Witam ,dni takie piękne,że aż serce się raduje,troszkę popracowałam w ogrodzie ,przygotowałam miejsce na nowe trawy,posadziłam jeżówki.wykopałam nadmiar niektórych roślin,żeby było miejsce na nowe ,zrobiłam przecier pomidorowy i paprykowy na pyszne domowe zupki a resztę dnia to spędziłam towarzysko z koleżanką w ogrodzie

.
Soniu,biały rozchodnik razem z wrzosem i maruną zaścieliły rabaty,wcześniej rosły tam białe dzwonki i od Ciebie biały ślaz,no i bratki i białe maki,a zaraz będą kwitły białe zimowity jesienne i białe marcinki,nie znam nazwy białego rozchodnika ,ale jest piękny ,taki krępy,nie wysoki 30-35 cm,kwiaty w postaci dużych białych talerzy i mnóstwo pszczół i motyli,hortensje na pniu są bardzo praktyczne ,bo rośliny kwitną piętrowo,pozdrawiam
Aniu Annes 77,u mnie fajnie się trzyma ,gałązki przewieszają sie troszkę po ulewie ,ale nigdy żadna się nie złamała,potem się wyprostowują ,ani śnieg ich nie łamie,gdzieś wcześniej chyba było jej zdjęcie na tle jałowców,Cafe late jest piękną subtelną dalią ,mam ją pierwszy rok i juz jestem w niej zakochana,pozdrawiam
Tereniu,zapisz to co chcesz ode mnie,jak coś znajdziesz w czasie oglądanie,ta chryzantema to jakaś pomponikowa ,przezimowała u mnie dobrze,ale coś niewiele jej przybyło,może miejsce ma nie najlepsze,werbena patagońska sama się sieje ,ponieważ jest jej tam dużo to i siewek dużo,pozdrawiam
Aniu anabuko,hortensji mam dużo odmian ,nie wszystkie nawet pokazuję ,jeżówki też mam starsze i młodsze ,ale to bardzo bezproblemowa roślinka a piękna ,dalie to po piwoniach moje kolejne miłości ,coraz więcej ich zakwita ,a takie olbrzymie mają kwiaty po 30 cm średnicy ,tego nie da się pokazać ,pozdrawiam
Gosiu,moje kwitnące ostróżki to rozmnożone na wiosnę i teraz zakwitły ,pierwsze kwitnienie było marne ,a teraz się popisały,pozdrawiam
Sabina,właśnie mało Cię widać ,zapracowana jesteś ,czy chciałaś od nas odpocząć,dobrze ,że znalazło się miejsce na dalie ,bo dla mnie są piękniejsze od ....troszkę już uzbierałam dalii,ale jeszcze mnie bierze na więcej ,uwielbiam je ,ich kolory ,kształty i to ,że to stare babcine kwiaty,pozdrawiam