Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 16

Post »

PanM pisze:Miłe Panie, wszystkiego najlepszego w Waszym dniu... ;:oj

Dzień Kobiet

.....czy to normalne, że nasza Sara uwielbia pomelo? .
Zapewne ma to związek z jej życiem płodowym ...być może jej mama też podjadała pamelo , będąc z Sarunią w stanie ...wskazującym ...

Za życzenia dziękuję ;:196
( myślę , że Aga się nie obrazi za niewinne podziękowanie )
...ja mam zawsze święto ...w rzeczy samej ...celebruję każdą nadarzającą się okazję ;:306
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

Twoja lista powalająca ;:108
Czy masz jakieś wypróbowane miejsce, gdzie kupujesz budleje? I wilczomlecz? Bo też się na nie czaję :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

PanieM dzięki za życzenia !
P.S. Mój pies uwielbiał cebulę....
MALGOS9
20p - Rozkręcam się...
20p - Rozkręcam się...
Od: 20 sty 2013, o 19:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Agnieszko. Wpisuję się do Twojego wątku aby na bieżąco oglądać Twój ogród i kibicować nowym poczynaniom. Lista zakupów imponującą. ;:173 A lilii nie kupowałaś?
Pozdrawiam Małgorzata
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Kochani, u nas na wsi jest całkowicie biało i wciąż sypie! Regularna zima się zrobiła :roll:

Małgosiu, dziękuję za odwiedziny! Tak, przypomniałaś mi, że kupiłam także lilie! Muszę zedytować moją listę - zupełnie wypadło mi to z głowy :)
Asiu, zwierzęta mają dziwne upodobania... Greebo na przykład uwielbia słodkości (serniki i inne ciasta) i jogurty naturalne :) Twój york wcina cebulę? ;:oj
Ewo, budleje będę kupowała w Ponderosie w Kaniach, a wilczomlecze zawsze występują w dużych ilościach w centrum ogrodniczym w Al. Krakowskiej... fajnie byłoby, żebyś przyjechała do Wawy autem :)
Jagódko, ależ jak mogę mieć pretensje o życzenia w dniu naszego święta :) Celebrujmy ile się da!
Wracając do irysów nad oczko, to oczywiście jak spotkam ładne odmiany na swojej drodze, to je dokupię... te pokazane przez Ciebie mają fantastyczne barwy! Dziękuję za kolejną piękną inspirację i odwiedziny w ten zimowy dzień ;:196
Ewa-rozalka, miło mi że zajrzałaś! Nie wiem jeszcze jakie ostnice kupię... trawy wybieram w Fabryce traw i podejmuję decyzje na miejscu widząc odmiany i rozmawiając z właścicielem o ich pokroju, efekcie etc. To niedaleko nas, a ceny przystępne, wybór bardzo duży i fajny kontakt z właścicielami...
Justynko, widać, że zwierzęta mają szerokie upodobania kulinarne!
PanieM, dziękujemy za życzenia ;:196 Wracaj, bo Sara zaraz wróci z szaleństwa w śniegu, a jest pomelo do obrania ;-))
Alicjo, zapowiadałam otwarcie nowego wątku na pierwszy dzień wiosny, ale się nie udało - strony się skończyły, a wiosny nie widać... przynajmniej u mnie jest całkowicie biało!
Pies z dredami lubi cięcie i dzięki niemu szybko i efektownie się zagęszcza, nabierając ciała... Myślę, że nie należy bać się sekatora - tnij o 1/2, jak radzi PanM :)
Marysiu, za akceptację dziękuję :) Z płaceniem będzie ciężko, ale jak się powiedziało A, to wypada powiedzieć B - muszę zrealizować wszystkie plany na ten sezon. Żadnego projektu poza tym, który stworzyłam w głowie, nie mam :) Ocenicie sami moje pomysły :)
Franci, załapałaś się :) Szałwię omączoną dla siebie miałam - nawet mi ładnie wzeszła... kolejnych nasion szukałam dla Ewy-majowej, ale poratowała ją Robaczek :) Potrzebujesz dla siebie?
Dominiś, nie wiem, jak się powinno robić, ale sama wiem po sobie, że muszę planować, inaczej albo pójdę z torbami albo nasadzę bez sensu i zrobię sobie robotę, bo potem będę musiała coś tworzyć od początku. Tak łatwiej mi działać, ale może dla Ciebie lepszy jest spontan :)
Aniu, witam serdecznie! Zaczynam jak tylko pogoda pozwoli, a realnie ruszam z pracami na początku kwietnia.
Nutko, zapraszam zawsze na konsultacje i porady - zwykle podczas realizacji tego co ładnie wygląda na papierze, mogą wyjść różne kwiatki :) Będę dzwonić po pomoc w podjęciu decyzji, w razie wątpliwości :)
Kasiu, witam Cię gorąco!
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

:wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
x-ag-a
---

Post »

Ewa, dziękuję, że zaglądasz! :)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

No i w końcu udało Ci się ...tak pogoniłaś z nowym wątkiem, że się dopiero na 6 stronie obudziłam :oops: Czym prędzej nadrabiam więc, na razie tylko osławioną listę zakupów obejrzałam i....jestem pod wrażeniem ;:180 Nawet nie tyle ilości, bo pewnie sama tyle samo w sumie kupiłam, ale tego, jak jest przemyślana :shock:
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Aguś to się przemeblowanie kroi ;:138 Cała lista fantastyczna i na prawdę wszystko się wspaniale ze sobą komponuje ;:180 Podziwiam Cie za zmysł aranżacyjny ;:333 Będzie cudnie o ile może być jeszcze lepiej niż jest ;:180
Mój psiurek to typowy wegetarianin ...pomidorki ,banany ,jabłka to jego ulubione przekąski ;:224
Najlepszego kobieto ;:209
Dziękuję za życzenia od PanaM ;:196
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Nutka81
1000p
1000p
Od: 13 maja 2010, o 13:01

Post »

PanieM, i ja dziękuje za życzenia :)
Co do pomelo, to nie sądzę aby cytrusy były odpowiednim jedzonkiem dla małego szczeniaczka ;:173
Nie dawałabym jej zbyt dużo. Prędzej bananki i jabłuszka. Ale też w nie za dużej ilości, przynajmniej na poczatku.
Aguś, co dwie głowy to nie jedna... prawda? :D
Pozdrawiamy! Małgosia i Nutka :wit
Nutkowy ogród...czyli "ogary lubią kwiatki"...>> Cz.1 <<,>> Cz.2 <<,>> cz.3 <<
>>Róże Nutki << >>Nutkowe kwiatki doniczkowe<<
x-ag-a
---

Post »

Miłe Panie, to dla Was ;:167 :
Obrazek

Małgosiu, to że Sara szaleje za pomelo, to fakt, ale nie dajemy jej tego... czasem spadnie jakiś okruszek owocu i ona z rozkoszą to wcina :)
Co dwie głowy to nie jedna, a zawsze coś z konsultacji wychodzi in plus :)
Pat, cieszę się z Twojej wizyty... Nie wiem, czy lista imponująca - może ilości nie powalają, ale przecież nie o nie chodzi - natomiast z pewnością przemyślana pod moje własne aktualne potrzeby w ogrodzie... trudność polega na tym, że nie mogę kupić roślin małych, bo przy obecnym kształcie ogrodu i rozrośnięciu się istniejących, zginęłyby w tłumie. Także kłopot jest w wypchanym portfelu ;-), którego nie mam, bo nie wygrałam w totka, a gość od 29mln nadal się nie zgłosił i kasa którą my spożytkowałybyśmy fantastycznie, marnuje się :)
Danusiu, kroi się przemeblowanie, które mam nadzieję wpłynie pozytywnie na cały odbiór ogrodu, a nie zagraci go, nie popsuje dotychczasowej koncepcji ogrodu stonowanego, naturalnego. Będę się starać to zrobić ze smakiem, a jak wyjdzie - ocenisz sama.
Widzę, że upodobania Sary częściowo pokrywają się z gustami smakowymi Twojego psiego podopiecznego :lol:

I wczesnowiosenne obrazki:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Witaj Agnieszko siedząc przy kawie z lampką ulubionego wina - na okoliczność "naszego święta" spaceruję po Twym cudownym wielkim ogrodzie. Wiosenny czas dobry jest na zakładanie wątku, chwila dla wspomnień a potem już sezon leci więc tematów nie brakuje.
Piękne aranżacje, dorodne krzewy i byliny - tylko chwalić gospodynię bo widać,że im dobrze.
Wydawało by się ,że już wszystko masz a tu tak długa lista zakupów.
Hortensje tez kocham i z roku na rok powiększam ich kolekcję, przy dobrym podłożu i wiosennym cięciu reszta sezonu prawie bezobsługowa.
Pozdrawiam i dziękuję za kwiaty.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Hej Agus :wit Dziekuje za kwiaty od Ciebie i Zyczenia PanaM ;:196
U Ciebie pada , a u mne dziecko w kropki...no patrz ;:306
Wiesz to super sprawa ,ze Sara zjada rózne smakowite owoce czy warzywa, i nie zmarnujcie tego...to witaminy a czym skorupka za młodu....oczywiscie nie duzo ,ale pewnie ,ze moze próbować ;:108 Moja spanielka uwielbiała ogórki...a burki wsuwaja marchewe i jabłka az im sie uszy trzesą .
x-ag-a
---

Post »

Dorotko, widzę że psie upodobania do warzyw i owoców są powszechne :lol:
Niezła historia z tą ospą u Małej! Kurujcie się ;:196 Niedługo zaczną przychodzić róże i wszyscy musimy być na chodzie, dzieci też :)
Krysiu, serdecznie Cię witam i dziękuję że znalazłaś czas, by zejść z utartych forumowych szlaków i zajrzeć właśnie do mojego ogrodu - to wyróżnienie! Miło mi czytać, że podczas wirtualnego spaceru odnalazłaś przyjemne dla oka obrazki... staram się ciągle doskonalić mój zielony zakątek i sprawiać dzięki temu, że świat wokół nas jest piękniejszy - jak my wszyscy. Myślę, że hortensje to krzewy które można wkomponować w każdym ogrodzie - czy są spektakularniej kwitnące rośliny, tak atrakcyjne przez cały sezon?
Pozdrawiam Cię serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Po lekach przejrzałam na oczy i zaglądam do ulubionych ogrodów :D Długo nie posiedzę, bo znów mnie febra trzęsie, ale pocieszę oczy zdjęciami. Śniegu dziś nie było, ale wszystkie inne symptomy zimy-oczywiście :evil:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”