Mój kwiatowy azyl
- kociara
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 10 mar 2011, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Mój kwiatowy azyl
a co ja się będę tajniaczyć - wpadam i już.I podoba mi się wszystko bez wyjątku

Rośliny Krystyny
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=70028 Rośliny Krystyny cz.3
Zapraszam - Krystyna
- magenta

- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Iwonko , uwielbiam twoje robalo-owady, zawsze uroczo sfotografowane 
-
heliofitka

- Od: 2 cze 2010, o 11:02
Nie mogłam już patrzeć na moje mdlejące rośliny, a jeszcze, jak na złość, panowie robotnicy odcięli mi dostęp do wody
Całe szczęście minionej nocy popadało
Liliowce poznałam dopiero na tym forum. Nawet nie przypuszczałam, że może być tak wiele odmian
Kiedy robiłam wiosenne zakupy widziałam na stojakach sporo tych roślin. Udało mi się jednak oprzeć urodzie kolorowych etykietek i wzięłam tylko dwa opakowania
Agatko nie wiem, kiedy najlepiej sadzić te rośliny. Mnie zdarza się sadzić rośliny wbrew wszelkim zasadom, np. kwitnące, z gołym korzeniem, w środku lata
U mnie w ogrodzie szaleje najbardziej znany liliowiec rdzawy.

Dorotko kiedy byłaś u mnie, to wspominałam Ci, że wywiozłam już dwie taczki tego dobra na kompost.
Nie muszę pisać, że już "odrabia" straty
Asiu u mnie kwitną dopiero dwie odmiany

Martusiu jak tylko skończy sie ten nieszczęsny remont, to polecę na pięterko i zrobię kilka panoramicznych zdjęć. W tej chwili muszą wystarczyć Ci portrety roślin, a uwierz mi nie jest łatwo zrobić fotkę, aby nie wepchał się na nią worek cementu, czy kupka klinkieru...o śmieciach nie wspominę

Agusiu w poprzedniej serii zdjęć pokazałam: słoneczniczek, liliowiec, goździk kamienny, szykujący się do kwitnienia rojnik i zawciąg nadmorski :P Pamiętasz, jak rozmawiałyśmy o tawułkach? U mnie wlaśnie zaczynają kwitnąć...Tawułka Arendsa

Jowitko, Agnieszko, Krysiu to naprawdę miłe, jak ktoś doceni nasz ogród
Wpadajcie, kiedy macie ochotę, bo zawsze jesteście mile widziane
Słoneczniczek szorstki

Wandziu, Justynko, Kasiu kiedy robię zdjęcia kwiatom, to zawsze "coś" w nich siedzi
Dzisiaj było podobnie. Właśnie zaczynają kwitnąć pierwsze ostróżki, więc pomyślałam sobie, że mogę zrobić im zdjęcie...zobaczcie same.

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
U mnie ostróżki prawie kończą kwitnienie, jednej już wycięłam kwiatostan-zakwitnie w sierpniu lub wrześniu
Natomiast lilie dopiero w pąkach. Kupiłam w tym roku Landini, po zakwitnięciu się przekonam, czy to nie pomyłka sprzedawcy (powoli się przyzwyczajam, że kwitnie nie to, co zamawiałam
).
Iwonkonie mam wyjścia, cierpliwie poczekam aż ogarniesz to wszystko
Podziwiam te piękna , ciemną lilię ; piszesz, że mało kwitnie.. one jednak dość szybko przyrastają
no może nie wszystkie, ale po swoich spostrzegłam, że są odmiany , które się pięknie mnożą.
Oglądają Twoje fotki mam wrażenie, że masz tam całe łany , kolorowe dywany

Podziwiam te piękna , ciemną lilię ; piszesz, że mało kwitnie.. one jednak dość szybko przyrastają
Oglądają Twoje fotki mam wrażenie, że masz tam całe łany , kolorowe dywany
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- Zabeczka101059

- Od: 12 lis 2008, o 14:14
ja też mam tego liliowca, lubię go za jego niezawodne kwitnienie
a prezencje ma niczego sobie
Lilie cudowne, szczególnie w kroplach deszczu
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Witaj Iwonka.
Piękny masz ogród i bardzo przemyślane i udane kompozycje kwiatowe.
Co ty robisz tym ostróżkom że stoją pięknie na baczność. Moje szybko wykładają się na ziemię i nawet jak je podwiąże to i tak już ładnie nie wyglądają.
Piękny masz ogród i bardzo przemyślane i udane kompozycje kwiatowe.
Co ty robisz tym ostróżkom że stoją pięknie na baczność. Moje szybko wykładają się na ziemię i nawet jak je podwiąże to i tak już ładnie nie wyglądają.
Iwonko, zakochałam się w tej lilii w kolorze burgundu! czy może wiesz, kochana, jak się to cudo nazywa! co za oryginalne ubarwienie! 
tak, pamiętam jak rozmawiałysmy o tawułkach - ta biała, która zaczyna u Ciebie kwitnąć jest sliczna! ja w ogole w tym roku na nowo odkrywam ich urok... mam kilka kolorów: łososiowy, jasno różowy, ciemno rózowy i taki burgund... muszę się zainteresować czy poza bielą, której mi brakuje, występują jakieś inne odmiany...
za identyfikację roslinek z poprzedniej serii dziękuję - nie od razu wszystko jest dla mnie jasne, bo nie jestem ekspertem w bylinach ;)
kiedy robotnicy konczą prace tarasowe?
miłego dnia!
u nas dziś dżdżyście, mgliście, sennie...
tak, pamiętam jak rozmawiałysmy o tawułkach - ta biała, która zaczyna u Ciebie kwitnąć jest sliczna! ja w ogole w tym roku na nowo odkrywam ich urok... mam kilka kolorów: łososiowy, jasno różowy, ciemno rózowy i taki burgund... muszę się zainteresować czy poza bielą, której mi brakuje, występują jakieś inne odmiany...
za identyfikację roslinek z poprzedniej serii dziękuję - nie od razu wszystko jest dla mnie jasne, bo nie jestem ekspertem w bylinach ;)
kiedy robotnicy konczą prace tarasowe?
miłego dnia!
u nas dziś dżdżyście, mgliście, sennie...
-
heliofitka

Patryku skoro już tyle tego "robactwa" u mnie zamieszkało, to niech jakiś pożytek z niego będzie

Ewo ja podobnie, jak ty usuwam przekwitnięte kwiatostany, tym bardziej, że nie zależy mi na zwiększeniu populacji ostróżek
... a sama wiesz jakie one są chętne. Trzymam kciuki, aby Twoja lilia zakwitła w ciemno-bordowym, prawie czarnym kolorze

Martusiu lilii mam sporo. W tej chwili patrzę na ich grubiejące pąki i czekam, aż zakwitną...oby tylko wystarczyło mi cierpliwości
Ja też mam odmiany, które z roku na rok zawiązują coraz więcej kwiatów
Zobacz ile pąków ma ta lilia, a w zeszłym roku zakwitła tylko czterema kwiatami

Dzidziu na zdjęciu pokazałam jeden krzaczek ostróżki, a mam ich o wiele więcej. Jak zaczną kwitnąć, to zanudzę Was na śmierć, bo nie ukrywam, że są to jedne z ulubionych kwitnących w moim ogrodzie

Wiolu u mnie na baczność stoją tylko młode ostróżki, takie do metra...no może metr dwadzieścia, a potem mam taki sam problem, jak ty
całe szczęście, że pierwsze kwiaty posadziłam przy płotku i w tej chwili mam je do czego przywiązać

Agusiu ta lilia to Landini. Musisz sobie koniecznie kupić cebule, bo jak dla mnie, to w tej chwili jest to najpiękniej kwitnący kwiat w moim ogrodzie
Jeżeli chodzi o prace tarasowe, to końca nie widać
Najgorsze, że ja chcę deszczu, a robotnicy słońca. Już drugi dzień pada, więc z murowania nici.
Trytoma zakwitnie jednym kwiatem

Ewo ja podobnie, jak ty usuwam przekwitnięte kwiatostany, tym bardziej, że nie zależy mi na zwiększeniu populacji ostróżek

Martusiu lilii mam sporo. W tej chwili patrzę na ich grubiejące pąki i czekam, aż zakwitną...oby tylko wystarczyło mi cierpliwości
Ja też mam odmiany, które z roku na rok zawiązują coraz więcej kwiatów

Dzidziu na zdjęciu pokazałam jeden krzaczek ostróżki, a mam ich o wiele więcej. Jak zaczną kwitnąć, to zanudzę Was na śmierć, bo nie ukrywam, że są to jedne z ulubionych kwitnących w moim ogrodzie

Wiolu u mnie na baczność stoją tylko młode ostróżki, takie do metra...no może metr dwadzieścia, a potem mam taki sam problem, jak ty

Agusiu ta lilia to Landini. Musisz sobie koniecznie kupić cebule, bo jak dla mnie, to w tej chwili jest to najpiękniej kwitnący kwiat w moim ogrodzie
Jeżeli chodzi o prace tarasowe, to końca nie widać
Trytoma zakwitnie jednym kwiatem

- oliwka

- Od: 24 mar 2008, o 13:31
Cóż, moja trytoma po kilku latach wahań, postanowiła ostatecznie zdechnąć
Co to za róża powyżej? Może Chopin?
Co to za róża powyżej? Może Chopin?
-
heliofitka

Oliwko to 'Mount Shasta'. Piękna i...nietrwała
...a nie wiesz czasami, jak nazywa się ta róża powyżej ? Ma tak intensywne kolory, że czasami na zdjęciu wychodzi mi jedna, świecąca plama 
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
Iwonko lilia z taką ilością pąków
Ale będzie widok jak zakwitnie.
Ale będzie widok jak zakwitnie.
- klarysa

- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iwono, robactwo przedstawia interesujący widok
ten wygląda jakby szykował się do gry na skrzypkach. Wirtuoz jeden
Podzielam twój zachwyt lilią Landini , też ja mam, jest na razie królową foto.
Nie mogę się doczekać, kiedy moje ostróżki zechcą się niemiłosiernie rozrastać.
Pozdrawiam
Podzielam twój zachwyt lilią Landini , też ja mam, jest na razie królową foto.
Nie mogę się doczekać, kiedy moje ostróżki zechcą się niemiłosiernie rozrastać.
Pozdrawiam
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
A mnie on wygląda jakby w szklane dno zaglądałklarysa pisze:.. Wirtuoz jeden..
Iwonko, piękne, dorodne kwitnienia lilii się szykują
wszystko moje jest tu:
zapraszam
zapraszam
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Przyznać trzeba Iwonko, że fotki robisz piękne.
Widać z nich dobrze jak ogródek rozkwita.
A fotka liliowca rdzawego z boku jest iście wystawowa.
I jak tu nie kochać liliowców.
Widać z nich dobrze jak ogródek rozkwita.
A fotka liliowca rdzawego z boku jest iście wystawowa.
I jak tu nie kochać liliowców.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki