Mój ogród- nie tylko lawenda.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: bo lubię kwiatki

Post »

Z wielką przyjemnosia obejrzałam Twoje róże, ;:108 Wszystkie sa piękne :D
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2007, o 19:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

nie byłam cały sezon, może jutro? plany są :wink: Agnieszko nie bój się jezówek, u mnie jedna uschła ale może pędrak ją zjadł, zresztą nie miał dużo jedzenia bo to nabytki z ubiegłego roku, mam jedną ładnie już rozrośniętą, one wcale nie są delikatne, sztywne, zdrowe, tylko tą mogę się podzielić w tym roku, jest pomarańczowa a potem różowieje

Obrazek
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ulu czyli mam się Ciebie spodziewać ??? ;:oj
Jeśli możesz się podzielić ze mną jeżówką, to będę przeszczęśliwa ;:196 Takiego cudeńka nie mam :D Pocieszyłąś mnie tym, że one nie takie delikatne jak myślałam.... są takie cudne....
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

dopiero rano będę wiedziała, mam Twój telefon, jak tylko będę wiedziała to wyślę Ci smsa
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32

Post »

Ula ślicznie róże Ci kwitną i naprawdę widać, że takie zdrowiutkie. ;:108
Moje w tym roku także jakby mniej chorują.
Jeżówki przecudnej urody. ;:138
Posadziłam trzy odmiany nowych i będę się martwiła o przezimowanie, gdyż nawet te zwykłe różowe jednej zimy wymarzły. :)
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Ula w takim razie mam nadzieję, że uda się i czekam na telefon :D
elsi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2009, o 17:26
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Dzięki Ula za Clair Austina- nie wiem, czy ona to ona, bo moja to wiesz, jaka wyszła :roll: - jak na Twojej fotce przesłanej @.
Może i masz rację porównując Clair Pulsena do porcelanowej lalki ? ;:oj , z lekko brzoskwiniowym pudrem :lol: .
Claire Marshall ładnie Ci kwitnie, u mnie póki co jeszcze taka anemiczna, ale sadziłam ją wiosną. (Udało się przypadkiem wszystkie Clair zebrać :lol: ).
Ja już wiem, że na ładne róże to trzeba poczekać, choć niektóre to pięknie kwitną pierwszego roku a potem kicha -
mam na myśli tu moją wymarzoną Elfe, ma cztery lata i po tej łagodnej zimie ledwie się pozbierała, dając jak dotąd 4 kwiaty.
Pozdrawiam. Elżbieta
Ogród Elżbiety
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

:wit
Piękne te Twoje różyczki,oj piękne ;:108
A Claire Marshall - zachwycająca :D
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Ula, po jednym zdjęciu trudno określić co tam by pasowało. Trzeba by zobaczyś z kilku stron.
Patrząc z tej perspektywy, którą pokazałaś, to ja bym tam posadziła jakiś krzew, ale nie wiadomo jak to wygląda z innej.
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pszczoły i motyle bardzo pracowicie spędziły dzisiejszy dzień w przeciwieństwie do mnie, dzisiaj wreszcie posiedziałam. Już nie czuję tej presji co wiosną, że trzeba sadzić, plewić, przesadzać i ciągle coś... i bardzo dobrze, bo działka z założenia miała służyć do odpoczynku i kiedyś odpoczywać trzeba, na słoneczku wrześniowym przy barbuli i werbenach było całkiem miło, na zdjęciu nie widać nic latającego ale latało, oj latało i to był słodki widok

Obrazek

Barbula ma już 3metry szerokości, zawładnęła całą rabatę dla siebie, fotograf raczej się nie spisał :wink:
Obrazek

Obrazek

Tajka, mowisz że jezówki wrażliwe? tylko nie mów że trzeba okrywać na zimę :roll: moje kupione były w ubiegłym roku, zima nie była sroga więc przetrwały, straciłam tylko jedną ale podejrzewam raczej pędraki, szkoda że trafiło na najładniejszą. Z różami jak ze wszystkim, trzeba przemyśleć zakupy, teraz jest dużo odmian i można wybierać te zdrowsze, cztery chorowitki wyrzuciłam za płot, dwie wyzdrowiały :wink:

elsi, Elu, ten rok był pierwszym kiedy mogę powiedzieć że roże mi kwitły, nie wszystkie przez te wredne pędraki ale dużo kwitło, w tamtym roku poniosłam klęskę, w tym posżło mi ciut lepiej :) Zobacz to, na zdjęciu za bardzo nie widać ale moja gaura cały czas niziutka, dlaczego tak skarlała?

Obrazek

Anabuko1, zgadzam się z Tobą :) ładna jest Claire Marshall a jaki ma zapach ;:224

Margo2 - Gosiu, na razie posadzę tam cebulowe, a wiosną może coś mi zaświta, teraz już przygotowuje się do zimy :;230 nic mi się już nie chce, jeszcze tylko kupić i posadzić trochę tulipanów a potem będę się matwiła całą zimę zeby nornice nie zjadły.

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Piękne widoczki. Tylko położyć się w hamaku i podziwiać :heja
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

To ostatnie zdjęcie ;:167
Jak ja bym chciała mieć taką skarlałą Gaurę :roll:
Moja rozrosła się bardzo, ale za to ma dużo rzadziej rozmieszczone kwiatki. Wygląda strasznie. Oplotła mi 2 róże. Prawei je zadusza. Zastanawiam się czy się jej nie pozbyć.
Ale poczekam. Może skarleje jak Twoja w przyszłym roku?
Awatar użytkownika
Gencjana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 sty 2010, o 22:14

Post »

Ula, zamieniamy się gaurami ? ;:136 Fajnie było, więc mam nadzieję, że jeszcze odwiedzisz Wrocław. ;:108 Piękny ogród
już chwaliłam na PW, a zaniedbałam wpisanie się, teraz będzie ok.
Pozdrawiam.Adrianna
Moje wątki Aktualny
lawenda
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiaj padało cały dzień ale nie przeszkodziło mi to pojechać do lasu, mogę powiedzieć że grzyby się zaczynają pojawiać. Całkiem przyjemnie było pochodzić po lesie, chociaż było naprawdę mokro, zdjęcia może pokażę jutro, dzisiaj mam zajęcie z obieraniem :)

sweety, Aniu ciepełko już się niestety skończyło, hamaki złożone poczekają chyba do wiosny, dzisiaj jadąc do lasu zauważyłam dopiero jak pięknie przebarwiają się drzewa, zawsze to jakaś pociecha :wink:

Magro, Małgosiu jak widać zawsze ładniejsze to co jest u kogoś, mnie się podoba Twoja wysoka gaura :) chciałam Ci zaproponować wysyłkę mojej, ale piszesz u siebie w wątku, że źle znosi przesadzanie :roll: będę na działce to zobaczę jak wygląda ten korzeń, moja rozrosła się bardzo szeroko, może uda się jednak odkopać

Adrianno, możemy się zamienić :) ja i tak nie wiem czy moja przeżyje u mnie zimę, w naszym klimacie raczej wymarza, ostatnia zima była dosyć łagodna więc przetrwały. Miło, że się wpisałaś ale to nie jest obowiązkowe :) ja też więcej oglądam niż piszę, chyba że akurat mam ochotę coś "powiedzieć" Wrocław wspominam bardzo miło dzięki Tobie i Mariolce ;:196 mam nadzieję że jeszcze pojadę :)
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Ulka ja bym chciała werbeny patagońskiej, widzę ją u Ciebie, mogą być nasiona. Moja gdzieś zginęła.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”