej, każda sliczna na swój sposób. Reszta też pięknie się prezentuje. Ślicznie :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Niezwykła kolekcja róż ;:oj Właśnie przekonałaś mnie do Avalon i jest na liście. Poza tym ciągle podoba mi się Charless do Gaulle, ale nie jest tajemnicą że każda róża w tym kolorze jest dla mnie piękna ;:306
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59

Post »

Aniu, róże masz cudne, godne narodowej kolekcji :) a i rabaty mnie zachwyciły! Jeśli dobrze wypatrzyłam, masz szałwię z kolorowym wybarwieniem liści. Jak znosi zimy? Miałam takie jak Twoja i takie jak na fot poniżej, ale z 15 sadzonek dekorujących obrzeże pomiędzy trawnikiem a żwirową ścieżką po 2 latach mam tylko 2 sztuki...A i te, co przetrwały, wracają do "pospolitego" wybarwienia.
Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Ale mam zaległości ;:oj
Róże cudne a na fotelikach na tarasie się rozgościłam...pozdrawiam bardzo GORĄCO ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Łubinek w pełni zasługuje na centralną pozycję. Zupełnie nie pojmuję ludzi, którzy piękne rośliny ozdobne tępią jako chwasty. Tak czy siak ? obfitością fotek doprowadziłaś mnie w tym tygodniu do zawrotu głowy. Już nawet nie wiem, czym mam się zachwycać.

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Aniu cudna ta Twoja róża Avalon , warto było kupić.

no i jeszcze ta

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Grażynkę (kogra)! Parę różyczek się nazbierało ;:224 Ale jeszcze mam parę chciejstw... Hoyami strasznie się cieszę. Oczywiście i bez kwitnienia są śliczne, ale kwiaty są tak cudne. Mam kilkanaście (jeśli nie ponad 20) odmian hoyi. Większość tegoroczne nabytki, a już kwitną :tan
Majeczko (majka411)! Jak iryski przekwitają, zaczyna Avalon. To jest dosłownie zaraz obok wejścia na ganek. Mam je na oku zatem codziennie. Chciałam w tym miejscu coś uniwersalnego, a przy tym nie za wielkiego, no i odpowiednio dekoracyjnego. Udało się w 100%. Co do Pashminki napisałam, że do niej nikogo nie trzeba przekonywać, a nie - że nie jestem przekonana. Bardzo mi się podoba, bo choć lubię takie energetyczne kolorki, to doceniam piękno Pastelli, Avalon, Pashminy, czy Eden Rose.
Ewuś (ewa_tuli)! ;:196
Kubasiu! Avalonka nabierze "ciała". Zrób jak radzi Majka. Do kwitnienia, najpóźniej końca lipca, regularnie nawoź, w tym doliściennie z Bioseptem. Może w tym roku nie będzie spektakularna, ale w przyszłym - pokaże na co ja stać. A zaczekać warto! Rozpoznanie mięty ;:63
Iwonko (iwona0042)! Dziękuję ;:168
Dario (D-M)! Trochę się tych roślin nazbierało... A o porządnych meblach na taras marzyłam odkąd się wprowadziła. Wreszcie się udało.
Marysiu (mufka)! Avalon reklamuje od zeszłego roku. Jest absolutnie zjawiskowa :D
Jadziu (e-babcia)! Widzę, że spodobały Ci się moje róże :heja
Aguś (AgaNet)! Nawet nie wiesz, jak bardzo się cieszę, że tak mówisz. Moja, lidlowska biała zawiązała pąki. Mam nadzieję, że będzie choć w części tak piękna jak Twoja, zeszłoroczna.
Iwonko (raflezja)! Dziękuję ;:196
Marto (Shirall)! I Ty masz piękne :D
Aniu (wielkakulka)! Pies jest szczęśliwy bez tego futra. Wyobraź sobie, jak mu jest gorąco ;:oj
Nelu (Alionuszka)! Jak miło, że wstąpiłaś ;:138 "ocalona" jak na razie nie ma wad. Zobaczymy jak będzie z powtarzaniem. Nie ukrywam, że wolę takie, które kwitną więcej niż raz. Tak czy siak, gdybym wiedziała, że jest taka śliczna dostałaby bardziej eksponowaną miejscówkę.
Ewo (gloriadei)! Faktycznie jest piękna. Nie ma znaczenia, że nie znam odmiany. To była bardzo miłą niespodzianka. U sąsiada przez 2 lata nie kwitła tzn. w okresie od kiedy tam mieszkam. U mnie za to dała czadu :D
Marysiu (Maska)! Avalon nie jest biała. Kolor określiłabym jako kolor bitej śmietany kremówki. Niekiedy lekko waniliowy. Ale warto ja mieć. A na ostatnim zdjęciu jest kwiat datury. Tylko nieco inaczej na niego spojrzałam :;230
Marylu (mmaryla)! Nie znam brzydkich róż. Każda jest inna i każda piękna. Nie wiem, czy wiesz, ale w założeniu w moim ogrodzie miało ich nie być. Uważałam je za kłopotliwe rośliny. Ale zmieniłam zdanie :;230
Mariolu (kropelka)! ;:196
Jolu (April)! Koniecznie kup sobie Avalon. Będziesz nią oczarowana. A od owej niebieskiej róży się zaczęła u mnie choroba różana...
Zuziu (zuzanna2418)! Szałwia, którą pokazujesz u mnie kwitła i zimowała. Po dwóch latach jeden z krzaków nie odrodził się. Mam też podobną tylko limonkową. Generalnie jestem z nich bardzo zadowolona.
Danusiu (mm-complex)! Zapraszam do stołu. Zaraz będzie kawa i może truskawki???
Loki! Także nie rozumiem. Łubin lubi się mocno rozrosnąć, ale można go jesienią bezkarnie ograniczyć. Żaden problem. Stąd u mnie kolejny, tym razem różowy, łubin. Zdjęc będzie jeszcze więcej, bo wiele się dzieje.
Geniu! Dziś się śmieje z siebie, że wahałam się przed kupnem Avalon. Mam cały szpalerek 4 sztuki. A ta, która pokazujesz to Pastella. U mnie od wiosny, ale na forum bardzo ją chwalą. Obie to fajnie, nie za wielkie krzaczki.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

W ogrodzie królują róże, więc jeszcze Was będę nimi męczyć...

Zaczniemy od nowości.

Piękny pąk Mr Lincoln. Czekam na jej głęboką czerwień...

Obrazek

Nastalgie - nr 1 na mojej liście chciejstw z zeszłego roku

Obrazek

I kolejne

Alladin Palace

Obrazek

Berolina

Obrazek

Bordure Rose

Obrazek

Avalon

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Charless de Gaulle

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miniaturowa

Obrazek

Vatican

Obrazek

Rosarium Uetersen

Obrazek

Red Elizabeth

Obrazek

Obrazek

Pastella

Obrazek

Obrazek

Pashmina

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Kronenberg

Obrazek

Koralowa NN

Obrazek

Monika

Obrazek

NN

Obrazek

Obrazek

Lavaglut

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W nieco szerszej perspektywie

Herbaciana NN ze złocieniem maruną

Obrazek

Obrazek

Avalon z irysami

Obrazek

Laguna z Fresią

Obrazek

Paki Laguny z przetacznikiem syberyjskim

Obrazek

Na koniec tradycyjne takie tam :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Niunia1981
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 sie 2011, o 15:01

Post »

Będę obiektywna i powiem że Monika najładniejsza ;:306
Pozdrawiam, Monika :)
Zielony świat Moniki cz. 9
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Niunia1981 pisze:Będę obiektywna i powiem że Monika najładniejsza ;:306
A ja obejrzałam, chciałam którąś szczególnie wyróżnić i nie umiem...wszystkie są takie piękne! no może Charles de Gaulle ciut piękniejszy ze względu na kolor...
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Aniu, nie mam wytłumaczenia na to, że jestem u Ciebie pierwszy chyba raz, sama nie wiem jak to się stało, masz takie piękne róże, zdrowe i zadbane, muszę i chcę bywać tu częściej.
Avalon może złapać za ;:167 ,tym bardziej że Twoje zdjęcia to małe arcydzieła ;:333
Nie tylko róże zachwycają, masz ogromną kolekcję różnych roślin, podziwiam to, nauczyć się wymagań każdej rośliny to nie lada wyzwanie tym bardziej, że wszystkie wyglądają zdrowo i okazale.
Co robisz aby hoja Ci kwitła, mam w domu sporą hoję ale trzymam ją raczej dla liści, od lat nie zakwitła ani jednym kwiatkiem.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Aniu, połączenie róży z irysami, bardzo, ale to bardzo udane. Do tej pory nie posiadam irysów, ze względu na to, że nie miałam pomysłu z czym je połączyć, aby i po kwitnieniu liście zdobiły. Ty zrobiłaś to perfekcyjnie. Pięknie.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”