Genia
Kolorowy ogród Geni - 2009r - 3cz.
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Myślę że chatte dobrze poradziłapiterek pisze:Babkę mogę Ci wysłać, jak wypuści liście, a co do reszty to nie wiem jak do tego podejść - bo w sumie to musi mieć cały czas mokro, jak można by spełnić te warunki do wysyłki - masz jakiś pomysł Geniu?e-genia pisze:Piotrze te normalne odmiany też mogą być tylko na zimę wyjmuje się je z oczka i w wodzie przechowuje w piwnicy ktoś tu na forum tak mi powiedział. A babkę muszę zdobyć no i
sity,tataraki i turzyce.Tylko muszę sobie gdzieś na kartce zapisać żebym nie zapomniała o co pytać w sklepie
Genia
Genia
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
[quote="chatte"]Widziałam Gieniu, ze masz już oczko! teraz tylko obsadzać 
Zaintrygowało mnie zdjęcie przed oczkiem: w jakim celu wykopałaś rów wokół drzewka? Czy będziesz w nim coś sadzić?
Jak chodzi o wysyłkę roślin wodnych, to myslę Piotrek, że jak korzenie z odrobiną podłoża zawiniesz w mokry papier to włożysz do woreczka foliowego, zaciskając go przy łodygach taśmą albo gumką, to to powinno wystarczyć.[/quote
Witaj hatte w tych rowach muszę przygotować odpowiedni grunt pod wrzosy i wrzośce w tym celu wykopałam moje wrzosy i wrzośce włożyłam do doniczek a jak przygotuję odpowiednie podłoże to posadzę ,wcześniej były wsadzone w ziemi bez przygotowania i nie bardzo mi rosły.
Dzięki za pomoc w sprawie wysyłki roślin wodnych.
Genia
Zaintrygowało mnie zdjęcie przed oczkiem: w jakim celu wykopałaś rów wokół drzewka? Czy będziesz w nim coś sadzić?
Jak chodzi o wysyłkę roślin wodnych, to myslę Piotrek, że jak korzenie z odrobiną podłoża zawiniesz w mokry papier to włożysz do woreczka foliowego, zaciskając go przy łodygach taśmą albo gumką, to to powinno wystarczyć.[/quote
Witaj hatte w tych rowach muszę przygotować odpowiedni grunt pod wrzosy i wrzośce w tym celu wykopałam moje wrzosy i wrzośce włożyłam do doniczek a jak przygotuję odpowiednie podłoże to posadzę ,wcześniej były wsadzone w ziemi bez przygotowania i nie bardzo mi rosły.
Dzięki za pomoc w sprawie wysyłki roślin wodnych.
Genia