U ciebie Asiu jednak zdecydowana większość nie jest do ratowania
Uratowane storczyki (Art) :)
-
Lana
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 lis 2007, o 13:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Asiu jeżeli chodzi o takie storczyki do ratowania, to do mnie też trafiają. Ostatnio 4 sztuki od mojej mamy, a ona z kolei przywiozła bidy od siebie z pracy. Jak do tej pory postępy widzę u jednego, a na resztę trzeba poczekać
.
, zatem można uznać, że kolekcja kwitnie
.
- AnnaL

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Maxillaria tenuifolia jest piękna, mi się bardzo podoba kolor kwiatów. Jakby można rzec słówko jest ZJAWISKOWA. 

Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
No to się na głębokie wody wypuściłam, napiłam się przy tym wiedzy co niemiara bo przepłynęłam Twój wątek Joasiu, od deski do deski. Teraz już będę na bieżąco. Z każdym dniem odkrywasz przed nami coraz większe i coraz bardziej różnorodne cudności. Świetnie rozumiesz te roślinki a one tak pięknie Ci się odpłacają.
Zdjęcia perfekcyjnie zrobione, syn się nie mylił mówiąc, że urządziłaś w domu małe foto-studio - jest czym oczy nacieszyć.
W dodatku przy okazji dowiedziałam się czym wytępić te paskudy przędziorki (zabrały się na gapę z młodą Hederą, którą kupiłam w LM), na szczęście szybko zauważone chyba na storczyki się nie przeniosą. Jutro szybciutko pobiegnę po Provado. Bardzo mi pomogłaś, dziękuję.
Zdjęcia perfekcyjnie zrobione, syn się nie mylił mówiąc, że urządziłaś w domu małe foto-studio - jest czym oczy nacieszyć.
W dodatku przy okazji dowiedziałam się czym wytępić te paskudy przędziorki (zabrały się na gapę z młodą Hederą, którą kupiłam w LM), na szczęście szybko zauważone chyba na storczyki się nie przeniosą. Jutro szybciutko pobiegnę po Provado. Bardzo mi pomogłaś, dziękuję.
Aniu, oprócz koloru, dla mnie niesamowite są te czerwone piegi - raz na białym, a w innym miejscu na żółtym tle.
Anussko, zapach jest taki, że jak jestem w pobliżu, to mnie tak przyciąga, że muszę zbliżyć nos do kwiatka !
Mambo, dziękuję
Limonko, cieszę się, że wypowiedzi ekspertów z pierwszych stron wątku nie poszły w zapomnienie i ktoś
jeszcze wykorzystuje tamte mądrości.
Sama się na tych ważnych informacjach uczyłam kiedyś i nieraz wracam tam aby sobie coś przypomnieć...
Podpowiem też, że mnóstwo wiedzy znajdziesz w postach, na ostatnich stronach naszego działu 'Orchidarium'
Dziękuję Limonko za miły komentarz
!
Anussko, zapach jest taki, że jak jestem w pobliżu, to mnie tak przyciąga, że muszę zbliżyć nos do kwiatka !
Mambo, dziękuję
Limonko, cieszę się, że wypowiedzi ekspertów z pierwszych stron wątku nie poszły w zapomnienie i ktoś
jeszcze wykorzystuje tamte mądrości.
Sama się na tych ważnych informacjach uczyłam kiedyś i nieraz wracam tam aby sobie coś przypomnieć...
Podpowiem też, że mnóstwo wiedzy znajdziesz w postach, na ostatnich stronach naszego działu 'Orchidarium'
Dziękuję Limonko za miły komentarz
Joanno/ART masz zjawiskową katlejkę.
Nawet dostrzegłam te wibrujące kolorki. Lubię tonację fioletu , a na dodatek takie formy zbliżone do Catt. aquini.
Miałam czerwono-białą kiedyś....przeszła do historii już, niestety.
Ciekawy i trafiony Twój storczyk, zważywszy powtarzanie kwitnienia.
Gratuluję , opieka też robi swoje. Co widać.
pozdrawiam JOVANKA
Nawet dostrzegłam te wibrujące kolorki. Lubię tonację fioletu , a na dodatek takie formy zbliżone do Catt. aquini.
Miałam czerwono-białą kiedyś....przeszła do historii już, niestety.
Ciekawy i trafiony Twój storczyk, zważywszy powtarzanie kwitnienia.
Gratuluję , opieka też robi swoje. Co widać.
pozdrawiam JOVANKA
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Aniu, cudna katleja !
Mam nadzieję, że moje maleństwa też mnie obdarzą takimi pięknymi kwiatami !
Mam nadzieję, że moje maleństwa też mnie obdarzą takimi pięknymi kwiatami !
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!