Mój kwiatowy azyl

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kociara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 mar 2011, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiatowy azyl

Post »

a co ja się będę tajniaczyć - wpadam i już.I podoba mi się wszystko bez wyjątku ;:108 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Iwonko , uwielbiam twoje robalo-owady, zawsze uroczo sfotografowane :D
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

;:7 Wczoraj chodziłam po Waszych ogrodach i wprost zżerała mnie zazdrość, na widok roślin skąpanych w deszczu :oops:
Nie mogłam już patrzeć na moje mdlejące rośliny, a jeszcze, jak na złość, panowie robotnicy odcięli mi dostęp do wody :evil:
Całe szczęście minionej nocy popadało :heja dlatego dzisiaj trochę słonecznych i deszczowych zdjęć.

Liliowce poznałam dopiero na tym forum. Nawet nie przypuszczałam, że może być tak wiele odmian :shock:
Kiedy robiłam wiosenne zakupy widziałam na stojakach sporo tych roślin. Udało mi się jednak oprzeć urodzie kolorowych etykietek i wzięłam tylko dwa opakowania ;:224

Agatko nie wiem, kiedy najlepiej sadzić te rośliny. Mnie zdarza się sadzić rośliny wbrew wszelkim zasadom, np. kwitnące, z gołym korzeniem, w środku lata :;230 ...ale czy to moja wina, że takie sprzedają babcie na ryneczku...przynajmniej wiem, jak kwitną ;:108

U mnie w ogrodzie szaleje najbardziej znany liliowiec rdzawy.

Obrazek

Dorotko kiedy byłaś u mnie, to wspominałam Ci, że wywiozłam już dwie taczki tego dobra na kompost.
Nie muszę pisać, że już "odrabia" straty :lol:

Asiu u mnie kwitną dopiero dwie odmiany :( Widziałam u dziewczyn grządki pełne kolorowych lilii...mam nadzieję, że u nas też tak będzie :wink:

Obrazek

Martusiu jak tylko skończy sie ten nieszczęsny remont, to polecę na pięterko i zrobię kilka panoramicznych zdjęć. W tej chwili muszą wystarczyć Ci portrety roślin, a uwierz mi nie jest łatwo zrobić fotkę, aby nie wepchał się na nią worek cementu, czy kupka klinkieru...o śmieciach nie wspominę ;:161

Obrazek

Agusiu w poprzedniej serii zdjęć pokazałam: słoneczniczek, liliowiec, goździk kamienny, szykujący się do kwitnienia rojnik i zawciąg nadmorski :P Pamiętasz, jak rozmawiałyśmy o tawułkach? U mnie wlaśnie zaczynają kwitnąć...Tawułka Arendsa

Obrazek

Jowitko, Agnieszko, Krysiu to naprawdę miłe, jak ktoś doceni nasz ogród ;:215
Wpadajcie, kiedy macie ochotę, bo zawsze jesteście mile widziane

Słoneczniczek szorstki

Obrazek

Wandziu, Justynko, Kasiu kiedy robię zdjęcia kwiatom, to zawsze "coś" w nich siedzi ;:108 Czasami, to nawet jestem zła, że nie mogę zrobić jednego, normalnego zdjęcia ;:170
Dzisiaj było podobnie. Właśnie zaczynają kwitnąć pierwsze ostróżki, więc pomyślałam sobie, że mogę zrobić im zdjęcie...zobaczcie same.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U mnie ostróżki prawie kończą kwitnienie, jednej już wycięłam kwiatostan-zakwitnie w sierpniu lub wrześniu :D Natomiast lilie dopiero w pąkach. Kupiłam w tym roku Landini, po zakwitnięciu się przekonam, czy to nie pomyłka sprzedawcy (powoli się przyzwyczajam, że kwitnie nie to, co zamawiałam :D ).
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Iwonkonie mam wyjścia, cierpliwie poczekam aż ogarniesz to wszystko ;:65 ;:65 ;:196
Podziwiam te piękna , ciemną lilię ; piszesz, że mało kwitnie.. one jednak dość szybko przyrastają :uszy no może nie wszystkie, ale po swoich spostrzegłam, że są odmiany , które się pięknie mnożą.
Oglądają Twoje fotki mam wrażenie, że masz tam całe łany , kolorowe dywany ;:3 ;:3
;:196
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
Zabeczka101059
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 lis 2008, o 14:14

Post »

:wit pięknie rozrośnięta ostróżka w pięknym kolorku ;:138
ja też mam tego liliowca, lubię go za jego niezawodne kwitnienie
a prezencje ma niczego sobie :tan
Lilie cudowne, szczególnie w kroplach deszczu ;:196
Pozdrawiam -Dzidzia
aktualny,
spis wątków,
Awatar użytkownika
tulipanka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 20 kwie 2007, o 12:37

Post »

Witaj Iwonka.
Piękny masz ogród i bardzo przemyślane i udane kompozycje kwiatowe.
Co ty robisz tym ostróżkom że stoją pięknie na baczność. Moje szybko wykładają się na ziemię i nawet jak je podwiąże to i tak już ładnie nie wyglądają.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Iwonko, zakochałam się w tej lilii w kolorze burgundu! czy może wiesz, kochana, jak się to cudo nazywa! co za oryginalne ubarwienie! :)
tak, pamiętam jak rozmawiałysmy o tawułkach - ta biała, która zaczyna u Ciebie kwitnąć jest sliczna! ja w ogole w tym roku na nowo odkrywam ich urok... mam kilka kolorów: łososiowy, jasno różowy, ciemno rózowy i taki burgund... muszę się zainteresować czy poza bielą, której mi brakuje, występują jakieś inne odmiany...
za identyfikację roslinek z poprzedniej serii dziękuję - nie od razu wszystko jest dla mnie jasne, bo nie jestem ekspertem w bylinach ;)
kiedy robotnicy konczą prace tarasowe?
miłego dnia!
u nas dziś dżdżyście, mgliście, sennie...
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Patryku skoro już tyle tego "robactwa" u mnie zamieszkało, to niech jakiś pożytek z niego będzie :;230

Obrazek

Ewo ja podobnie, jak ty usuwam przekwitnięte kwiatostany, tym bardziej, że nie zależy mi na zwiększeniu populacji ostróżek ;:224... a sama wiesz jakie one są chętne. Trzymam kciuki, aby Twoja lilia zakwitła w ciemno-bordowym, prawie czarnym kolorze ;:215

Obrazek

Martusiu lilii mam sporo. W tej chwili patrzę na ich grubiejące pąki i czekam, aż zakwitną...oby tylko wystarczyło mi cierpliwości :twisted:
Ja też mam odmiany, które z roku na rok zawiązują coraz więcej kwiatów ;:108 Zobacz ile pąków ma ta lilia, a w zeszłym roku zakwitła tylko czterema kwiatami :heja

Obrazek

Dzidziu na zdjęciu pokazałam jeden krzaczek ostróżki, a mam ich o wiele więcej. Jak zaczną kwitnąć, to zanudzę Was na śmierć, bo nie ukrywam, że są to jedne z ulubionych kwitnących w moim ogrodzie ;:167

Obrazek

Wiolu u mnie na baczność stoją tylko młode ostróżki, takie do metra...no może metr dwadzieścia, a potem mam taki sam problem, jak ty ;:108 całe szczęście, że pierwsze kwiaty posadziłam przy płotku i w tej chwili mam je do czego przywiązać :D

Obrazek

Agusiu ta lilia to Landini. Musisz sobie koniecznie kupić cebule, bo jak dla mnie, to w tej chwili jest to najpiękniej kwitnący kwiat w moim ogrodzie ;:167
Jeżeli chodzi o prace tarasowe, to końca nie widać :( Najgorsze, że ja chcę deszczu, a robotnicy słońca. Już drugi dzień pada, więc z murowania nici.

Trytoma zakwitnie jednym kwiatem :wink:

Obrazek
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31

Post »

Cóż, moja trytoma po kilku latach wahań, postanowiła ostatecznie zdechnąć :evil:
Co to za róża powyżej? Może Chopin?
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oliwko to 'Mount Shasta'. Piękna i...nietrwała :( ...a nie wiesz czasami, jak nazywa się ta róża powyżej ? Ma tak intensywne kolory, że czasami na zdjęciu wychodzi mi jedna, świecąca plama :lol:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10

Post »

Iwonko lilia z taką ilością pąków ;:224
Ale będzie widok jak zakwitnie.
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iwono, robactwo przedstawia interesujący widok :wink: ten wygląda jakby szykował się do gry na skrzypkach. Wirtuoz jeden ;:224
Podzielam twój zachwyt lilią Landini , też ja mam, jest na razie królową foto.
Nie mogę się doczekać, kiedy moje ostróżki zechcą się niemiłosiernie rozrastać.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
maribat
1000p
1000p
Od: 4 mar 2010, o 12:53

Post »

klarysa pisze:.. Wirtuoz jeden ;:224 ..
A mnie on wygląda jakby w szklane dno zaglądał :wink: ;:136
Iwonko, piękne, dorodne kwitnienia lilii się szykują ;:63 ;:63
wszystko moje jest tu:
zapraszam
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Przyznać trzeba Iwonko, że fotki robisz piękne. ;:333
Widać z nich dobrze jak ogródek rozkwita.
A fotka liliowca rdzawego z boku jest iście wystawowa.
I jak tu nie kochać liliowców. :roll:
Grażyna.
kogro-linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”