Basiu, a one nie są wszystkie takie same ... ??basga pisze:A to środkowe na pierwszym zdjęciu to nie wilczomlecz ,wygląda mi na epiphyllumlub coś w tym rodzaju.
Parapetówki i podłogówki ... aanula :)
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja też zapisywałam w zeszyciku, ale i tak nie mogłam się później połapać, co jest co.aanula pisze:Dzięki Dawidtengel27 pisze:Nr 5 to Aloe aristata - aloes ościsty![]()
Zaraz zapiszę w swoim tajnym kajeciku![]()
Kiedyś mało interesowały mnie nazwyteraz muszę wiedzieć wszystkie
![]()
Wczoraj w komputerze skatalogowałam kaktusy i sukulenty. Dobrze, że mam ich tak mało.
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
- aanula
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zrobię tak jak radzisz ... dziękianna czarnota pisze:Aniu to co zżółkło to czym prędzej nakryj szkłem, jeśli środek (serce Kwiatka) jest zielone to są szanse na przeżycie nawet jeśli wszystkie listki odpadną.. Mi przypomina różę chińską czyli hibiskusa
Pokazywałam wcześniej też sadzoneczkę róży, ale te listki różnią się od tamtej sadzonki. Czy to może być inny gatunek, czy może jednak jest to coś innego...??
- basga

- Od: 12 sie 2007, o 21:23
Na 1 fotce to po prawej to wilczomlecz trójżebrowy,w środku właśnie epiphyllum a po lewej niezbyt widac ale chyba też wilczomlecz/strasznie wolno mi się zdjęcia otwierają/ :P
Guciu-podrzuć ten programik do katalogowania...a może zapisywałaś w notatniku? :P
A begonia jest tygrysia,moja właśnie zdechła.
Guciu-podrzuć ten programik do katalogowania...a może zapisywałaś w notatniku? :P
- aanula

Dzięki Basieńkobasga pisze:Na 1 fotce to po prawej to wilczomlecz trójżebrowy,w środku właśnie epiphyllum a po lewej niezbyt widac ale chyba też wilczomlecz/strasznie wolno mi się zdjęcia otwierają/ :P
Na razie je tak zostawię ... niech rosną
Jaki Gucia ma program do katalogowania ... 8) Mój notatnik to po prostu folder z roślinami podzielony na domowe i ogrodowe i podpisany /nazwany/
...też mam dzisiaj straszelne problemy z otwieraniem zdjęć na forum ....
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Te problemy z otwieraniem zdjęć mamy wszyscy od paru dni... 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- aanula

Na poprawę nastroju najlepsze jest co ... ?
... spacer do kwiaciarni
Byłam dzisiaj na biopsji i miałam przez to kiepski nastrój / panicznie bałam się tej biopsji
/ i jak już było po wszystkim, wracając do domu, zahaczyłam o kwiaciarnię
Zobaczcie co kupiłam na poprawę nastroju
Kalanchoe o pełnych kwiatach
Miałam oczywiście chętkę na jeszcze kilka innych, ale rąk mi zabrakło
Ale zajdę tam jeszcze na pewno

Kolor kwiatów nie jest dokładnie taki jak w rzeczywistości, bo zdjęcie robione było przy sztucznym oświetleniu ...
Byłam dzisiaj na biopsji i miałam przez to kiepski nastrój / panicznie bałam się tej biopsji

Kolor kwiatów nie jest dokładnie taki jak w rzeczywistości, bo zdjęcie robione było przy sztucznym oświetleniu ...