MATEMAX ? Witaj Mateuszu ! Byłam kiedyś na wycieczce w Zawoi. Okolica bardzo mi się podobała !
DODAD ? Dorotko, witam ! Ja też chcę posadzić białą sasankę, lilii trochę zamówiłam. Masz jeszcze trochę czasu, żeby zastanowić się , gdzie posadzisz swoje ! Mam nadzieję, że w Twoim oczku nie będzie strat...
DOMINIKAMS ? Dominiko, wklejam fotkę uszkodzonej trzmieliny ? co o tym sądzisz?
Trudno mi się chodzi po ogrodzie, jest tyle śniegu... A w wielu miejscach, m.in. tam, gdzie rośnie trzmielina, zwały śniegu, które spadły z dachu, zamieniły się w lód, nie ma możliwości, żeby odkopać coś, co leży pod spodem. Po prostu jak beton, nie wiem co zrobić.
VITA ? Wiktorio, lecę samolotem... Zamierzam się dowiedzieć, czy coś da się przewieźć w bagażu podręcznym...A jak nie, to kupię jakieś akcesoria ogrodnicze i upchnę je w bagażu. Tak czy tak ? mam nadzieję na wiele radości !
JAROZONE ? witaj Jaro ! Czytałeś pewnie, że w tym roku wichura powaliła mi ok. 20 sztuk 50-letnich sosen...Ale i te , które zostały ładnie otulają ogród. A Twoje nowo posadzone urosną, już za parę lat będą stanowiły mocny akcent w Twoim ogrodzie ! Ja też w tym roku dosadziłam parę drzew.
A z wystawy na pewno będzie fotorelacja !
PAMELKA ? targi są 25 ?29. V . Ja będę w Londynie właśnie w tym czasie, a całodzienną wizytę na wystawie mamy chyba zaplanowaną na 27.V. Jeśli się chcesz wybrać , wydaje mi się, że trzeba wcześnie zamówić bilety, lepiej to sprawdź . Wejdź na stronę Chelsea Flower Show ? niestety, nie umiem wstawić linka.
Pozdrowienia M. przekazałam. Jest cały dumny, gdy mówię mu o wyrazach uznania dla jego prezentu i osoby !
GORYCZKA ? Krysiu, czasem praca jest przyjemnością ? tak chyba jest w naszym przypadku ! A swoje miłości trzeba dopieszczać... Mąż dumny jak paw, że go chwalicie ! A na zdjęciach z Chelsea postaram się pokazać przyjaciołom z forum jak najwięcej.
ATKA ? Beatko , udało się M. spełnić moje marzenie ! Zdjęcia będą na pewno.
MALGOCHA - witaj Małgosiu! Przykro mi, ale nie potrafię zidentyfikować tej rośliny!
RIANE ? Agatko, mam nadzieję, że będzie tam masa rzeczy wartych utrwalenia i spokojnego przeanalizowania , że przywiozę stamtąd mnóstwo inspiracji i pomysłów. Podzielę się tym z Wami na pewno!
SZYSZUNIA ? cieszę się , Iwonko, że już lepiej !
RENIM ? witaj w Moim Świecie ! Wiesz, u mnie to dość okrągłe urodziny....Dlatego szukał czegoś wyjątkowego.
DAWIDBANAN ? Dawidzie , trzeba marzyć ! Mnie się właśnie spełniło ? i Tobie się spełni ! Może nie będziesz musiał czekać do takiej rocznicy, jak moja ...
ABEILLE ? dziękuję, Wiesiu ! Nie mogę się już doczekać... Zapewne wrażeń będzie tak wiele, że potrzebny będzie dystans, żeby je uporządkować. A może znajdę i gotowe pomysły do przeniesienia.
FELA ? Felu, jestem szczęśliwa ! Oby tylko wszystko dobrze się udało... Na razie przy załatwianiu formalności biuro podróży pomyliło się w terminie wyjazdu...
AGAJOTKA ? cieszę się z wizyty nowego gościa ! Bardzo mi miło,że oczarował Cię mój ogród - to mój świat i w jego tworzenie wkładam całe serce. Przychodź jak najczęściej !
ELSI ? witaj Elu ! Bardzo liczę na te angielskie inspiracje. Jak to trafnie napisałaś ? przede wszystkim liczę na to ?inne spojrzenie? na świat roślin i ogrodów.
Mam nadzieję, że już czujesz się lepiej ?
Mój strumień częściowo już widać spod śniegu, póki co ? poziom wody jest bezpieczny. Ale masa śniegu jeszcze wszędzie leży...
AGRAZKA ? Grażynko, dziękuję za odwiedziny ! Jak widać, marzenia się spełniają ! Ja zrobię zdjęcia z tej wystawy, a inny spełniony marzyciel ? z następnej ...
Moja połamana trzmielina
CZY KTOŚ WIE CO TO JEST ???
CAły śnieg w lesie i na polu jest tym pokryty. Gdy sie przyjrzeć, to sie rusza, jakby skacze...
Czy to jakieś szkodniki ?