Dziękuje za odwiedziny.
Ten pokoik dla roślin zbudował mi mąż za to jestem mu bardzo i to bardzo wdzięczna.
A więc w domu kolejne kwiaty pokazują swoją urodę, mimo ze już mam za oknem zimę a zdjecia zaległe o jakiś tydzień lub 2 to nic się nie zmieniło a nawet doszły kolejne rozkwitające.
Pamiętacie? niedawno dostałam : Ceropegie, korzonek już duży, ukorzeniła się.
pączki się szykują
kolejny fiołek zaczyna
Fikus sprężysty
grudniaczeka szaleje
Byłam w kwiaciarni po ziemię i musiałam sobie kupić. podejrzewam ze to chamaecereus silvestrii??
Lantana
Pow Wow
Kasiula17 pisze:Byłam w kwiaciarni po ziemię i musiałam sobie kupić
Oj, znam to - idę po doniczkę, wracam z całym sklepem ogrodniczym
Kaktusiątko rzeczywiście wygląda na Ch. silvestrii . Fiołeczki i grudnik czarujące A fikus to ile ma wzrostu?
I widzę Kasiu, że i u Ciebie storczyki szaleją i to dwa pędy naraz idą, super. A jaki będzie kolorek kwiatów?
Cieszę się, że ukorzeniła Ci się ceropegia... a zapomniałam pochwalić ostatnio jeszcze Twoją ceropegię woodi świetna jest, to moje wielkie chciejstwo
Jasia witaj cieplutko, nie trać nadziej ja nawet w myślach nie marzyłam a się spełniło.
U mnie kwitnąco i codziennie teraz siedzie w ogrodzie zimowym bo na dworze strasznie. ,,,Brak czasu ale to chyba każdy tak ma przed Świętami.
A więc Lantana się rozwija cudnie.
Rajski ptak musiałam przesadzić, korzenie miał spore pod doniczką.
opuncja sporo podrosła, ma wielkie kolce
Przycięty już, klonik
kolejny grudniaczek
Skrzydłokwiat
A ja musiałam jechać na USG czy fasolki dojrzewają ha ha ha nasionka Clitoni
Ukorzeniam begonie bo szkoda a ciąć musiałam
czerwień mam od wiosny, ciekawe kiedy skończy...Teraz ją pilnuje i zraszam w tamtym roku przędziorek mi ją niszczył.
klonik kwitnący
tu nowe na moje imieniny były oczywiście kwiatki.
Niecierpek zakwitł.
podpowiem że niedawno go ukorzeniałam