Naparstnica Ci obrodziła
Słoneczne rabaty
- sweetdaisy
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Słoneczne rabaty
Fajne połaczenie kolorystyczne chabrów z serduszką
Naparstnica Ci obrodziła
Ja widziałam wczoraj sadzonki za 8zł. Może faktycznie weź się za handel... 
Naparstnica Ci obrodziła
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Ha ha ha! Święte słowa! Też tak mam.bejka1970 pisze:Sabinko na tłok na rabacie jest tylko jeden sposób-zrobić następnąJest tylko jeden problem ,jak tylko pojawia się wolne miejsce to ktoś podrzuca nam nowe chciejstwa i zanim sezon dobiegnie końca druga jest jeszcze bardziej zapchana jak pierwsza
Co do Błękitnego... mnie też nie wygląda na niego Twój clematis... Poczekamy jeszcze trochę to się okaże. On ma gładkie pączki a nie takie omszone. Na temat wybarwienia się nie wypowiadam, bo może być ciut inne u każdego. A gdzie go kupowałaś?
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Tulap, naparstnicę wykorzystam
bardzo ją lubię i martwi mnie, że uwierzyłam producentom nasion i nie wysiałam w ubiegłym roku większej ilości.. miała być przecież wieloletnia..
Witch, od nadmiaru niech nas głowa nie boli, a szczególnie ciebie, bo masz kochana ogromne przestrzenie do obsadzania
Milenko, Louise Odier to podobno bardzo zdeterminowana róża i może rosnąć nawet na ubogich ziemiach i w półcieniu.. nie mówię żeby ją od razu wyrzucać gdzieś na tyły, ale póki nie wymyślisz dla niej nowej miejscówki to jestem pewna, że i w tujach będzie ładnie rosła. grunt to dokarmiać ją jakimś nawozem, bo wiadomo większe drzewka mogą być sporą konkurencją
W ubiegłym tygodniu burza wyłamała moje wszystkie tulipany piwoniowe
Przezornie podwiązałam część piwonii, ale i tak wyglądają żałośnie. Mam nadzieję, że będzie już ładna pogoda i odrobinę się naprostują
Szkoda tej twojej, człowiek się nastawi na kwiaty, a potem kilka minut i wszystko trafia.
April, podobno, że ślimaki nie lubią kwaśnego odczynu, dlatego twoje igły skutkują.. niestety u mnie iglaków brak, za to są przysmaki typu ostróżki czy jeżówki, za które też się wzięły
Aness, w pikowanie to fajnie się bawić na przełomie luty-marzec, wtedy każda roślinka cieszy.. teraz gdy mamy w ogrodach szał kwitnień, myśl o pikowaniu przyprawia o zawroty głowy
Eliza, dzisiaj zakwitł rzekomy Błękitny Anioł.. wydaje mi się, że mam jakieś inne cudeńko
Beatko, poszłam za twoją radą rok temu.. zrobiłam drugą rabatę, a na wiosnę zrobiłam rabatę mini mini nr 3.. znając życie jakoś wykroję kolejne miejsce na nasadzenia, ale cierpliwość mojego eM wystawiana jest każdorazowo na wielką próbę
Maryś, u mnie też nagietki wychodzą co roku z samosiewów.. nawet ich nie pikuję, bo w grupie wyglądają obłędnie. Naparstnicę wolę wysiewać do doniczki, bo mam takie szczęście, że zawsze ciacham siewki
Zuza, to widziałaś tanie naparstnice. Szwagierka w ubiegłym roku chciała dokupić do swoich sianych i kosztowały 12 zł za sztukę
Wyobrażacie to sobie! Powiedziałam o tym mężowi i kazałam mu przeliczyć ile jest warta ta moja mała doniczka
Aneczka, Błękitnego kupowałam u Stasi.. do tej pory nie miałam od niej pomyłek...
Proszę bardzo, rozkwitnięty Błekitny Anioł
Czy tak powinien wyglądać, nie za ciemny? i gdzie ma karbowane płatki?

Witch, od nadmiaru niech nas głowa nie boli, a szczególnie ciebie, bo masz kochana ogromne przestrzenie do obsadzania
Milenko, Louise Odier to podobno bardzo zdeterminowana róża i może rosnąć nawet na ubogich ziemiach i w półcieniu.. nie mówię żeby ją od razu wyrzucać gdzieś na tyły, ale póki nie wymyślisz dla niej nowej miejscówki to jestem pewna, że i w tujach będzie ładnie rosła. grunt to dokarmiać ją jakimś nawozem, bo wiadomo większe drzewka mogą być sporą konkurencją
April, podobno, że ślimaki nie lubią kwaśnego odczynu, dlatego twoje igły skutkują.. niestety u mnie iglaków brak, za to są przysmaki typu ostróżki czy jeżówki, za które też się wzięły
Aness, w pikowanie to fajnie się bawić na przełomie luty-marzec, wtedy każda roślinka cieszy.. teraz gdy mamy w ogrodach szał kwitnień, myśl o pikowaniu przyprawia o zawroty głowy
Eliza, dzisiaj zakwitł rzekomy Błękitny Anioł.. wydaje mi się, że mam jakieś inne cudeńko
Beatko, poszłam za twoją radą rok temu.. zrobiłam drugą rabatę, a na wiosnę zrobiłam rabatę mini mini nr 3.. znając życie jakoś wykroję kolejne miejsce na nasadzenia, ale cierpliwość mojego eM wystawiana jest każdorazowo na wielką próbę
Maryś, u mnie też nagietki wychodzą co roku z samosiewów.. nawet ich nie pikuję, bo w grupie wyglądają obłędnie. Naparstnicę wolę wysiewać do doniczki, bo mam takie szczęście, że zawsze ciacham siewki
Zuza, to widziałaś tanie naparstnice. Szwagierka w ubiegłym roku chciała dokupić do swoich sianych i kosztowały 12 zł za sztukę
Aneczka, Błękitnego kupowałam u Stasi.. do tej pory nie miałam od niej pomyłek...
Proszę bardzo, rozkwitnięty Błekitny Anioł
Czy tak powinien wyglądać, nie za ciemny? i gdzie ma karbowane płatki?

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Sabinko a może to Bałtyk? Jeśli ktoś potwierdzi to jesteś szczęściarą,bo zawsze chciałam go mieć 
- nifredil

Spróbuję zapytać u Stasi, może ona rozpozna pomyłkę..
To nie on
On ma 4 płatki i jest prawie biały,ma inne liści.
Ale cudny ten jest
On ma 4 płatki i jest prawie biały,ma inne liści.
Ale cudny ten jest
- sweetdaisy

A może The President, Bałtyk bardziej dwukolorowy jest.
- sweetdaisy

Sabinko, zobacz tutaj
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=812
Dorcia ma Swojego od Stasi i ma ten sam problem co Ty
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=812
Dorcia ma Swojego od Stasi i ma ten sam problem co Ty
- nifredil

Tulap, piękny, to prawda, ale z Eden Rose chciałam puścić Anioła
Zuza, no właśnie mam taki sam jak Dorcia, może się Stasi etykietki pomyliły.. President to nie jest pewnikiem, mam Presidenta i jest o wiele ciemniejszy niż ten
Zuza, no właśnie mam taki sam jak Dorcia, może się Stasi etykietki pomyliły.. President to nie jest pewnikiem, mam Presidenta i jest o wiele ciemniejszy niż ten
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Pisałam do Stasi , prawdopodobnie wszystkie co kupiłyśmy Anioła mamy inną odmianę
- aneczka1979

Ano macie inną odmianę, fakt też bardzo ładną.
Jednak Anioł to nie jest. Polujcie nadal, bo gnieciucha warto mieć. To niezawodny powojnik.
Stasi się coś w doniczkach namieszało. Ano, każdemu może się zdarzyć. Jestem ciekawa co Wam Stasia odpisze odnośnie odmiany, jaka się Wam trafiła. Bardzo ładny kolorek.
Jednak Anioł to nie jest. Polujcie nadal, bo gnieciucha warto mieć. To niezawodny powojnik.
Stasi się coś w doniczkach namieszało. Ano, każdemu może się zdarzyć. Jestem ciekawa co Wam Stasia odpisze odnośnie odmiany, jaka się Wam trafiła. Bardzo ładny kolorek.
- nifredil

- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Sabinko tak jak pisałam wcześniej szczęściara z Ciebie
Ja o Bałtyku marzę od dawna
Błękitny Anioł rośnie u mnie od 7 lat i z roku na rok słabszy,ale to pewnie wina róż,które obok rosną czyli GdF i Veichenblau
Błękitny Anioł rośnie u mnie od 7 lat i z roku na rok słabszy,ale to pewnie wina róż,które obok rosną czyli GdF i Veichenblau
- Biedronka641

- Od: 5 cze 2012, o 17:17
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sabinko pomyłkowy powojnik bardzo ładny. Jak ślimaczki reagują na granulat. Ja przeszłam na sól szybsza jest reakcja. 
- aneczka1979

Ja stoję murem za Błękitnym. U mnie trzeci rok a tak się zagęścił i rozrósł jak żaden inny. Nawet mu do pięt nie dorastają. Myślę, że nie będziesz mieć problemu z jego kupnem. U mnie to np. standardowa odmiana w marketach, ogrodniczych jak i ryneczkach.
Zmartwiły mnie słowa Ani na temat słabnięcia powojnika przy róży. Sama mam kilka takich zestawień i nie wyobrażam sobie inaczej, bo to w końcu najpiękniejszy duet w ogrodzie.
Zmartwiły mnie słowa Ani na temat słabnięcia powojnika przy róży. Sama mam kilka takich zestawień i nie wyobrażam sobie inaczej, bo to w końcu najpiękniejszy duet w ogrodzie.