Ogródek KaRo cz.5
- stasia109
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 lip 2008, o 10:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek KaRo cz.5
Przepiękne!!!
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Prawda Stasiu!
Przepiękne są prace Aliny. Jest artystką
Dziękuję bardzo Alinko.
Dzisiejszej nocy spadł u mnie pierwszy śnieg.
Ogród jest biały.
Oczekuję z niecierpliwością następnych opadów śniegu.
Nadciągają mrozy,roślinom przydałaby się pierzynka.

Przepiękne są prace Aliny. Jest artystką

Dziękuję bardzo Alinko.

Dzisiejszej nocy spadł u mnie pierwszy śnieg.
Ogród jest biały.
Oczekuję z niecierpliwością następnych opadów śniegu.
Nadciągają mrozy,roślinom przydałaby się pierzynka.

- stasia109
Właśnie wróciłam z ogrodu. Opatulałam drzewka posadzone tej jesieni, włókniną. Kopce miały juz porobione, ale biedne gałązki były narażone na chłody, a jeszcze do tego zapowiadają
duże mrozy. I po co...

Adresy do moich wątków
- Olusia
- Od: 23 gru 2007, o 21:38
U mnie też byłpierwszy śnieżek , zdążyłam zrobić trochę zdjęć w białej scenerii.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Stasiu ,mróz to nieodłączny element naszych zim.
Zawsze tak było.... i nadal być powinno.
Tylko ostatnimi czasy jakoś tak się pokręciło w pogodzie,że na dobrą sprawę nie ma zimy,nie ma jesieni ani wiosny....przejścia od lata do zimy i od zimy do lata są nienormalne dla naszych warunków klimatycznych...
Mróz jak i śnieg są prawidłowym stadium zim naszego klimatu.
Zima ma zbawienny wpływ na nasze ogrody... chcę zimy,już na święta chcę prawdziwej zimy,takiej z dzieciństwa...
:P
Tylko ostatnimi czasy jakoś tak się pokręciło w pogodzie,że na dobrą sprawę nie ma zimy,nie ma jesieni ani wiosny....przejścia od lata do zimy i od zimy do lata są nienormalne dla naszych warunków klimatycznych...
Zima ma zbawienny wpływ na nasze ogrody... chcę zimy,już na święta chcę prawdziwej zimy,takiej z dzieciństwa...

- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj KaRo podobnie jak Ty chcę prawdziwej zimy ,ale ostatnie 3 czy 4 zimy nie było u mnie prawie śniegu , mróz był też tylko przez krótki okres .
Poprzedniej nocy spadło u mnie troszkę śniegu a zapowiedzi dają nadzieję że troszkę pobędzie bo zbliżają się mrozy .
Oby święta były też mroźne i białe .
Życzę spokojnej nocy Genia
Poprzedniej nocy spadło u mnie troszkę śniegu a zapowiedzi dają nadzieję że troszkę pobędzie bo zbliżają się mrozy .
Oby święta były też mroźne i białe .
Życzę spokojnej nocy Genia
- Alionuszka
- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Karo bardzo dobry sposób na pokazanie kwintesencji ogrodów w postaci wizytówek.Twój ogród jest przykładem,jak wieloletnią pracą,można dojść do ideału
,pasuje mi ten klimat,dobór i zestawienia roślin,ich zagęszczenie.Super... 

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- fela
- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Geniu, w tym roku będziesz chyba miała swoją wymarzoną zimę. W całej Europie zimno i w wielu miejscach śnieży.
-
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
Witaj Krysiu!
Ja też myślę,że mroźne i śnieżne zimy są potrzebne naszym ogrodom. I w dodatku jest wtedy tak pięknie...Także bardzo czekam na taką prawdziwą zimę !
Ja też myślę,że mroźne i śnieżne zimy są potrzebne naszym ogrodom. I w dodatku jest wtedy tak pięknie...Także bardzo czekam na taką prawdziwą zimę !
- stasia109
Witaj KaRo!
Ja tez tęsknię za taką zimą jaka była w moim dzieciństwie. Dużo śniegu, mróz. Dziś takich zim już nie ma. Masz rację jest zima-lato. Lato-zima. A gdzie prawdziwa długa wiosna, gdzie złota polska jesień? Coś się z pogodą porobiło nie tak. Nawet dokładnie nie można zaplanować otulania krzewów i drzewek. Wiosną, nie wiadomo kiedy odkrywać rośliny, aby się nie zaparzyły. Dlatego wolałabym jakby zimy w ogóle nie było. Choć wiem, że tęgi mróz przydałby się na robactwo, brrr.
Aby do wiosny.
Pozdrawiam, pa

Ja tez tęsknię za taką zimą jaka była w moim dzieciństwie. Dużo śniegu, mróz. Dziś takich zim już nie ma. Masz rację jest zima-lato. Lato-zima. A gdzie prawdziwa długa wiosna, gdzie złota polska jesień? Coś się z pogodą porobiło nie tak. Nawet dokładnie nie można zaplanować otulania krzewów i drzewek. Wiosną, nie wiadomo kiedy odkrywać rośliny, aby się nie zaparzyły. Dlatego wolałabym jakby zimy w ogóle nie było. Choć wiem, że tęgi mróz przydałby się na robactwo, brrr.
Aby do wiosny.
Pozdrawiam, pa

Adresy do moich wątków
Krysiu, pozdrawiam Cię z mojego zaśnieżonego ogrodu
Roślinki pięknie pokryła śnieżna pierzynka, więc niestraszne im mrozy zapowiadane na koniec tygodnia :P
Życzę miłego dnia

Roślinki pięknie pokryła śnieżna pierzynka, więc niestraszne im mrozy zapowiadane na koniec tygodnia :P
Życzę miłego dnia

-
- Od: 24 lis 2009, o 14:56
Witaj
obejrzałam Twoją "wizytówkę" która zachęciła mnie do obejrzenia całego wątku.
A także do posiadania ciekawszych bardziej szlachetnych gatunków roślin.
Podziwiam z jaką umiejętnością łączysz "pięknisie" ogrodowe
Nie ma tu konkurencji ,jest harmonia .
pozdrawiam Elżbieta
obejrzałam Twoją "wizytówkę" która zachęciła mnie do obejrzenia całego wątku.
A także do posiadania ciekawszych bardziej szlachetnych gatunków roślin.
Podziwiam z jaką umiejętnością łączysz "pięknisie" ogrodowe
Nie ma tu konkurencji ,jest harmonia .
pozdrawiam Elżbieta
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Witaj Kryśko.
Dopchałam się i ja do Ciebie i od razu mówię, że wizytówkę masz naprawdę czarowną.
Nie wiem czy pamietasz nasze rozmowy na temat róż ale niestety nie udało mi się dostać Blue Velvet i paru innych ale myślę, że po to jest nowy rok zeby nasze marzenia mogły się spełnić.
U mnie zma na całego ale słonka brak.
Serdeczości ślę i zdrówka życzę.

Dopchałam się i ja do Ciebie i od razu mówię, że wizytówkę masz naprawdę czarowną.

Nie wiem czy pamietasz nasze rozmowy na temat róż ale niestety nie udało mi się dostać Blue Velvet i paru innych ale myślę, że po to jest nowy rok zeby nasze marzenia mogły się spełnić.

U mnie zma na całego ale słonka brak.
Serdeczości ślę i zdrówka życzę.

- hanka55
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
KaRo pisze:Stasiu ,mróz to nieodłączny element naszych zim.

Krysiu, ja dołączam sowią minę

I nie chcę zbawiennego pustostanu w chusteczce, jako było w zeszłym roku.
Ciepła, ciepła, podobno miło być globalne ?
A tymczasem, mróz wystraszył nawet górali i o 20-tej główny deptak spacerowy pusty,
mimo ozdób, światełek i całkiem świątecznej atmosfery iskrzącego i skrzypiącego śniegu.
Piernaty przyjacielem człowieka?

- stasia109
KaRo Kochana, ale żeś wykrakała mróz. U mnie dziś było - 17 stopni. Śnieg tak pięknie chrzęścił pod nogami jak byłam na spacerku z psami, że ho, ho... Psiury się wylatały, ale zmarzły i chciały już do domciu. Najgorsze jest to, że psom w stopki klei się śnieg w takie kulki i psy nie mogą chodzić, bo je łapki bolą. Musiałam odrywać kulki, i wracać.
Czarek prosił, abym wzięła go na ręce:
a Diuna prosząco patrzyła, aby już wracać:
Nawet mój ukochany stracił kur.... w oczach:
Widzisz, co narobiłaś. Nie prorokuj więcej, plisssss

Czarek prosił, abym wzięła go na ręce:

a Diuna prosząco patrzyła, aby już wracać:

Nawet mój ukochany stracił kur.... w oczach:

Widzisz, co narobiłaś. Nie prorokuj więcej, plisssss

Adresy do moich wątków