no cóż, nie ma się co łudzić-pogoda długoterminowa dla całej Polski zapowiada dopiero ciepełko( w graniach +11, +12 do +15 stopni) około 04 kwietnia, więc trzeba uzbroić się w cierpliwość.....
Ja w doniczkach mam w tej chwili (do wysadzenia na miejsce stałe około 15 maja) pacioreczniki.......ładnie rosną, więc pociesza mnie choć to.....
Pozdrawiam
Cynthio, mam duże widne pomieszczenie warsztatowe z temperaturą +5 st i tam je przechowuję, jak zresztą wszystkie rośliny. Zaglądam codziennie, nic nie rośnie. Spokojnie jeszcze tydzień wytrzymają.
ja moje lilie wysadziłam na jesień, a w marcu zlapalam jakaś pogodę i wysadziłam,
nie trzymam w domu, nie wiem czy slusznie zrobiłam ale tak robie co roku.
I ja wypróbuję ta sałatkę z miętą. Robiłam dotąd bez mięty, ale była taka mdła. Chyba faktycznie brakowało w niej mięty. Natomiast można do niej zastosować również kaszę jaglaną zamiast kuskusu lub bulguru. Natomiast muszę Wam podpowiedzieć, że ja rozmaryn mam latem w doniczce, którą przenoszę na zimę do mieszkania, a wiosną wystawiam znów na balkon. Natomiast miętę w ogrodzie łatwo ograniczyć sadząc ją w dużej zadołowanej donicy.
Bożenko, nie wszyscy lubią miętę...niektórzy tolerują tylko w paście do zębów Ta sałatka jest smaczna, trzeba tylko pamiętać o schłodzeniu przed podaniem.