Jeśli mi się rozsieje i będą młode siewki to chętnie się podzielę... tylko proszę się przypomnieć
Andzin sen - ogród początki....
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Andzin sen - ogród początki....
Iga, a ja swoją przywiozłam w ubiegłym roku z Bieszczad (300 km ode mnie), umęczona, zwiędnięta, wreszcie wsadzona i myślałam, że nic z tego nie będzie, a ona proszę...
Jeśli mi się rozsieje i będą młode siewki to chętnie się podzielę... tylko proszę się przypomnieć
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Andziu, dziękuję za dobre serce, ale ja już nawet sadziłam od znajomych i nic, coś za bardzo bym je chciała.Pooglądam u Was i się pozachwycam.
Coś nie tam z tą gliną, bo u Gieni też glina a malwy ma malowane.
Coś nie tam z tą gliną, bo u Gieni też glina a malwy ma malowane.
Iguś, przyjedziesz do mnie ,to Ci taczkę gliny zapakuję do wozu 
Słonecznie pozdrawiam.Lucyna
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
Ogród ciągle błądzących właścicieli zaprasza:)
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Masz bardzo ciekawe nasturcje. U mnie wysiały się w tym roku same, a te, które kupowałam jako zimujące(już drugi raz!) w ogóle się nie pokazały.
Trochę późno, ale przecież zawsze można życzyć Wszystkiego Najlepszego i
Trochę późno, ale przecież zawsze można życzyć Wszystkiego Najlepszego i
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Dzien dobry Andziu. Trochę spóżnione, ale składam serdeczne życzenia imieninowe. Oby Twój ogród kipiał zielenią, szumiały Ci drzewa, śpiewały ptaki i pachniały kwiaty. Początki już są i widzę roślinki w dobrej formie. Być może pogoda im sprzyja, bo u mnie nasturcje popaliło słońce. Za to kobee mają się bardzo dobrze i pięknie kwitną, najwyrażniej kochają upały.
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Andziu-dzięki za fotki nasturcji "Dzień i noc",przy takiej pogodzie nie wiem czy moje zakwitną w Podwórkowym,ale te Twoje okazuje się są ładniejsze niż na etykietce producenta.
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Przeurocze nasturcje
pierwszy raz takie widzę 
- Andzia1

Witam przemiłych gości
i dziękuję za życzenia - na dobre nigdy nie jest za późno
Posiałam w tym roku sporo różnych nasturcji, ale właściwie tylko te "Noc i Dzień" ładnie kwitną, reszta ma pożółknięte listki i bardzo mało kwiatów. Może jednak uda mi się zebrać nasiona,to chętnie podzielę się Z Wami.
Bardzo Ci dziękuję za życzenia i pamięć
Mam nadzieję, że zajrzysz do mnie częściej i opowiesz co u Ciebie słychać.
A oto moja maleńka sekcja fioletowa, łubin właściwie powinien kwitnąć dopiero za roku, a tu proszę taka miła niespodzianka:

i jeszcze lawendowo:
Jedyna lilia jaka mam, pachnie tak że czuć ją w całek okolicy :

i zakwitła kobea:
A to skalniakowe zagadki, nie mam pojęcia co to jest, wygląda mi to na jakiegoś bielunia, daturę czy "cóś":

i dynia nie wiadomo skąd
:

Jeszcze skalniakowych zagadek trzymam w zanadrzu, ale to innym razem.
Miłej i spokojnej niedzieli wszystkim życzę

Posiałam w tym roku sporo różnych nasturcji, ale właściwie tylko te "Noc i Dzień" ładnie kwitną, reszta ma pożółknięte listki i bardzo mało kwiatów. Może jednak uda mi się zebrać nasiona,to chętnie podzielę się Z Wami.
Felu kochana gdzie Ty się podziewałaśfela pisze:Dzien dobry Andziu. Trochę spóżnione, ale składam serdeczne życzenia imieninowe. Oby Twój ogród kipiał zielenią, szumiały Ci drzewa, śpiewały ptaki i pachniały kwiaty. Początki już są i widzę roślinki w dobrej formie. Być może pogoda im sprzyja, bo u mnie nasturcje popaliło słońce. Za to kobee mają się bardzo dobrze i pięknie kwitną, najwyraźniej kochają upały.
- masz to jak w banku, że się przypomnę, bo piękne są te białe liatryPESTKA@ pisze:Andziu to dla Ciebie.Przypomnij mi się na wiosnę url]
A oto moja maleńka sekcja fioletowa, łubin właściwie powinien kwitnąć dopiero za roku, a tu proszę taka miła niespodzianka:

i jeszcze lawendowo:

Jedyna lilia jaka mam, pachnie tak że czuć ją w całek okolicy :

i zakwitła kobea:

A to skalniakowe zagadki, nie mam pojęcia co to jest, wygląda mi to na jakiegoś bielunia, daturę czy "cóś":

i dynia nie wiadomo skąd

Jeszcze skalniakowych zagadek trzymam w zanadrzu, ale to innym razem.
Miłej i spokojnej niedzieli wszystkim życzę
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- EwkaEs

- Od: 9 lip 2008, o 20:28
Andziu-moja kobea ma być taka sama,na razie pnie się w górę,ale kwitnąć nie kwitnie....
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Kobea chyba się zorientowała, że ma jedyną szansę zakwitnąć na tak pięknym tarasie
bo ona taka kapryśnica jest.
Na ostatnim zdjęciu to jednoroczna datura. Pachnie jeszcze bardziej intensywnie niż wieloletnie, ale bardzo szybko przekwita. U mnie nie wzeszła.

Na ostatnim zdjęciu to jednoroczna datura. Pachnie jeszcze bardziej intensywnie niż wieloletnie, ale bardzo szybko przekwita. U mnie nie wzeszła.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- fela

- Od: 23 lut 2009, o 17:51
Dzień dobry Andziu. Wakacyjny to czas, więc trudno siedzieć przy kompie, a poza tym nie tylko ogrody mnie interesują, a popracować też trzeba. Od wczoraj przelotne mżawki, tym chętniej zostaję w domu i czasami zaglądam do forumowych ogródków. U Ciebie widzę liatry kwitną, u mnie nie wzeszła żadna. Nie ma sprawiedliwości na świecie...Ostatnio wszędzie kwitną lilie i rzeczywiście są bardzo dekoracyjne i podobno nie mają specjalnych wymagań. Wkleiłam wiejskie obrazki we ?Francji znanej i nieznanej? w wątku Wisienki. Zapraszam na spacer. 
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Aniu pięknie fioletowo u Ciebie
a niespodzianki czasami są ciekawe
miłego tygodnia życzę 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Witaj Aniu
zwiedziłam twoje włości i jestem pod wrażeniem ogromu wykonanych prac. Wszystko sunie do przodu super gratuluję
będę zaglądać i podziwiać zmiany.
- Andzia1

Agnieszko witam serdecznie u mnie i cieszę się, że tu zawitałaś. Zapraszam jak najczęściej.
Dorobiliśmy się wreszcie aparatu więc uczę się robić zdjęcia. Na początek troszkę tego co już jakiś czas kwitnie:
Dalie które dostałam minn.od Bogdana Szczepanskiego i kupowałam od forumek różnych:

Jednak zakwitną moje canny kupowane o Drozda...

Dorobiliśmy się wreszcie aparatu więc uczę się robić zdjęcia. Na początek troszkę tego co już jakiś czas kwitnie:
Dalie które dostałam minn.od Bogdana Szczepanskiego i kupowałam od forumek różnych:

Jednak zakwitną moje canny kupowane o Drozda...

regulamin Andziu
regulamin Andziu