Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Fioletowy ogród z aniołkiem cz 2

Post »

Witaj Agnieszko,takie cudowności masz te tulipany ,a ilość to powala,możesz napisać ile ich wsadziłaś ,bo efekt wykwintny ,ja nie mam tulipanów ,bo wszystkie cebulki mam zjedzone ,sadzone w koszykach też zjedzone ,wiec musiałam zrezygnować ,ale u Ciebie napatrzyć sie nie mogę ,jak paleta barw ,a ta ilość dla mnie niewyobrażalna ,po prostu cudownie ,dobrze,że macie czujnik ,ale masz rację ,ze czasem we własnym domku ,gdzie powinniśmy czuć się bezpieczni różnie bywa ,pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
MartisM
Przyjaciel Forum - silver
Przyjaciel Forum - silver
Od: 14 mar 2016, o 14:47

Post »

Wspaniale wszystko się budzi :) U Ciebie też tyle trzmieli się pojawiło? :) A u mnie już wszystkie barwinki zakwitły :heja ale to pewnie kwestia stanowiska ;] Już wkrótce będzie kolorowo ;:215 ;:172
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Agnieszko patrząc na te kwitnące skalnice, morele o mało nie nabrałam się że i tulipany u Ciebie kwitną :;230 Ale nie to wspominki...cudowne! jak oglądam to i ja posadziłabym ich setki ale jedynie botaniczne są takie jak sadziłam i te najstarsze odmiany czerwone i żółte. Pozostałe odmianowe po roku dwóch wyglądają wszystkie identycznie żółto-pomarańczowo- czerwone ;:oj
W taczce zrobiło się oczko wodne ;:168
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Pamiętam z zeszłego roku te Twoje cudowne tulipany, sporo z tych odmian sobie kupiłam :) Już niedługo będzie pięknie, kolorowo ach ;:167
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Ja też pamiętam te duże ilości twoich pięknych tulipanków.
ciekawe jak w tm roku będą kwitły ;:173
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Tulipanowe królestwo, rewelayjnie ;:63 U mnie w tym roku mało zakwitnie :)
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Szkoda Agusiu ,że Gavoty zginęły śmiercią tragiczną z pewnością jeszcze odbudujesz ich kolekcję.Inne łany radują nie tylko nasze oczy,wiec wcale się nie dziwię ,że je nam pokazujesz . Wszyscy już czekamy na ich rozkwit takze w naszych ogródkach i na ukwiecone drzewka owocowe .Cudne te kryształki na przywrotniku i jaka wyrywna Edenka ;:333
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44

Post »

Agnieszko,
mam tylko kominek i to wystarcza.
W czasie bardzo dużych mrozów bywa chłodnawo, zwłaszcza kiedy nie palę regularnie, ale mi to nie przeszkadza.
zawsze można wrzucić dodatkowy sweter, albo nakryć się grubszą pierzyną.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
Igala
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 gru 2012, o 19:25

Post »

Wróciłam do ciebie aby znów nasycić się obłednym widokiem twoich tulipanów :D Ja ich nie mogę miec bo to podziemne towarzystwo u mnie niezwykle aktywne :roll:
Madziagos u nas w domku na wsi przez ponad 10 lat było tylko ogrzewanie kominkiem i nawet pamiętam święta i po z temp.ponad -20C
i spokojnie do przeżycia :) jeżeli miałam na sobie kilka warstw wełny itd.
Zapraszam serdecznie! Iga
Kontrolowana dzikość cz.2
Awatar użytkownika
pelagia72
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2009, o 21:09

Post »

Aguś
Przepiękne Twoje tulipany :D
Podziwiam rewelacyjny dobór kolorów i kształtów, form.
Ciekawe ile z nich zakwitnie tego roku.
Ja widzę po swoich, a większość była wykopywana ,że kwiatuchów takiej masy nie będzie.
Skalnice Córci też bardzo piękne :D
"Krewnych daje nam los. Przyjaciół wybieramy sami"
Moje linki
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Szałwia powabna to ta jednoroczna, co to listki na końcu pędów mają ten sam kolor, co kwiaty wyrastające w ich kątach? Przy przenoszeniu doniczek i sprawdzaniu co to mi właśnie raczyło wykiełkować odkryłem, że również szałwię transylwańską siałem?

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
Aguss85
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lut 2016, o 18:34

Post »

Pięknie było wczoraj! ;:3 Nie pojechałam na kurs rysunku, bo ostatnio chorowałam i jakoś nie czułam się na siłach. A potem wyszłam w ogród, oczywiście tylko sobie popatrzeć. No może wyrwać kilka badyli... o a tu można by przekopać, ale tylko kawałeczek, tam nanieść kompost, przydałoby się podpiąć coś do siatki, kurnik pobielić i sprzątnąć, ogród podlać, zmieść ścieżki, o proszę i ciemno się zrobiło :;230 Na kwitnącym drzewie było tyle pszczół, ze powietrze wibrowało z tej strony i niósł się piękny zapach kwiatów moreli, tulipanów EE i hiacyntów.

Obrazek

Iga mam kilka botanicznych, turkiestańskie, Tarda i Eastern Stars :D U mnie też podziemne towarzystwo ostatnio dokazuje ;:224

Obrazek

Martuś to było już trzy lata temu, ale jak dobrze szacuję, to kilkaset cebul było ;:224 Moje w koszyczkach i na siatce sadzone też potrafią znikać w tunelach :;230
Obrazek

Martuś właśnie trzmieli za wiele nie widuję, ale sa już pszczoły miodne i te ziemne. wczoraj pierwszy bordowy barwinek widziałam ;:167 Zawsze jak wychodzą to o Tobie myślę :D

Obrazek

Marysiu a teraz już kwitną tulipany ;:oj Dopiero te pierwsze Exotic Emperor, ale kwitną na całego! Za to skalnice kupiłam już kwitnące.
Morelka taka piękna o tej porze . Ładniej wygląda tylko, jak już na niej wiszą pomarańczowe owoce ;)
Obrazek

Violuś ja też się nie mogę doczekać :tan To ja do Ciebie będę często zaglądać i je podziwiać ;:167

Obrazek

Anuś mam nadzieję, że w tym roku też będzie na co popatrzeć :D Jak rozczarują, to w końcu je wykopię i porozsadzam ;) Między nimi jest sporo bylin i mi trochę szkoda kopać.

Obrazek

Annes dziękuję ;:196 To moje najbardziej kochane kwiaty, nie wyobrażam sobie wiosny bez nich.

Obrazek

Jadziu mam duże oczekiwania związane z Edenką, wiec niech rośnie bogato, bo już całkiem się przejadę na różach ;:oj

Obrazek

Madzia Ty jesteś w moich oczach Tytanka ;:oj to jak zawzięcie biegasz i jak potrafisz sobie radzić w trudnych warunkach to dla mnie niebywałe. Podziwiam Cię bardzo! Masz zdrowie ze stali, ale widać, że zapracowałaś sobie na to.

Obrazek

Aguś dziękuję Ci pięknie! Jaka w tym moja zasługa, ze mają piękne kształty i kolory, to ich uroda, a ja je tylko poukładałam :D Też jestem ciekawa, ale teraz już da się poznać, ile będzie kwitło i raczej nie będzie jakiegoś zawodu chociaż wszystko moze się jeszcze zdarzyć.

Obrazek

Loki to wiem która jest powabna, to właśnie tą raz siałam :) Teraz co roku się wysiewa sama.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Lilia candidum, może wreszcie zakwitnie? :roll:
Obrazek
"Przymierzyłam szczęście. Pasuje mi, będę nosić."
Zapraszam do mojego ogrodu Warzywnik we fiolecie
Agnieszka
Awatar użytkownika
anida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2015, o 21:28

Post »

Piękna wiosna, ja na taką poczekam co najmniej tydzień lub dwa,no i nie mam tylu wspaniałości co Ty. Ciekawa też jestem swoich tulipanów. A EE kupowałaś w L..u? I one rzeczywiście nie znkają?
Pozdrawiam Anida

Nie należy mylić prawdy z opinią większości.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Aguś jaka różnica w wegetacji...ale nic dogonimy! :D Jest ciepło więc wszystko szybko ruszy!
O tej porze ogród zwycięża...jak ja to rozumiem ;:196
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Piękna ta wiosna u Ciebie.

Pozdrawiam!