Mój świat - Tamaryszek

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój świat - Tamaryszek

Post »

Witaj Izo!
Wiesz dopiero się zastanowiłam, że faktycznie to ja na działce dużo pracuję.
Ale mam dużo roślin skalnych - na skalniaku nieustanna praca.
Miłej soboty ;:3
Awatar użytkownika
Atka-a1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2009, o 09:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

jadę na CHELSEA FLOWER SHOW do Londynu !!!!!!!

Będę też zwiedzać kilka innych ogrodów angielskich. Tak więc będzie obszerna fotorelacja z wystawy. Jestem bardzo szczęśliwa !
Piękny prezent :D
Gratuluję i czekam na fotorelację w odpowiednim czasie :wit
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Witam, u kogoś znalazłam taką roślinkę, może wiesz co to jest, bo wspaniale wygląda.

Obrazek
Awatar użytkownika
pamelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 gru 2009, o 00:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Chyba musisz wstawić większe zdjęcie ;:108
Awatar użytkownika
riane
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 lut 2008, o 12:02

Post »

Tamaryszek pisze: jadę na CHELSEA FLOWER SHOW do Londynu !!!!!!!

Będę też zwiedzać kilka innych ogrodów angielskich. Tak więc będzie obszerna fotorelacja z wystawy. Jestem bardzo szczęśliwa !
Cykaj fotki! Jak najwięcej. Potem wypalisz mi płytkę albo podrzucę Ci jakiś przenośny dysk :wink:
Agata
Awatar użytkownika
szyszunia
1000p
1000p
Od: 4 lis 2009, o 13:38

Post »

To kroi się super wyjazd i piękne fotki. U mnie już siły witalne i humorek wróciły ;:138 Dziękuję za wsparcie ;:196
Awatar użytkownika
renim
500p
500p
Od: 30 sty 2010, o 16:27

Post »

A mój M. nie wpadnie na taki pomysł. ;:223
Czekam na fotki.
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Ale Ci zazdroszczę tego wyjazdu :)
Ja to sobie mogę pomarzyć :?
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Izo!
Tak bardzo zazdroszczę Ci, że będziesz mogła pooglądać pięknie zaaranżowane
ogrody / na żywo/. Dawniej oglądałam je w TV. Jest też tam tak dużo pięknych roślin,
pokazywanych po raz pierwszy. No masz wspaniałego M.
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08

Post »

Izuś, Chelsea Show i angielskie ogrody przyniosą Ci na pewno dużo nowych ogrodowych pomysłów ;:138
Będą nowe plany i transformacje w Twoim strumykowym ogrodzie. A my będziemy się rozkoszować zdjęciami.
Cieszę się razem z Tobą z tego wyjadu. :heja
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
fela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lut 2009, o 17:51

Post »

Gratuluję wycieczki Tamaryszku i cieszę się , że jesteś szczęśliwa. Będą piękne zdjęcia ! ;:138
Ogródek Feli
A tu wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
Agajotka
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 19 lut 2010, o 17:34

Post »

Tamaryszku - zostałam oczarowana - ogrodem, strumykiem, doborem kolorów i roślin, a przede wszystkim "klimatem" jaki tu stworzyłaś. Jeśli pozwolisz będę tu u Ciebie częstym gościem. Pozdrawiam serdecznie.
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26

Post »

Tamaryszku piękne te górskie widoki, zima jak zima, ale chyba bardziej "oswojona" niż nasza.
A wiosenne zwiedzanie angielskich ogrodów na pewno zaprocentuje w Twoim własnym. :wink:
I nie chodzi wcale o rośliny, mniej u nas spotykane, tylko o inne spojrzenie na nie, na kompozycje.
W realu można więcej zobaczyć niż na -nawet najlepszych - zdjęciach.
Nie wychodziłam z domu od piątku (dopadł mnie wirus), ale przez okno widzę, ile śniegu stajało,
w radio słyszę, że na Lubelszczyźnie niebezpiecznie podnosi się stan wód, a jak Twój strumień???
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Kontakt:

Post »

ho, ho - taki wyjazd też mi się marzy :D Wrócisz to zapodasz fotki na forum, będziemy oglądać :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

MATEMAX ? Witaj Mateuszu ! Byłam kiedyś na wycieczce w Zawoi. Okolica bardzo mi się podobała !

DODAD ? Dorotko, witam ! Ja też chcę posadzić białą sasankę, lilii trochę zamówiłam. Masz jeszcze trochę czasu, żeby zastanowić się , gdzie posadzisz swoje ! Mam nadzieję, że w Twoim oczku nie będzie strat...

DOMINIKAMS ? Dominiko, wklejam fotkę uszkodzonej trzmieliny ? co o tym sądzisz?
Trudno mi się chodzi po ogrodzie, jest tyle śniegu... A w wielu miejscach, m.in. tam, gdzie rośnie trzmielina, zwały śniegu, które spadły z dachu, zamieniły się w lód, nie ma możliwości, żeby odkopać coś, co leży pod spodem. Po prostu jak beton, nie wiem co zrobić.

VITA ? Wiktorio, lecę samolotem... Zamierzam się dowiedzieć, czy coś da się przewieźć w bagażu podręcznym...A jak nie, to kupię jakieś akcesoria ogrodnicze i upchnę je w bagażu. Tak czy tak ? mam nadzieję na wiele radości !

JAROZONE ? witaj Jaro ! Czytałeś pewnie, że w tym roku wichura powaliła mi ok. 20 sztuk 50-letnich sosen...Ale i te , które zostały ładnie otulają ogród. A Twoje nowo posadzone urosną, już za parę lat będą stanowiły mocny akcent w Twoim ogrodzie ! Ja też w tym roku dosadziłam parę drzew.
A z wystawy na pewno będzie fotorelacja !

PAMELKA ? targi są 25 ?29. V . Ja będę w Londynie właśnie w tym czasie, a całodzienną wizytę na wystawie mamy chyba zaplanowaną na 27.V. Jeśli się chcesz wybrać , wydaje mi się, że trzeba wcześnie zamówić bilety, lepiej to sprawdź . Wejdź na stronę Chelsea Flower Show ? niestety, nie umiem wstawić linka.
Pozdrowienia M. przekazałam. Jest cały dumny, gdy mówię mu o wyrazach uznania dla jego prezentu i osoby !

GORYCZKA ? Krysiu, czasem praca jest przyjemnością ? tak chyba jest w naszym przypadku ! A swoje miłości trzeba dopieszczać... Mąż dumny jak paw, że go chwalicie ! A na zdjęciach z Chelsea postaram się pokazać przyjaciołom z forum jak najwięcej.

ATKA ? Beatko , udało się M. spełnić moje marzenie ! Zdjęcia będą na pewno.

MALGOCHA - witaj Małgosiu! Przykro mi, ale nie potrafię zidentyfikować tej rośliny!

RIANE ? Agatko, mam nadzieję, że będzie tam masa rzeczy wartych utrwalenia i spokojnego przeanalizowania , że przywiozę stamtąd mnóstwo inspiracji i pomysłów. Podzielę się tym z Wami na pewno!

SZYSZUNIA ? cieszę się , Iwonko, że już lepiej !

RENIM ? witaj w Moim Świecie ! Wiesz, u mnie to dość okrągłe urodziny....Dlatego szukał czegoś wyjątkowego.

DAWIDBANAN ? Dawidzie , trzeba marzyć ! Mnie się właśnie spełniło ? i Tobie się spełni ! Może nie będziesz musiał czekać do takiej rocznicy, jak moja ...

ABEILLE ? dziękuję, Wiesiu ! Nie mogę się już doczekać... Zapewne wrażeń będzie tak wiele, że potrzebny będzie dystans, żeby je uporządkować. A może znajdę i gotowe pomysły do przeniesienia.

FELA ? Felu, jestem szczęśliwa ! Oby tylko wszystko dobrze się udało... Na razie przy załatwianiu formalności biuro podróży pomyliło się w terminie wyjazdu...

AGAJOTKA ? cieszę się z wizyty nowego gościa ! Bardzo mi miło,że oczarował Cię mój ogród - to mój świat i w jego tworzenie wkładam całe serce. Przychodź jak najczęściej !

ELSI ? witaj Elu ! Bardzo liczę na te angielskie inspiracje. Jak to trafnie napisałaś ? przede wszystkim liczę na to ?inne spojrzenie? na świat roślin i ogrodów.
Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej ?
Mój strumień częściowo już widać spod śniegu, póki co ? poziom wody jest bezpieczny. Ale masa śniegu jeszcze wszędzie leży...

AGRAZKA ? Grażynko, dziękuję za odwiedziny ! Jak widać, marzenia się spełniają ! Ja zrobię zdjęcia z tej wystawy, a inny spełniony marzyciel ? z następnej ...

Moja połamana trzmielina

Obrazek

Obrazek

Obrazek

CZY KTOŚ WIE CO TO JEST ???

CAły śnieg w lesie i na polu jest tym pokryty. Gdy sie przyjrzeć, to sie rusza, jakby skacze...
Czy to jakieś szkodniki ?

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”