Ranczo Nokły - Tadeusz48

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Nie dopatrzyłem sie wcześniej u Ciebie takich klimatycznych zakątków zebranych razem. Coś pięknego, gdyby jeszcze aparat nie przekłamywał w stronę niebieskiego, tylko dał bardziej jesienne barwy...
Pięknie u Ciebie o każdej porze roku... Pozazdrościć :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tadeuszu, piękny masz zakątek i bardzo romantyczny :) Ciekwi mnie ile zajmuje ci koszenie trawniczka, bo widzę troche tych metrów.
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

ZYTA-dziękuję za wizytę, deski są stopniami schodów, prowadzącymi z "cypelka" do niższego spacernika nad rzeką, z wykopywaniem mieczyków się nie śpiesz, pozostałości nad ziemią są jeszcze zielone i w ziemi jeszcze cebulki rosną, poczekaj , po pierwszych przymrozkach , jak to co zielone obmarznie, wtedy przystępuj do wykopania mieczyków.

MONIKO- dziękuję za wizytę w ogrodzie, ja wolę lato, staram się jeszcze pokazywać letnie kwiaty, właśnie zauważyłem że mieczyk stara się pokazać ostatni w tym roku kwiat.

KRZYSIU- dziękuję za wizytę w ogrodzie, dziękuję również za zwrócenie uwagi na przekłamania kolorów w aparacie, ja się na tym niewiele znam, poproszę "fachowców" w mojej rodzinie, może coś zaradzą.

GRAŻYNKO- dziękuję za wizytę w ogrodzie, koszenie trawnika zajmuje mi cały dzień, rozpoczynam niezbyt wcześnie, gdyż u mnie ze względu na bliskość wody zawsze jest rosa na trawie, która ustępuje latem około 9-10-tej, a teraz nawet później.

Ładna pogoda sprawia, że następne rośliny zakwitają:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57

Post »

Wyobrażam sobie jak musi być pięknie w Twoim
ogrodzie, te wszystkie drzewa przebarwiające sie
każde na inny kolor, tylko siąść i podziwiać

Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

[quote="tadeusz48"]ZYTA- z wykopywaniem mieczyków się nie śpiesz, pozostałości nad ziemią są jeszcze zielone i w ziemi jeszcze cebulki rosną, poczekaj , po pierwszych przymrozkach. --------------------------------------------------------------------------------------------------------- ----------------------- Tadeusz - dziękuję za rade . Zaskoczyłeś mnie kwitnącym mieczykiem . ja swoje ścięłam po przekwitnięciu i tez niektóre cebule kwitły ponownie . Teraz już liście zaczynają im żółcieć. Ale poczekam z wykopywaniem tak jak radzisz. Cieplutko pozdrawiam Zyta.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj

U Ciebie nie tylko ogród jest bajeczny, ale i okolica - ta alejka robi wrażenie, spacer po niej to...
Paleta barw w ogrodzie. Kwiaty kwitną ciepłymi słonecznymi barwami, po za pogodą nic nie wskazuje że to już jesień.

Pozdrawiam cieplutko
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DANUTO- dziękuję za wizytę w ogrodzie, na razie niewiele drzew,czy krzewów się przebarwia,jeżeli nie będzie przymrozków to z dnia na dzień będzie ich więcej.

ZYTO- dziękuję za wizytę, nie śpiesz się do zimy, jeszcze na sprzątanie w ogrodzie czas.

IZO- dziękuję za wizytę w ogrodzie, rzeczywiście u nas w ogrodzie, z trudem dostrzegam kolory typowe dla jesieni, jedyną widoczną oznaką jesieni jest coraz większa ilość liści na trawniku.

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Haniafrania
50p
50p
Od: 1 paź 2008, o 18:05

Post »

Witaj Tadeuszu jestem pod wielkim wrazeniem Twojego pieknego zakatka . Trawnik pierwsza klasa :lol:
Awatar użytkownika
Haniafrania
50p
50p
Od: 1 paź 2008, o 18:05

Post »

Witaj Tadeuszu jestem pod wielkim wrazeniem Twojego pieknego zakatka . Trawnik pierwsza klasa :lol:
Awatar użytkownika
mtw
50p
50p
Od: 1 paź 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przejrzałem posty i zdjęcia z kilku pierwszych stron wątku - powiem tylko tyle - rewelacja! Chciałbym mieć kiedyś taki ogród... Marzenia...
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

HANIAFRANIA- dziękuję za wizytę w naszym ogrodzie, chyba pod wpływem wrażenia z naszego zakątka kliknęło Ci się podwójnie myszką, jest nam niezmiernie miło, gościć Cię w naszym "raju"

MTW- dziękuję za wizytę w ogrodzie i krótką , ale treściwą ocenę, zapraszam do oglądania dalszych zdjęć z naszego ogrodu. Chcieć , to już dużo, wystarczy na początek niewielką kwotę na zarastający kawałek ziemi w zacisznym miejscu, z dala od ludzi, a później tylko pracować, pracować i jeszcze raz pracować, a efekt kiedyś przyjdzie.

Jako, że prac w ogrodzie niewiele, wreszcie przestało padać, oboje z małżonką siedzimy non stop w lesie, gdzie grzybów niewiele , ale zawsze "coś" się znajdzie;

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
BarWo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2008, o 19:11

Post »

Prawdziweczki śliczne....widzę że i rydze znajdujecie ;:8
Serdecznie pozdrawiam Barbara
Rzucony kamień staje się opoką.../psalm/
doniczkowe... przyblokowy w garnku
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

BARBARO- dziękuję za wizytę w ogrodzie, na przedostatnim zdjęciu nie są rydze ,tylko kołpaki(Płachetka kołpakowata). Grzyby z rozwiniętymi kapeluszami ,smażone w jajku i mące są jak schabowy, bardzo dobre. Na ostatnim zdjęciu są obrane ze skórki maślaczki. Pozdrawiam .Tadeusz.
Awatar użytkownika
ZENOBIUSZ
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2008, o 07:00

Post »

Widzę że rozpoczoł się wysyp grzybów , czas wybrać się na grzybobranie. Lecz dzisjaj u nas potwornie leje od samego rana.
Pozdrawiam Zenek
Awatar użytkownika
kocica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2007, o 16:42
Kontakt:

Post »

Kiedyś smażyłam jak schabowego grzyby nazywane boczniakami, ale od kiedy się przeprowadziłam nic takiego nie znalazłam w tutejszych sklepach, czy na rynku. Sama grzybów nie zbieram. U mnie dziś znowu ulewa jak u Zenobiusza niestety.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”