Roślinki Ani cz.4

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
Anetta
1000p
1000p
Od: 17 sie 2009, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

myszorek pisze: Ja nie palę, za to mój M. tak.Czasem jak marudzi na temat moich roślinek to się z nim droczę, że mogę zacząć palić i zamiast na kwiaty wydawać kasę na fajki :lol: I wtedy staje się cud... :shock: Przestaje się czepiać ;:112
Ja też mam na swojego sposób bo lubi piwko, więc jedno piwko = jeden kwiatuszek( no może nie zupełnie bo już bym chyba miała wszystkie rośliny świata :lol: )
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Maju ja mam tak co roku....teraz jestem przeziębiona i na wiosnę znowu :?

Asiu jakoś nie potrafię wypić polopiryny rozpuszczonej w wodzie wolę wziąć same tabletki popijając wodą i tak zrobiłam zaraz przed spaniem. Dzisiaj już lepiej się czuję....nie mam takiego kataru, wypiłam jeszcze calcium. Co prawda gardło mnie jeszcze boli ale da się to znieść :wink:
Mam tak samo każdego roku z tym przeziębionym pęcherzem albo z nerkami....tym razem doprawiłam się zbieraniem ziemniaków....muszę przepalać już w piecu pod wieczór bo jest w domu zimno :wink:

Anetko mój tak znowuż nie pije, od czasu do czasu napijemy się po piwku i tyle.....więc u mnie ten sposób nie zadziała prędzej z papierosami :)
Awatar użytkownika
ogrodniczka01
1000p
1000p
Od: 18 lip 2009, o 11:45

Post »

Aniu nie daj się chorobie :x Przegoń ją :roll: domowymi sposobami
Pozdrawiam i Zapraszam-Asia Ogród
Moje wątki
Sprzedam
Anaka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2009, o 14:28

Post »

Aniu, wygrzej się na słoneczku i zastosuj domową terapię - miód, cytryna, ciepłe mleczko , i będzie po infekcji :lol:
Zapraszam
Moje wątki
Awatar użytkownika
nuska89
200p
200p
Od: 29 cze 2009, o 23:29

Post »

Ale Wy kombinujecie żeby zmusić mężczyzn do pogodzenia się z tym, że i tak kupicie kwiatki :D
Sama też muszę wypróbować :lol: Tylko, że mój nie pali a piwko wypije raz na jakiś czas.. Coś się wymyśli :lol:
Anna S.
Moje kwiatki
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 sty 2009, o 16:58

Post »

Aniu,zaniemówiłam na widok Twojego łysego cissusa.Dobrze,że zaczął już coś wypuszczać,bo byłaby wielka szkoda stracić taką piękną roślinkę.Widzę,że on jest kapryśny jak discolor,on też już mi dwa razy zgubił wszystkie listki a potem znowu wypuścił.Trzymam kciuki za Twojego.
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Andziax007 pisze:
Asiu jakoś nie potrafię wypić polopiryny rozpuszczonej w wodzie wolę wziąć same tabletki popijając wodą i tak zrobiłam zaraz przed spaniem. Dzisiaj już lepiej się czuję....nie mam takiego kataru, wypiłam jeszcze calcium. Co prawda gardło mnie jeszcze boli ale da się to znieść :wink:
Mam tak samo każdego roku z tym przeziębionym pęcherzem albo z nerkami....tym razem doprawiłam się zbieraniem ziemniaków....muszę przepalać już w piecu pod wieczór bo jest w domu zimno :wink:
Aniu, cieszę się, że już lepiej się czujesz, ja jak mam problem z pęcherzem i nerkami, to biorę urosept, juz w miarę wiem, kiedy mi się to zaczyna, bo to dla mnie charakterystyczny ból :roll: noi i nasiadówki pomagają :)
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję Dziewczyny :D Będę się starać żeby przepędzić to choróbsko, teraz nawet się dobrze czuję i mogłabym wszystko zrobić ale z odpoczynkiem bo za szybko się męczę :?

Edytko oj szkoda byłoby ale raczej cissusowi już nie grozi że padnie całkiem....z każdym dniem jest coraz więcej nowych odrostów i już się nie mogę doczekać jak się ładnie zagęści :lol::lol::lol: Discolor u mnie cały czas kaprysi :x A czy u Ciebie nowe listki są małe i już nie rosną :roll:

Asiu ja coś brałam na przemrożony pęcherz i nerki ale tabletki mi się skończyły i M wyrzucił pudełko :? Teraz jak mi nie przejdzie z przeziębieniem to pójdę do lekarza po antybiotyk i od razu wezmę coś na te nerki i pęcherz żebym miała pod ręką bo ostatnio nerki mnie bolały to kompletnie nic nie miałam tylko taki lodowy żel który mi pomógł i nie odczuwałam tak bólu :wink:
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,u mnie listki są normalnej wielkości tylko te na czubkach są małe ale z czasem robią się co raz większe.
Awatar użytkownika
Haim
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 cze 2009, o 01:16

Post »

Aniu, ja mimo wszystko polecam ten Urosept :)
To jest lek ziołowy, więc na pewno nie zaszkodzi i warto go zawsze mieć skoro masz problemy z nerkami,(te tabletki możesz dostac w aptece bez recepty) ja jak tylko czuję, że mnie owiało i zaczyna boleć, biorę te tabletki i jakoś pomaga, raz trzy lata temu, to tez juz musiałam antybiotyk wziąć :roll:
Moje Kochane Storczyki ;:167

Pozdrawiam serdecznie, Asia :)
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Edytko to u mnie jakoś dziwnie rosną te listki bo są małe i w ogóle nie chcą rosną a po jakimś czasie opadają :cry:

Asiu tak mówisz że jest dobry ten lek....to muszę go zakupić, jak pomoże a nie zaszkodzi to będzie dobrze :wink:
Awatar użytkownika
Edyta 74
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu,nie wiem czemu tak się dzieje z Twoim cissusem.Może ma szkodnika?
Awatar użytkownika
katrina26
1000p
1000p
Od: 14 sie 2008, o 12:44

Post »

Aniu, mnie na takie problemy pomaga furagina (na receptę, ale jak pacjent jest cierpiący to się litują panie w aptece ) I nospa.
Zobacz na klonika u mnie ;)
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Edytko tak szczerze to żadnego szkodnika nie zauważyłam :roll: Aż jestem ciekawa co mu dolega że tak się zachowuje :roll:

Kasiu nospa na mnie nie działa, leży prawie całe opakowanie :? A widziałam, widziałam śliczniutki :lol:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Będąc dzisiaj na zakupach choć nie powinnam ale kto to za mnie zrobi zakupiłam sobie takie oto dwie roślinki

Syngonium Pixie

Obrazek

Pilea Spruceana 'Silver Tree'
Obrazek

Tą roślinkę już miałam ale niestety do dzisiaj nie znam nazwy i myślę że to jakaś pilea....jest podobna do tej wyżej tylko ma inny kształt i kolor listków
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”