Familokowego ciąg dalszy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Familokowego ciąg dalszy

Post »

Jadziu gdzieś Cię zgubiłam a tu tak pęknie ;:180
Cudowne lilie , róże , dalie ;:215 ale najpiękniejszy kwiatuszek to Amelka ;:167 śliczna i jaka już duża .
U mnie na jeżówkach mnóstwo motyli a dopiero zakwitają .
Jadziu czy Ty już wyrwałaś czosnek ?? bo zawsze patrzyłam na Ciebie i jak Ty wyrywałaś ja też :D a teraz Cie zgubiłam i nie wiem .
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Coś mi komp nie chce dzisiaj otwierać fotek.
Faktycznie ślimaki mają po deszczu używanie, masakra z nimi, tyle tego i tych małych całe mnóstwo, to chyba drugie pokolenie u mnie się wykluło. ;:222
Z opisu czytam ,że już floksy, dalie i rudbekie kwitną u ciebie, u mnie floksy też w trakcie pokazują się z najlepszej strony.....i ten charakterystyczny zapach. ;:170
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

GRAŻYNKO liliowce kończą swoje kwitnienie, floksy teraz razem z liliami tworzą zapachowa mieszankę ;:167 Rudbekie dopiero w pakach, ale w tym roku zakwitnie mi zawilec :heja fajnie skomponuje się z różową budleją, bo rosną niedaleko siebie.O ślimakach nawet nie piszę, bo jest ich tyle ,że nie nadążam z usuwaniem ich wszystkich, bo przecież wszędzie nie da rady zajrzeć w takim buszu :;230

Obrazek

TERENIU tylko część czosnków wykopałam reszta jeszcze nie dojrzała twardo stoja na baczność mają zielone łodygi .Dopiero kiedy zaczynają przysychać i się kłaniać :wink: wtedy je wykopuję. U mnie to raczej nie był sezon czosnkowy słabo porosły może miały zbyt sucho dlatego bo przecież dałam im tyle nawozu jesienią ;:222 Kupiłam sobie wczoraj dwie jeżówki bo nie mogłam się oprzeć temu oranżowemu kolorowi :;230 Na razie rosną w doniczkach i chyba je w nich zostawię tylko je zadołuję.

Obrazek

IWONKO na razie liliowce jeszcze kwitną może tak na początku sierpnia je wykopię i podzielę.U mnie jeżówki nie chcą rosnąć dlatego ich raczej nie mam tylko pojedyncze sztuki które mają po jednym kwiatku a tyle ich nakupiłam
to hortensja której sadzonkę dostałam od Halinki [eucomis] ma cudne kwiaty ;:167

Obrazek

ten Admirał siedział sobie na dnie wiaderka i bardzo sie temu dziwiłam czego on tam szuka .Zapomniałam ,że wnusio wyrzucił świece sosnowe które miał zasypane cukrem a słodycz bardzo im smakuje .Wystarczy mocno osłodzić wodę w talerzyku lub owoce pozostawić na talerzu i już sie zjawiają

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

Jeżówka w ślicznym kolorku ;:63 U mnie Admirały siadały na opadłych agrestach ;:108
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Jadziu u mnie też ślimaków pod dostatkiem a może by tak wykorzystać ich w kuchni ;:306
W tym roku pogoda dopisuje liliowcom one lubią wodę ale bez przesady, niektóre róże są u kresu wytrzymałości na liściach plamistość. Pocieszeniem może będzie jesień łagodniejsza. sezon grzybowy nie tylko w lesie tego się obawiam a miało być tak pięknie, gorąco, słonecznie.
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Jadziu, ja zrobiłam błąd z papryką... posadziłam ją do tunelu, ale tam miała zbyt wiele cienia (ogórki zastawiły światło), przekopałam na rabatę, ale szału ni ma.... za późno to zrobiłam. No ale cóż. Będę wiedzieć na przyszły rok :)
Koliberek znowu szaleje u Ciebie ;:333
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Blueberry
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2013, o 22:34
Kontakt:

Post »

Jaki śliczny ten liliowiec z pierwszego zdjęcia ;:167 czy on ma dokładnie taki kolor w rzeczywistości?
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Awatar użytkownika
Krychna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 mar 2010, o 19:27
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Jadzieńko

Nadrobiłam zaległości; naoglądałam się pięknych Lilii I Liliowców ;:167 Ślicznych różyczek ;:138 różnych owadów
U Ciebie zachwyciłam się Hansesadt Rostock , kwitnie już u mnie takimi uroczymi bukiecikami :D
Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

JAKUCH pisze:wczoraj jeden Pawik przysiadł mi na ręce jednak nijak nie mogłam zrobić mu fotki
Mi usiadł na mym nagim torsie ;:224 ponoć motyle lubią słodycz ;:306
Byłem w ruchu idąc z konewką, więc zawróciłem by dojść do aparatu - niestety, musiał zauważyć co knuję - odfrunął, gdy już po niego sięgałem :(

Jadziu ... względem twej podpowiedzi o nazwę lilii drzewiastej - przypomniało mi się, ze jest tam znacznik - sprawdzam i .... jak byk stoi - 'Honeymoon' , a ty to wiedziałaś bez odczytywania :;230
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Obrazek

Jadziu na tym zdjęciu tuż za różyczką rośnie coś co mnie zaciekawiło, ładny kolorek ma taki fiolet, przed floksami, co to jest?
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Jadziu bardzo długi spacer miałam bo każdemu owadowi musiałam się dobrze przyjrzeć . Takich szczegółów to ja w realu nie zobaczę no .... chyba,że z lupą w ręku ale sąsiedzi mieliby ze mnie ubaw ;:306
Jesteś niesamowita - toż to już prawie katalog można by z nich zrobić.
Tak mnie owady zaintrygowały,że zapomniałam o kwiatach i ... od nowa spacer ale widziałam . Sa piękne a szczególnie "kwiatuszek na 2 nóżkach"
Dbasz o wszystkie to widać a kolor hortensji od Halinki faktycznie bardzo ciekawy.
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Fruczaka i to tak ładnie obfoconego tylko pozazdrościć i pochwalić za szybkość w uchwyceniu go ;:180
To przetacznik armeński 'Roseum' nie 'Album' (mam nadzieję, że nie ja wprowadziłem Cię w błąd).
Tak potwierdzam, 'Convoitise' pięknie u Ciebie kwitnie i góruje nad ogrodem ;:333
genia19
200p
200p
Od: 20 cze 2012, o 01:02

Post »

iwona0042
Nie jestem Jadzią ale odpowiem na Twoje pytanie,ten kwiatek to Szałwia Amistad.
Sama kiedyś zadałam Jadzi to pytanie.Pozdrawiam właścicielkę pięknego ogrodu.
Awatar użytkownika
daysy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2014, o 12:45

Post »

Jadziu dalia Convoitis przesliczna, podobnie jak lilia Schoking . Rózyczka H.Rostock nadal mnie nęci, już chyba mam dla niej miejsce ;:224 , ale jeszcze czekam na potwierdzenie, czy wytrzyma południowe, mocno nagrzewające się stanowisko.
Pozdrawiam Daysy
Zapraszam
Róże i bajkowy świat ogrodów 2018
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Podobają mi się te fotki z motylami i owadami, jakoś nie umiem złapać w obiektyw takich gości.
Floksy pięknie teraz kwitną i pachną, oby jak najdłużej.
Znowu trzeba latać z konewkami, mam dosyć tego upału. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”