To jest ubiorek? cudeńko !!
Ogród -mój azyl cz.1
- aguskac
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudowne !! Powiedz, czy pod kamienie kładliście coś by nie przerastała trawa ?
Pytam, bo mamy problem ze starym brukiem na podwórku, który niestety bardzo zarasta trawą. Jesienią go oczyściłam, ale nie wiem jak zabezpieczyć by przyzwoicie wyglądał cały rok...

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
ZENIU-ostróżki ,rzeczywiście śliczne ,jak do tej pory nie miałam żadnej.Na poprzedniej stronie podałam linki ,gdzie zrobiłam zakupy .Można tam wszystkiego się dowiedzieć .
IGUŚ mam nadzieje ,że moje ostróżki będą takie ,jakie miały być.
HALINKO-dziękuje za wiadomości o pięknotce.Dąbrówke o bordowych listkach też mam,wiem ,że się strasznie rozłazi ,ale panuję nad nią .Zieloną możesz mi przesłać .U Jacka wyczytałam,że masz wilczomlecz groszkowy i złocisty ,gdybyś miała w nadmiarze ,to wiesz co z nim zrobić
,bo ja mam tylko ten jednoroczny ,biało obrzeżony .
AGNIESZKO -kupuj ,kupuj pięknotkę ,bo warto ,daje po oczach .
AGUSTAClubię cynie i astry ,u mnie się nie pokładają .Podwórze z kamieni -nie mamy pod nimi folii ,ani nic takiego .Chwasty niekiedy rosną ,albo je pryskam ,albo wyrywam .
Kamienie położone są na piasek .
MONI-te linki podałam właśnie po to ,aby ktoś z nich skorzystał .Pochwal się czy coś zamówiłaś .A z tym omijaniem allegro ,to nie takie proste .Nadal tam wcodzę,ale staram się nie klikać ,,KUP TERAZ,,
Do wiosny jeszcze daleko ,pewnie się jeszcze na coś skuszę .
IGUŚ mam nadzieje ,że moje ostróżki będą takie ,jakie miały być.
HALINKO-dziękuje za wiadomości o pięknotce.Dąbrówke o bordowych listkach też mam,wiem ,że się strasznie rozłazi ,ale panuję nad nią .Zieloną możesz mi przesłać .U Jacka wyczytałam,że masz wilczomlecz groszkowy i złocisty ,gdybyś miała w nadmiarze ,to wiesz co z nim zrobić

AGNIESZKO -kupuj ,kupuj pięknotkę ,bo warto ,daje po oczach .
AGUSTAClubię cynie i astry ,u mnie się nie pokładają .Podwórze z kamieni -nie mamy pod nimi folii ,ani nic takiego .Chwasty niekiedy rosną ,albo je pryskam ,albo wyrywam .
Kamienie położone są na piasek .
MONI-te linki podałam właśnie po to ,aby ktoś z nich skorzystał .Pochwal się czy coś zamówiłaś .A z tym omijaniem allegro ,to nie takie proste .Nadal tam wcodzę,ale staram się nie klikać ,,KUP TERAZ,,
Do wiosny jeszcze daleko ,pewnie się jeszcze na coś skuszę .

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jolu, -Palmiarnia w Lubiechowie.Założyli ją Hochbergowie na początku XX wieku.Kiedyś otoczona ozdobnym ogrodem, dziś mieści stare szklarnie ( prawie 2 tys.m) pełne egzotycznych roślin.
Ściany wyłożono zastygłą lawą z wulkanu Etna na Sycylii, są nawet sztuczne groty.W sklepiku można kupić sadzonki, a w bardzo ładnej kawiarni wypić kawę.
Ściany wyłożono zastygłą lawą z wulkanu Etna na Sycylii, są nawet sztuczne groty.W sklepiku można kupić sadzonki, a w bardzo ładnej kawiarni wypić kawę.
- aguskac
- Od: 9 kwie 2007, o 22:28
Cieszę się, że nie masz zbyt wielkiego kłopotu z chwaściskami wśród kamieni. Pewnie to, że piasek pod spodem dużo daje, bo i łatwiej usunąć. U mnie bruk latami był zarośnięty, dopiero teraz oczyszczaliśmy i chcę w takim stanie upilnować.
Na ostróżki też się napaliłam
a Ty mnie jeszcze rozochociłaś !!
Na ostróżki też się napaliłam

- JolantaG
- Od: 3 lis 2008, o 14:52
Dziękuje wszystkim za wizytę i życzę miłego dnia .
IGUŚ podaj link do tego ,,kwietnika,,
Narobiłaś mi apetytu na tą palmiarnię ,mam nadzieję ,że będę miała czas.Jedziemy tam z większą grupą ,więc nie wiem jak to będzie ,ale wezmę jakiś grubszy portfel .
EWUNIU dziękuje za rady odnośnie dąbrówki ,już sobie zanotowałam ,że trzeba ją okryć na zimę .
HALINKO dziękuje .
AGUSTAC ostróżki są prześliczne i sądze ,że na prawdę warto je mieć .W linku którym podałam znajdziesz jeszcze inne odmiany .
JACKU cieszę się ,że dzięki mnie poznałeś imię swojej pięknej ostróżki .
IGUŚ podaj link do tego ,,kwietnika,,
Narobiłaś mi apetytu na tą palmiarnię ,mam nadzieję ,że będę miała czas.Jedziemy tam z większą grupą ,więc nie wiem jak to będzie ,ale wezmę jakiś grubszy portfel .
EWUNIU dziękuje za rady odnośnie dąbrówki ,już sobie zanotowałam ,że trzeba ją okryć na zimę .
HALINKO dziękuje .
AGUSTAC ostróżki są prześliczne i sądze ,że na prawdę warto je mieć .W linku którym podałam znajdziesz jeszcze inne odmiany .
JACKU cieszę się ,że dzięki mnie poznałeś imię swojej pięknej ostróżki .
-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jolu, masz rację, często nie ma innego wyjścia i trzeba rośliny zamawiać. Uwielbiam swój ogrodniczy, bo prowadzą go ludzie, którzy się na tym znają i kochają to, co robią. W sezonie odwiedzam go codziennie, bo nawet jeśli nic nie kupuję, to po prostu lubię tam spędzać czas
Czy mówicie o palmiarni w Lubiechowie koło Wałbrzycha?

Czy mówicie o palmiarni w Lubiechowie koło Wałbrzycha?