Ogród Marty -Cz . X

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: OGRÓD MARTY -CZ . X

Post »

Martusiu bardzo Ci dziękuję ;:196 ;:196
Ach te Twoje cudne dalie ;:oj ;:oj
Co to za chryzantema na drugim zdjęciu ???
Fajnie wygląda werbena patagońska w tak dużej kępie ;:333 Ty ją wysiewałaś czy sama tak się sieje ?? u mnie to takie pojedyncze egzemplarze tylko :D
Pozdrawiam i ;:168 posyłam .
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Martuś :wit
Pomalutku poogladałam kazdą fotkę ogrodową.
Kazda jest piekna.Na każdej piękne roślinki.
Piękne masz horki, ciekawe odmiany.
I jeżówki, widać ładnie ci rosną. bo spore kepki.
Moje to słabo się cos rozrastają :cry:
Dalie, chryzantemki ładne kolorki ;:108 ;:108
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Drugie kwitnienie ostróżek wcale nie gorsze od pierwszego
U mnie dużo słabsze, albo żadne
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Marta, bardzo rzadko bywam na FO ostatnimi czasy ale koniecznie muszę sobie zaznaczyć twój wątek ;:168 Będę miałą co czytać w chłodniejsze wieczory :wink:
Z pewną bliżej nieokreśloną radością oglądam zdjęcia dalii. Zawsze mi się podobały, ale totalnie nie miałam na nie miejsca aż tu nagle "ktoś" zapomniał wykopać na zimę kanny i miejsce na dalie samo się znalazło ;:306 Dopiero na żywo muszę z czystym sumieniem przyznać, że nie ma to jak dalie ;:167 Tym bardziej podziwiam twoją różnorodność. Cudeńka ;:167
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witam ,dni takie piękne,że aż serce się raduje,troszkę popracowałam w ogrodzie ,przygotowałam miejsce na nowe trawy,posadziłam jeżówki.wykopałam nadmiar niektórych roślin,żeby było miejsce na nowe ,zrobiłam przecier pomidorowy i paprykowy na pyszne domowe zupki a resztę dnia to spędziłam towarzysko z koleżanką w ogrodzie :heja .

Soniu,biały rozchodnik razem z wrzosem i maruną zaścieliły rabaty,wcześniej rosły tam białe dzwonki i od Ciebie biały ślaz,no i bratki i białe maki,a zaraz będą kwitły białe zimowity jesienne i białe marcinki,nie znam nazwy białego rozchodnika ,ale jest piękny ,taki krępy,nie wysoki 30-35 cm,kwiaty w postaci dużych białych talerzy i mnóstwo pszczół i motyli,hortensje na pniu są bardzo praktyczne ,bo rośliny kwitną piętrowo,pozdrawiam ;:196

Aniu Annes 77,u mnie fajnie się trzyma ,gałązki przewieszają sie troszkę po ulewie ,ale nigdy żadna się nie złamała,potem się wyprostowują ,ani śnieg ich nie łamie,gdzieś wcześniej chyba było jej zdjęcie na tle jałowców,Cafe late jest piękną subtelną dalią ,mam ją pierwszy rok i juz jestem w niej zakochana,pozdrawiam :wit

Tereniu,zapisz to co chcesz ode mnie,jak coś znajdziesz w czasie oglądanie,ta chryzantema to jakaś pomponikowa ,przezimowała u mnie dobrze,ale coś niewiele jej przybyło,może miejsce ma nie najlepsze,werbena patagońska sama się sieje ,ponieważ jest jej tam dużo to i siewek dużo,pozdrawiam ;:196

Aniu anabuko,hortensji mam dużo odmian ,nie wszystkie nawet pokazuję ,jeżówki też mam starsze i młodsze ,ale to bardzo bezproblemowa roślinka a piękna ,dalie to po piwoniach moje kolejne miłości ,coraz więcej ich zakwita ,a takie olbrzymie mają kwiaty po 30 cm średnicy ,tego nie da się pokazać ,pozdrawiam :wit

Gosiu,moje kwitnące ostróżki to rozmnożone na wiosnę i teraz zakwitły ,pierwsze kwitnienie było marne ,a teraz się popisały,pozdrawiam :wit

Sabina,właśnie mało Cię widać ,zapracowana jesteś ,czy chciałaś od nas odpocząć,dobrze ,że znalazło się miejsce na dalie ,bo dla mnie są piękniejsze od ....troszkę już uzbierałam dalii,ale jeszcze mnie bierze na więcej ,uwielbiam je ,ich kolory ,kształty i to ,że to stare babcine kwiaty,pozdrawiam ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Ogród w słońcu wygląda radośnie i tyle w nim pozytywnej energii ,wiec zapraszam .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

dzielżan i biały dzwonek piramidalny
Obrazek

Bylica Schmidta
Obrazek

Obrazek

Klip Dagga
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
TerDob
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:06

Post »

O Martusiu trytomy Ci kwitną ;:63 ;:63 i jaki śliczny ten floks variegata ;:333
Przepięknie wyglądają tak ukwiecone rabatki ;:215 ;:215
Cudowny masz ogród ;:180
Pozdrawiam i miłego dnia życzę ;:196 ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu i po co Ty masz coś robić w ogrodzie trawka wykoszona (wiem, wiem!) rabaty zarośnięte na ścisk i jak patrzę na słomiana to jakby zawsze tam była :D Ta ostatnio robiona biała też pięknie zarosła :D Baw gości, a jak ich przegonisz po ogrodzie to padną z zachwytu i zmęczenia ;:306 Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Przemekt23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2013, o 19:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Martuś szczęśliwa dziesiątka ;:333 . W każdej części przepięknie i w tej nowej na pewno też nie jedno pokarzesz. Już na początku kochane dalie. Pozdrowienia dla Ciebie ;:304
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Marta, cudowne zdjęcia pokazujesz. Przepięknie masz. Taki cudowny, kolorowy przepych. ;:138
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
Margo_margo
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lip 2014, o 13:08

Post »

;:196
Martuniu Podziwiam piękne widoki w Twoim ogrodzie i jedno muszę stwierdzić- inaczej widzi się ogród tylko na zdjęciach a inaczej, kiedy można w pamięci dopasować do konkretnej strefy.
Piękne lato jeszcze u Ciebie a mnie co raz bardziej chwyta za serce dalia Cafe Late. Jest po prostu przepiękna!
Ostatnie dni a raczej wieczory spędzam w kuchni i przetwarzam smaki lata. Część przetworów oczywiście Twojego autorstwa ;:108

Pozdrawiam gorąco ;:168
Pozdrawiam Małgosia
Im mniej wiesz, tym lepiej śpisz
Spis moich wątków
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Martuś, odpocząć od was?? Kochana, ludzi z forum brakuje mi najbardziej. Zawsze miło porozmawiać z kimś kto doskonale rozumie, że dwie-trzy różyczki są o niebo ważniejszym zakupem niż jakieś tam buty jesienne ;:306 :;230 Czasem po prostu wybór między komputerem a świeżym powietrzem był tak oczywisty, a wakacyjne lenistwo tak kuszące, że nawet forum nie potrafiło przełamać letniej rutyny. Myślę, że pomalutku będę wracała do zwykłego rytmu pracy ;:173
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Martuś a jak tam przetwory, już zakończone ?
Ja już mam dosyć i spiżarnia pęka w szwach.
Teraz czas nacieszyć się ostatnimi kwiatami i posiedzieć w ciepłych promieniach słonka, póki pogoda dopisuje.
Ładne masz te dzielżany, ja stale walczę z ślimakami, nie dają im spokoju. ;:222
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ola2310
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2015, o 13:37
Kontakt:

Post »

Martuniu dalej pięknie kolorowo w Twoim ogrodzie...Cudnie , ja osobiście napatrzeć się nie mogę... ;:196
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Martuś wspaniały ten wrzos z rozchodnikiem. ;:oj Zainspirowałaś mnie do robienia przetworów. ;:180 Przerobiłam w tym roku 12 kg wiśni i 20 kg śliwek. ;:173
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”