Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ja też tak myślę Jolu często jak pielę to plecy mam gołe.Próbuję z tym walczyć ale chyba nie skutecznie.Będę na to teraz bardziej uważała.
Genia
;:168
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

piterek pisze:
e-genia pisze:Piotrze te normalne odmiany też mogą być tylko na zimę wyjmuje się je z oczka i w wodzie przechowuje w piwnicy ktoś tu na forum tak mi powiedział. A babkę muszę zdobyć no i
sity,tataraki i turzyce.Tylko muszę sobie gdzieś na kartce zapisać żebym nie zapomniała o co pytać w sklepie
Genia
Babkę mogę Ci wysłać, jak wypuści liście, a co do reszty to nie wiem jak do tego podejść - bo w sumie to musi mieć cały czas mokro, jak można by spełnić te warunki do wysyłki - masz jakiś pomysł Geniu?
Myślę że chatte dobrze poradziła
Genia
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

[quote="chatte"]Widziałam Gieniu, ze masz już oczko! teraz tylko obsadzać :D
Zaintrygowało mnie zdjęcie przed oczkiem: w jakim celu wykopałaś rów wokół drzewka? Czy będziesz w nim coś sadzić?
Jak chodzi o wysyłkę roślin wodnych, to myslę Piotrek, że jak korzenie z odrobiną podłoża zawiniesz w mokry papier to włożysz do woreczka foliowego, zaciskając go przy łodygach taśmą albo gumką, to to powinno wystarczyć.[/quote

Witaj hatte w tych rowach muszę przygotować odpowiedni grunt pod wrzosy i wrzośce w tym celu wykopałam moje wrzosy i wrzośce włożyłam do doniczek a jak przygotuję odpowiednie podłoże to posadzę ,wcześniej były wsadzone w ziemi bez przygotowania i nie bardzo mi rosły.
Dzięki za pomoc w sprawie wysyłki roślin wodnych.

Genia
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Geniu witaj w nowym miesiącu :D Ależ Twój ogród się zmienia :shock: Szok. :!: :!: :!: Życzę samego słoneczka i myślę ,że za trzy tyg. się spotkamy ,bo wybieram się do T .Miłego dnia życzę. :lol:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ido witaj bardzo sobie cieszę że będziesz w Toruniu ,szkoda że do tej poru nie będzie śladu po krokusach może choć żonkile jeszcze będa kwitły.
Genia
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gieniu widzę , że humor sie poprawił :D oczko wodne będzie piękne,
Ogródek EdytyB

zapraszam
Zablokowany