Na zachód od Wisły
- Bufo-bufo
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 26 lip 2009, o 20:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Na zachód od Wisły
Remi, zatrwiany zawsze uprawiam z rozsady, którą przygotowuję w domu, także jest to raczej kwiat, który wymaga pewnego rozbiegu..Co do gleby nie jest specjalnie wymagający, rósł na przeciętnej i tylko na początku (po sadzeniu) był podlewany. Bezpośrednie promienie słoneczne padały na niego przez około 4-5 godzin dziennie. Dziękuję, także za wiadomość o grabiach
Iwonko dziękuję. Nawet nie marzyłam o takim wyróżnieniu.
Zaczęły już przylatywać drapieżne ptaki (nie licząc srok, które są obecne cały rok), ostatnio z rana widziałam takiego z ładunkiem..
A.. mam jeszcze jednego berberysa, całkiem o nim zapomniałam, zdjęcie zamieszczę później.
Iwonko dziękuję. Nawet nie marzyłam o takim wyróżnieniu.
Zaczęły już przylatywać drapieżne ptaki (nie licząc srok, które są obecne cały rok), ostatnio z rana widziałam takiego z ładunkiem..
A.. mam jeszcze jednego berberysa, całkiem o nim zapomniałam, zdjęcie zamieszczę później.
- Bufo-bufo

- iwona0042

- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Moja teściowa w tamtym roku wysiała siemię lniane, bo chciała zobaczyć czy coś z tego będzie no i mam len na dzialce 
- Bufo-bufo

- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pięknie zaprezentowane roślinki szykującego się pomału do snu pod białą kołderką ogrodu
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Bufo-bufo

Dziękuję
mam nadzieję że za szybko nas nie zasypie...w ogóle listopad mamy piękny.
Żurawka
Berberys Red Jewel

Ostatnio jeszcze posadziłam kilka cebul (hiacynt i krokus), hiacynty udało mi się kupić po 80 gr.
Usuwam mumie z wiśni, nieco mi jeszcze zostało. Może skończę w przyszłym tygodniu, jak się wyleczę, niestety dzisiaj chyba mnie zawiało w ogrodzie.
Żurawka
Berberys Red Jewel

Ostatnio jeszcze posadziłam kilka cebul (hiacynt i krokus), hiacynty udało mi się kupić po 80 gr.
Usuwam mumie z wiśni, nieco mi jeszcze zostało. Może skończę w przyszłym tygodniu, jak się wyleczę, niestety dzisiaj chyba mnie zawiało w ogrodzie.
- tu.ja

- Od: 21 lip 2008, o 09:18
Trzeba przyznać, że całkiem przyzwoity listopad w tym roku. Choć ostatnie dni są jakby bardziej ponure...Niby jest ciepło, ale pogoda zwodnicza. Trzeba uważać na siebie. Szczególnie przy pracy. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Ja dzisiaj posadziłam ostatnie tulipany. Ostatnie pod warunkiem, że już nic nie kupię
Berberysy masz bardzo ciekawe. Jest duża różnorodność wśród odmian. Powinnam znacznie wcześniej się nimi zainteresować.
Ja dzisiaj posadziłam ostatnie tulipany. Ostatnie pod warunkiem, że już nic nie kupię
Berberysy masz bardzo ciekawe. Jest duża różnorodność wśród odmian. Powinnam znacznie wcześniej się nimi zainteresować.
- drewutnia
- 1000p

- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu nie miałaś
?To w takim razie gratulacje
Tobie jak najbardziej zasłużenie.jako pierwsza mnie przywitałaś serdecznie i obdarowałaś roślinkami
Tobie jak najbardziej zasłużenie.jako pierwsza mnie przywitałaś serdecznie i obdarowałaś roślinkami
- Bufo-bufo

Iza
dziękuję, mam wrażenie że jest poprawa, do końca tygodnia powinnam być zdrowa.
Ja już sądziłam że zakończyłam w tym roku sadzenie cebulowych, jednak przypadkowa wizyta w ogrodniczym i na nic moje założenia
Berberysy to całkiem spora grupa różniących między sobą krzewów, w przyszłym roku posadzę jeszcze chyba kilka. Ostatnio w porannym sobotnim programie ogrodniczym był piękny okaz
Ewa
dziękuję Ci, dla mnie to duża satysfakcja spotkać kogoś na żywo kto interesuje się "zielonym".
W nocy (2 dni temu) spadła z forsycji połowa liści. Na razie jeszcze sporo się utrzymało.
Powoli trzeba zacząć myśleć o dokarmianiu

Ja już sądziłam że zakończyłam w tym roku sadzenie cebulowych, jednak przypadkowa wizyta w ogrodniczym i na nic moje założenia
Ewa
W nocy (2 dni temu) spadła z forsycji połowa liści. Na razie jeszcze sporo się utrzymało.
Powoli trzeba zacząć myśleć o dokarmianiu

- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Żurawki o pięknych kolorach jesieni,berberys przezentuje się niezwykle oryginalnie
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Olu na przeziębienie polecam czosnkową grzaneczkę i mleko z miodem.
Zdrówka.
Zdrówka.
- Bufo-bufo

Arkadiusie dziękuję
Obecnie czerwonawo-listne żurawki nieco przygasły. Zimozielony (zależnie od zimy i miejsca posadzenia) Red Jewel jest moim pierwszym krzewem z tej rodziny.
Marylko
Dziękuję
mleko piję tylko w postaci kakao, ciekawe jak będzie smakowało z miodem? Dziękuję za przepis.

Powyższy spruchniały konar jabłoni jest fragmentem miejsca widokowego dla ptaków, które lubią na nim siadać. W ogóle ptaki lubią to niemłode (ale wciąż owocujące) już drzewo.
Marylko

Powyższy spruchniały konar jabłoni jest fragmentem miejsca widokowego dla ptaków, które lubią na nim siadać. W ogóle ptaki lubią to niemłode (ale wciąż owocujące) już drzewo.