Dzień bez działki, to dzień stracony

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Dzień bez działki, to dzień stracony

Post »

ZENIU.....jakie to korzyści można czerpać będąc na forum ;:108 ;:108 .....Rosarium to Szkółka Róż w Radliniec koło Nowego Miasta n/Wartą ......ja muszę pokonać odległość ok. 40 km. .....od Ciebie troszkę dalej w kierunku na Jarocin.......ojojo jak tylko się ociepli to na pewno z początkiem marca tam zawitam.......

nadal u mnie mrozi, dzisiaj rankiem było -19 stop.

KASIU....Dendrobium moje też nie najtańsze a czy poradzę sobie z dalszą jego pielęgnacji ....wszystkie storczykowate niezbyt dobrze znoszą warunki blokowe....zobaczymy.....
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 wrz 2007, o 20:35
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki Krysiu za namiary. ;:196 . Poszukałam, poczytałam...Niestety nie znalazłam u nich o dwukolorowych kwiatach a taka mi się marzy bo nie mam ani jednej. Może źle szukałam.. :wink: . Po inne to mam bliżej do Zymuna. ;:108. Warto jednak wiedzieć gdzie i co a to za sprawą forum. :;230
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ZENIU...... a gdzie do tego Zymunta trzeba jechać...podaj namiary.......
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Krysiu..oto on http://zszp.pl/?id=206&klucz=124&lang=1 . Co prawda na tej stronie róż nie widzę, ale w zeszłym roku u niego kupowałam. Właściwie można by napisać i zapytać jakie będą w tym sezonie.. ;:7
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Krysiu i Zeniu widzę, dziewczyny, że się dogadałyście. Ale fajnie :D
Trzeba tutaj o wszystko pytac, to ludzie zawsze powiedzą co i jak.
Mnie akurat się dwukolorowe róże nie podobają, ale wiem, że można było kupić na all. Na przykład odmianę Hokus-Pokus. Jak znajdę, dam Zeni namiar.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

WANDZIU.....poza kopalnią wiedzy i dobrych rad na ty FORUM wiele przyjaznych spotkań wirtualnych.....też miłe szczególnie na te mroźne dni.....przyjdzie wiosna...lato będziemy już mniej czasowe ;:108 ;:108

....u mnie nadal mrozi...brakuje mi śniegu, chociaż na działce bym sobie łopatą poruszała i troszkę po odśnieżała....
Awatar użytkownika
Zenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu...przypominam także o.. XV Wiosenne Targi Ogrodniczo-Rolnicze i Działkowe "Pamiętajcie o ogrodach..." odbędą się na boisku przy Zespole Szkół im. Stanisława Mikołajczyka w Opatówku, ul. Parkowa 1, w dniach 28-29 kwietnia 2012 r. Już nie mogę się doczekać... :tan
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Krysiu witaj :wit
w końcu dotarłam do Twojego ogrodu! ;:65
Urzekły mnie pustynniki :shock: , których od kilku lat nie moge się doczekać. Mam wciąż tylko liście. :roll:
Różyczki oczywiście najbliższe sercu ;:108 Ale równie ładnie rosną Piwonie u ciebie!
pozdrawiam i życzę szybkiej wiosny! ;:3
Ewa
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Krysiu naskrobałam w moim wątku kilka rad dla ciebie odnośnie różyczek. Oczywiście tylko tyle, ile na razie sama wiem na ten temat. Ale tutaj są osoby bardziej doświadczone w tym względzie, a więc najlepiej ich popytaj. Ot, taka na przykład Ewunia, która widnieje nade mną i która akurat pokazała się dzisiaj w swoim avatarku :D
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Krysiu, rzeczywiście bardzo dekoracyjne to dendrobium :) Identyczne kupiłam Mamie- ciągle znoszę Rodzicom jakieś storczyki, bo Ojciec mam do nich wyjątkową rękę :lol: Uwielbiam ich miltonie i cymbidium, które od lat niezawodnie obsypują się kwiatami :) A u mnie nawet falek zmarniał :lol: :lol:
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EWO ;:196 za odwiedzinki....pustynniki też bardzo lubię, jednak te w kolorze łososiowym ładnie się rozrastają i obficie kwitną.....natomiast żółte znacznie mniejsze i takie cherlawe....jak przetrwają mrozy które nas nawiedziły....zobaczymy już niedługo....idzie wiosna...widziałam sznury dzikich gęsi zdążających nad Wartę....

WANDZIU....odwiedzam Wasze różane rabatki ;:132 i uczę się pilnie......

MONIA....Ty znosisz Mamie a ja sobie, ale z tą żywotnością u mnie różnie bywa.......najlepiej rosną u mnie w pracy, jak podupadają na zdrowiu zmieniam im lokum i dochodzą do siebie a nawet wyhodowałam dorodne okazy z keików......

Pozdrawiam Was serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witaj Krysiu :wit
Masz piękną działeczkę ;:138 Rabatki takie dopracowane i takie kolorowe! Jak malowane pędzlem profesjonalnego malarza ;:108 A wkrótce gdy zakwitnie magnolia, cebulowe..znowu będzie wyglądać jak marzenie! Gratuluję ;:180
ps. Zobaczyłam u Ciebie bożykwiat, piękny :shock: Nie znałam tej roślinki.. :roll:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

robaczku... ;:196 za miłe słówka i odwiedziny na mojej działce.....jest u mnie sporo roślinek...działka jest leciwa jak jej właścicielka to i roślinek wiele......a, że też należę do zakręconych na zielono to i ich przybywa z sezonu na sezon...

Bożykwiat bardzo spokojnie zimuje, nie przemarza może nie rozrasta się nadmiernie...a mógłby

:wit :wit
atena1950
200p
200p
Od: 1 paź 2010, o 19:14
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Krysiu mówią że pierwsza jaskółka wiosny nie czyni, poczekamy zobaczymy, ale jak zobaczyłam ten promyk to roześmiałam :D :D się na głos bo chodziłam dalej a on jest pod oknem ale tylko jeden pozdrawiam Basia
a trawy wsadziłam co będzie to będzie ;:196
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Krysiu, co tam u ciebie? Ja już do cięcia się dzisiaj przymierzam. Wyrzuciłam podmarznięty wiciokrzew i tym sposobem mam miejsce na różyczkę pnącą :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”