Moje różne zakątki.... cz.2
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Moje różne zakątki.... cz.2
Aniu z aronią zdążyłaś mnie i tego roku się nie udało szpaki były szybsze. Koty swoim właścicielom w podzięce przynoszą różne żywe zabawki, masz rację trzeba uważać aby nie wniosły do domu.
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Piękny ogród i śliczne zdjęcia!
Aniu
Moja aronia już zalana i pracuje na naleweczkę.
Moja aronia już zalana i pracuje na naleweczkę.
- anabuko1

- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Olu2310 ; Kasiu100780; korzo_m-Dorotko ; W 90 % to co Fiona złapie przynosi sobie do ogrodu, szczególnie miejsce pod tujami .Czasami na taras, a czasami, ale to naprawdę rzadko, bo krzyczałam przynosi do domu. Ponoć przynosi do właścicieli swoje zdobycze.,żeby się pochwalić.I widzę jaka jest łowna. Nornic żadnych w ogrodzie nie mam.Mysz nawet na działce nie uświadczysz.Na polowanie chodzi poza teren działki.
Ja póki jest Fiona nawet psa sobie nie sprawię, chyba,że od szczeniaczka.To może przyzwyczaiłaby się.Bo tak do jak ktoś nawet przyjdzie w łaskawym psem, to ta już się stroszy, pchyka, boi.Ucieka.Ona nawet do obcych ludzi to nie jest łaskawa, boi się,Tylko do nas domowników, jak dziecko.Już to takiej damy się przyzwyczailiśmy się.Kiedyś ja nie myślałam o kocie.Ale to mój mą dostał 1, 5 miesięczną puchatą jasną kulkę -koteczka tj Fionę , na urodziny prezent ,I tak już zaraz będzie 8 lat jak z nami jest.
Moja ptaszków nie łapie nie umie.To był blokowy kot,Na działkę ją pierwszy raz zabraliśmy jak miała 1, 5 roku.I miała wówczas pierwszy raz kontakt z ziemią i trawą.Śmiesznie wówczas chodziła.I tylko potem co roku na wakacje z nami jeździła na Dębowy,A potem coraz częściej od wiosny do późnej jesieni,I sama mając chyba 3 czy 4 lata nauczyła się łapać myszki.
O tak magnolia sprawiła taki miły prezencik tym sierpniowym kwitnieniem.A na nowe hortensje i nj a mam jeszcze chęć.W sobotę przyszła nowa zamówiona hortensja Magical Candle,
Ja w tym roku bałam się,że znowu mi ptaszki zjedzą aronię i już ją zerwałam. I już przerobiłam.
liliowce - w resztkowych kwitnieniach.

Liliowiec Baja

Ed Muray

christinkrysia-Krysiu Hortensje są przecudne. Mam już trochę tych bukietówek,To za ich przyczyną robiłam nowe rabaty, i usuwałam trawnik.Przyszedł mi jeszcze pomysł.Aby na drugi rok w jednej rabacie coś zmienić, wyrzucić a jeszcze tam dwie hortensje dać.
Podobają mi się jeszcze hortensja, hortensja bukietowa, hortensja Polar Bear, i Diamantino. w tym roku, dokładnie w sobotę jeszcze doszła hortensja Magical Candle,
U mnie wczoraj był dzień chłodniejszy.A tak prażą upały, zero deszczu susza, straszna.I wiatrów też u mnie brak.Szkoda,że ci ten niedobry wiatr połamał pędy horki Magical Moonlight.Tej akurat nie znam.I nie mam. Och fajnie,jak tą Silver Dolar obfocisz .Chętnie ją bliżej zobaczę, porównam .Bo mam duże wątpliwości czy moja Silver Dolar to ona.A ty co myślisz ??
A co myślisz o mojej Vanilla Fraise ??Zawsze myślałam ,że to ona.
Dziękuję za miłe słowa
Rudbekie - żywe słoneczka w ogrodzie.I tak długo kwitną.
już dużo mi się wysiewają.I na wiosnę muszę siewki w sporej ilości wyrywać.

plocczanka-Lucynko Dziękuję ci za miłe słowa.
Przez lata pracujemy na to,aby w naszych ogrodach było kolorowo i dużo roślin.Znasz to prawda ??
A już mi w głowie zakiełkowały nowe projekty na przerobienie kilku miejsc i dosadzenie r tam nowych hortensji.
Ale to już zostawię na wiosnę.
O to fajnie,że i ty robisz naleweczkę z aronii.Ja w tym roku pierwszy raz będę miała ze swojej i trochę soku z niej.

Dalijki

Ja póki jest Fiona nawet psa sobie nie sprawię, chyba,że od szczeniaczka.To może przyzwyczaiłaby się.Bo tak do jak ktoś nawet przyjdzie w łaskawym psem, to ta już się stroszy, pchyka, boi.Ucieka.Ona nawet do obcych ludzi to nie jest łaskawa, boi się,Tylko do nas domowników, jak dziecko.Już to takiej damy się przyzwyczailiśmy się.Kiedyś ja nie myślałam o kocie.Ale to mój mą dostał 1, 5 miesięczną puchatą jasną kulkę -koteczka tj Fionę , na urodziny prezent ,I tak już zaraz będzie 8 lat jak z nami jest.
Moja ptaszków nie łapie nie umie.To był blokowy kot,Na działkę ją pierwszy raz zabraliśmy jak miała 1, 5 roku.I miała wówczas pierwszy raz kontakt z ziemią i trawą.Śmiesznie wówczas chodziła.I tylko potem co roku na wakacje z nami jeździła na Dębowy,A potem coraz częściej od wiosny do późnej jesieni,I sama mając chyba 3 czy 4 lata nauczyła się łapać myszki.
O tak magnolia sprawiła taki miły prezencik tym sierpniowym kwitnieniem.A na nowe hortensje i nj a mam jeszcze chęć.W sobotę przyszła nowa zamówiona hortensja Magical Candle,
Ja w tym roku bałam się,że znowu mi ptaszki zjedzą aronię i już ją zerwałam. I już przerobiłam.
liliowce - w resztkowych kwitnieniach.

Liliowiec Baja

Ed Muray

christinkrysia-Krysiu Hortensje są przecudne. Mam już trochę tych bukietówek,To za ich przyczyną robiłam nowe rabaty, i usuwałam trawnik.Przyszedł mi jeszcze pomysł.Aby na drugi rok w jednej rabacie coś zmienić, wyrzucić a jeszcze tam dwie hortensje dać.
Podobają mi się jeszcze hortensja, hortensja bukietowa, hortensja Polar Bear, i Diamantino. w tym roku, dokładnie w sobotę jeszcze doszła hortensja Magical Candle,
U mnie wczoraj był dzień chłodniejszy.A tak prażą upały, zero deszczu susza, straszna.I wiatrów też u mnie brak.Szkoda,że ci ten niedobry wiatr połamał pędy horki Magical Moonlight.Tej akurat nie znam.I nie mam. Och fajnie,jak tą Silver Dolar obfocisz .Chętnie ją bliżej zobaczę, porównam .Bo mam duże wątpliwości czy moja Silver Dolar to ona.A ty co myślisz ??
A co myślisz o mojej Vanilla Fraise ??Zawsze myślałam ,że to ona.
Dziękuję za miłe słowa
Rudbekie - żywe słoneczka w ogrodzie.I tak długo kwitną.
już dużo mi się wysiewają.I na wiosnę muszę siewki w sporej ilości wyrywać.

plocczanka-Lucynko Dziękuję ci za miłe słowa.
Przez lata pracujemy na to,aby w naszych ogrodach było kolorowo i dużo roślin.Znasz to prawda ??
A już mi w głowie zakiełkowały nowe projekty na przerobienie kilku miejsc i dosadzenie r tam nowych hortensji.
Ale to już zostawię na wiosnę.
O to fajnie,że i ty robisz naleweczkę z aronii.Ja w tym roku pierwszy raz będę miała ze swojej i trochę soku z niej.

Dalijki

- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, no ja powiem to samo co ona - cudnie i niesamowicie kolorowo jest u Ciebie. Twój ogród aż bucha wspaniałymi kolorami. Tylko podziwiać
- cyma2704

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Aniu mam takie same jarzmianki i już w drugim roku mam kilkanaście siewek. Siedem posadziłam, resztę rozdałam.

Piękne zdjęcia rabat z większej perspektywy.
Jaszczurka, jak krokodyl wygląda.
Świetnie, że uprzedziłaś ptaki i będzie sok i nalewka z aronii.
Swoją jedyną borówkę firanką przykryłam, bo pierwsze dojrzałe owoce, oczywiście ptaki zjadły. Susza męczy nasze rejony i kolejne prognozy nie przewidują deszczu.
Miłego świętowania w ogrodzie. 

Piękne zdjęcia rabat z większej perspektywy.
- anabuko1

Beaby-Beatko Lato w sumie jest bardzo kolorowe, piękne.Zienia się co jakiś czas.Ale trzeba jeszcze łapać te piękne chwile.Już wieczory i ranki chłodne się zrobiły.Szkoda.Za pasem wrzesień,,, jesień... echh..już dalej nie piszę co potem,.
Jaszczurka, fajna..
cyma2704-Soniu Hmmm a ja nie widziałam,żeby moja latria jakieś siewki dawała.A może z wiosną wszystko wyplewiłam.Latrie mam tylko te i to w jedynym miejscu.
Kolorowe i piękne lato trwa.Tak właśnie lubię.U mnie też susza straszna.Kompletnie zero deszczu .Tylko wieczorem z konewką ganiam,
Jaszczurka przyniesiona przez moją fFonę, to ją obfociłam,oże patrzyła i myślała : nareszcie inne oczy mnie oglądają niż kocie
Clematis Jan Paweł II- w tym roku poskąpił mi kwitnienia. I tylko dwoma kwiatkami zakwitł

Kwitnące lato - dla was

Trzy fajbaniaste kwiaty liliowca NN - wyglądają cudnie, prawda ??

Ed Muray

NN, chyba,że ktoś rozpozna ??

Jaszczurka, fajna..
cyma2704-Soniu Hmmm a ja nie widziałam,żeby moja latria jakieś siewki dawała.A może z wiosną wszystko wyplewiłam.Latrie mam tylko te i to w jedynym miejscu.
Kolorowe i piękne lato trwa.Tak właśnie lubię.U mnie też susza straszna.Kompletnie zero deszczu .Tylko wieczorem z konewką ganiam,
Clematis Jan Paweł II- w tym roku poskąpił mi kwitnienia. I tylko dwoma kwiatkami zakwitł

Kwitnące lato - dla was

Trzy fajbaniaste kwiaty liliowca NN - wyglądają cudnie, prawda ??

Ed Muray

NN, chyba,że ktoś rozpozna ??

- apus

- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Aniu, dwa kwiaty powojnika JP II to i tak COŚ, bo u mnie od kilku lat nic. kompletnie nic... i wieczny uwiąd
Niestety w tym roku przesadziłam go na dożywocie, w jakimś kącie ogrodu i nie będę się zajmować, niestety nie chce u mnie być.
Liliowce masz zjawiskowe!
Liliowce masz zjawiskowe!
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- korzo_m

- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu pewno latrię wyrwałaś siewki wyglądają najpierw jak trawka. Nie obcinaj na zimę ich kłosów na pewno się rozsieją, tylko z plewieniem wokół niej na wiosnę poczekaj.
Moje clematisy tego roku zastrajkowały, bardzo marnie kwitną i uwiąd też im nie obcy.
Moje clematisy tego roku zastrajkowały, bardzo marnie kwitną i uwiąd też im nie obcy.
- anabuko1

apus-Basiu Mi co roki Clematis Jan Paweł II pięknie i obficie kwitł.A w tym tylko reprezentację wysłał, żebym chyba nie zapomniała jaki ma kwiat.
Liliowcami tutaj na forum się zaraziłam i dużo kupiłam i już ma,Wszystkie jeszcze w tym roku mi nie zakwitły.
korzo_m-Dorotko Dobrze,że tak piszesz o tej latrii.może i wypieliłam.To na wiosnę już będę uważała bardzo.A zrobię też jak piszesz.Zostawiam kłoski na zimę.może coś się wysieje.Mogłoby .
Clemki u mnie też w tym roku kapryśne , niektóre.
zalew Dębowy Las - zdjątko może nie za piękne, bo robione telefonem

Te nowe, zamówione roślinki przyszły w sobotę,Wszystkie posadzone wieczorem w sobotę.
4 trawki, 1 hortensja, 3 zurawki, 1 liliowiec, 2 jeżówki, rutewka, dzielżan i 2 hosty
Na ryneczku też dokupiłam 3 trawki i już wszystko posadzone.

A to nowa pani hortensja bukietowa Magical Candle przyjechała z kwiatkiem

Jeżówka Picolino

I hosty
Funkia - hosta Ripple Effect - jeszcze w doniczce, bo nie wiem, gdzie ją posadzę i tą drugą panią Funkia Praying Hands

Przymiarki

Liliowcami tutaj na forum się zaraziłam i dużo kupiłam i już ma,Wszystkie jeszcze w tym roku mi nie zakwitły.
korzo_m-Dorotko Dobrze,że tak piszesz o tej latrii.może i wypieliłam.To na wiosnę już będę uważała bardzo.A zrobię też jak piszesz.Zostawiam kłoski na zimę.może coś się wysieje.Mogłoby .
Clemki u mnie też w tym roku kapryśne , niektóre.
zalew Dębowy Las - zdjątko może nie za piękne, bo robione telefonem

Te nowe, zamówione roślinki przyszły w sobotę,Wszystkie posadzone wieczorem w sobotę.
4 trawki, 1 hortensja, 3 zurawki, 1 liliowiec, 2 jeżówki, rutewka, dzielżan i 2 hosty
Na ryneczku też dokupiłam 3 trawki i już wszystko posadzone.

A to nowa pani hortensja bukietowa Magical Candle przyjechała z kwiatkiem

Jeżówka Picolino

I hosty
Funkia - hosta Ripple Effect - jeszcze w doniczce, bo nie wiem, gdzie ją posadzę i tą drugą panią Funkia Praying Hands

Przymiarki

-
Iwonka1

- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Moja Silver Dollar w pierwszej fazie pąk ma zielonkawy, taki mocno napakowany. Jak będzie dalej jeszcze nie wiem, bo kwitnie mi pierwszy raz i to na razie tylko jednym kwiatkiem. Ale pączki jeszcze ma
Zdjęcie jaszczurce zrobiłaś cudne, ale i ona cudna
A zapozowała jak prawdziwa modelka
Takie dziwy w ogrodzie bardzo lubię.Fiona chyba też jest zorientowana w Twoich upodobaniach i dlatego znosi Ci takie prezenciki
Nowe zakupy zawsze sprawiają przyjemność, teraz bedą pysznić się na rabatkach
Zdjęcie jaszczurce zrobiłaś cudne, ale i ona cudna
Nowe zakupy zawsze sprawiają przyjemność, teraz bedą pysznić się na rabatkach
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Piękne letnie widoczki, takie słoneczne i ciepłe.
chociaż to środek lata, to już jakoś jesiennie coraz bardziej się robi.
U mnie już lecą pierwsze suche liście, liliowce przekwitły, czas na astry i miskanty czyli jesień.
Super zakupy zrobione
, będzie coraz ładniej i bogaciej na rabatach. 
chociaż to środek lata, to już jakoś jesiennie coraz bardziej się robi.
U mnie już lecą pierwsze suche liście, liliowce przekwitły, czas na astry i miskanty czyli jesień.
Super zakupy zrobione
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- kasia100780

- Od: 31 lip 2014, o 16:39
Aniu śliczne zakupy, też bym z chęcią coś powsadzała, no ale niestety, trzeba czekać na przyszły sezon
Ptaszki super, z szyszkami fajnie wyglądają.
Ptaszki super, z szyszkami fajnie wyglądają.
- anabuko1

Iwonko1
Wciąż mam duże obawy, czy ta moja Silver Dollar nią jest.Taka mocno limonkowa na początku nie była,
Nic, jeszcze poobserwuję, poprzyglądam się u innych i twojej.I Przykona się jak z nią jest.Jaszczurki nawert fajne.Ale w zbliżeniu dopiero widać ,że to prawdziwy gad.
Fiona, to łowna kotka.Poluje prawie codziennie, albo kilka razy.Znosi, bawi się.W większości pod tujami,Ale czasami zdarza jej się przynieść coś na taras , czy do domu.Ja zaraz krzyczę... i panikuję.
Ale i tak już oswoiłam się z widokami różnych zwierzątek przez nią przynoszonych.
kogra-Grażynko; Kasiu100780 U mnie lato takie i było i jest.Ciepłe,, upalne, słoneczne( zaledwie kilka dni chłodniejszych i ciut deszczu ) i suche.Tak też często na naszej wyżynie lubelskiej mamy.
O jesieni,jeszcze nie chcę słyszeć..Jestem ciepłolubem.
Na rabatach trochę chcę na wiosnę zrobić przemeblowania..A nowe roślinki posadzone , oprócz liliowca( wciąż w doniczce ) i czeka aż dwa kwanso obok siebie przekwitłą i pójdą pod szpadel na inne miejsce a tam pójdzie ten nowy.
Hibiskus syryjski

I hortensje, teraz niewątpliwie to one są królowymi naszych ogrodów

Hortensja Bobo

Hortensja Kyushu

Hortensja 'Limeligh

Dzisiaj zajrzałąm przed południem na forum i przypomnienie,że dzisiaj święto Maryi Zielnej i z wianuszkami do kościoła się idzie.% minut miałam. I na prędce tylko taki mi wyszedł.Ale był mój

Wciąż mam duże obawy, czy ta moja Silver Dollar nią jest.Taka mocno limonkowa na początku nie była,
Nic, jeszcze poobserwuję, poprzyglądam się u innych i twojej.I Przykona się jak z nią jest.Jaszczurki nawert fajne.Ale w zbliżeniu dopiero widać ,że to prawdziwy gad.
Fiona, to łowna kotka.Poluje prawie codziennie, albo kilka razy.Znosi, bawi się.W większości pod tujami,Ale czasami zdarza jej się przynieść coś na taras , czy do domu.Ja zaraz krzyczę... i panikuję.
kogra-Grażynko; Kasiu100780 U mnie lato takie i było i jest.Ciepłe,, upalne, słoneczne( zaledwie kilka dni chłodniejszych i ciut deszczu ) i suche.Tak też często na naszej wyżynie lubelskiej mamy.
O jesieni,jeszcze nie chcę słyszeć..Jestem ciepłolubem.
Na rabatach trochę chcę na wiosnę zrobić przemeblowania..A nowe roślinki posadzone , oprócz liliowca( wciąż w doniczce ) i czeka aż dwa kwanso obok siebie przekwitłą i pójdą pod szpadel na inne miejsce a tam pójdzie ten nowy.
Hibiskus syryjski

I hortensje, teraz niewątpliwie to one są królowymi naszych ogrodów

Hortensja Bobo

Hortensja Kyushu

Hortensja 'Limeligh

Dzisiaj zajrzałąm przed południem na forum i przypomnienie,że dzisiaj święto Maryi Zielnej i z wianuszkami do kościoła się idzie.% minut miałam. I na prędce tylko taki mi wyszedł.Ale był mój

-
PEPSI

- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Aniu, widzę, że nie próżnujesz i zasilasz ogród dalszymi pięknymi roślinkami. Ja nie mogę za dużo szaleć, bo pęka mi już wszystko w szwach. Nie mniej jednak, kilka pozycji jeszcze ustrzeliłam. Ale jak widzę jak wszystko się rozsiewa i rozrasta to strach się bać.
Chyba sklep założę
Kwiat powojnika Jana Pawła idealny. Istna perfekcja w każdym calu.
Tego jeziora za progiem to Ci zazdroszczę.
Kwiat powojnika Jana Pawła idealny. Istna perfekcja w każdym calu.
Tego jeziora za progiem to Ci zazdroszczę.