Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Mandragora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2008, o 16:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród w dolinie - wielkie marcowanie :)

Post »

Przybiegłam zameldować się w marcowym wątku :wit A tu znowu kuszenie Charles de Gaulle ;:173
Pozdrawiam - Milena
Kolejny sezon różany
Awatar użytkownika
ellcia
500p
500p
Od: 12 lis 2012, o 11:58

Post »

A ja mam informację, że je można siać od lutego do kwietnia, więc postanowiłam, iż zrobię to w marcu, jak tam Twoje Koleusy, ja chciałabym już wiedzieć, jakie mi wyrosną, ale będę musiała jeszcze chwilę poczekać...
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

aniu, jak zwykle sliczne zdjęcia. Zaglądam na swoje różyczki i czekam. Znacie dobry sposób na wytępienie dzikich róż. Siatki na działkach są tym obsadzone - nie przeszkadzało by mi to, ale puszczaja jakieś pedy pod ziemia, jak maliny i wyłazą wszędzie wokoło... ;:222
Kasiaflo
200p
200p
Od: 1 cze 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W końcu i ja zawitałam do nowej odsłony. Marcowanie też mi się kojarzy z kotami. Dzięki za zidentyfikowanie szafirka, bo tak się przyglądałam (u siebie) i nie bardzo mogłam skojarzyć co to może być.
Pozdrawiam Kasia
Awatar użytkownika
anias1
500p
500p
Od: 20 sty 2013, o 16:27

Post »

Aniu piękne róże.

Pozdrawiam Ania :D
Zapraszam
Mój ogród - moja pasja
Pozdrawiam Ania :)
Awatar użytkownika
wielkakulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2012, o 12:25

Post »

Aniu widziałam dzis na targu - rano 1 stopien w plusie, pana ze storczykami w doniczkach. Przekwitniete za 5 zł - duze z zaschnietymi pędami kwatowymi - myslisz, że odbiłyby. Moze w piatek sie naciągne, tylko czy będą żyły jak stoją w tak niskiej temperaturze?
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

ach...znowu kuszenie różami...ale nie dam się, wystarczy, ze Avalona kupiłam choć nie planowałam :)
Jak poziom pokrywy śnieżnej? moja pokazowa zaspa zaczyna topnieć...nawet już szafirków parę spod niej wygląda :wink:
x-S-l
---
Od: 2 sie 2011, o 15:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

oj kusisz różami, kusisz ;:306 ale to i dobrze, bo dzięki temu dowiedziałam się o Avalonie ;:168
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Kasiu (robaczek_Poznań)! Dziś rozrzuciałm kolejną porcje śniegu, ale Dzięki takim pracom co nieco pokazało swoje dziubki :heja Jak napisałaś, że nie trafiłaś nigdy na ranniki przy cebulowych zakupach zdałam sobie sprawę, że miałam ponownie. Przez to także ich nie mam. Ale naprawimy ten bład w przyszłym roku...Cieszę się, że róże Ci się spodobały. Zrobiłam dziś mały przegląd oraz oberwałam liście z Avalonków :D Wydaje mi się, że wszystkie mają się dobrze, choć te mniejsze i drobniejsze jakoś szybciej ruszyły :D
Grażyno (Grazia)! ;:196
Teresko! W tym sezonie będziesz mogła juz podziwiać Avalona na żywo :tan
Iwonko (raflezja)! Cieszę się, że i Ty pojawiłaś się w kolejnej odsłonie mojego wątku ;:196
Milenko (Madragora)! A i owszem - kuszę :twisted: Fajnie, że jesteś!
Elu (ellcia)! Moje koleuski są malusieńkie. Sądząc po ich wielkości lepiej już je posiej, bo chwilę to potrwa...I także bym chciała wiedzieć, jakie są te moje!
Aniu (wielkakulka)! ;:196 A co do dzikich róż - najlepiej je regularnie wykopywać. Ja po tym, jak stwierdziłam, że mają nie za ładne i malutkie białe kwiaty postanowiłam się jej pozbyć! Zrobiłam to w ten właśnie sposób. Storczyków, które stały w takim zimnie bym nie kupowała, bo po przeniesieniu do ciepłego mieszkania mogą ekspresowo paść. Nie polecam... Ale jeśli masz gdzieś w pobliżu Tesco, Casto lub LM to tam bywają albo przecenione albo nie za drogie. Na pewno coś Ci sie uda upolować!
Kasiu (kasiaflo)! Super, że jesteś ;:138 Marcowanie dobrze Ci się kojarzy :;230 Co do szafirków, to to miały być ... krokusy, ale w sumie ... dobrze!
Pati (survivor26)! Mam nadzieję, że to właśnie ja skutecznie skusiłam Cię Avalonem... Pamiętam, że jak zastanawiałam się nad jego kupnem nie mogłam na forum znaleźć nikogo, kto by ją miał. Czego nie można powiedzieć teraz :;230 Mogę Ci powiedzieć, że spokojnie przezimowały mi wszystkie 4 krzaczki i to tylko z kopczykiem. Widziałam u Ciebie śnieg. Mojego jest jakby więcej ;:306
Aniu (Shirall)! Taki jest mój chytry plan kusić, najlepiej skutecznie. A z Avalonka będziesz na 100% zadowolona ;:138

Naraże się, ale u mnie jeszcze wygląda tak...

Obrazek

Obrazek

Ale tam, gdzie mi się udało go pozbyć widać pierwsze oznaki wiosny :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/URL

Domowe już na całego czują wiosnę :heja

Falki

[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek

Obrazek

Obrazek

i kolejny wreszcie otwiera pąki

Obrazek

Fiołek Scandal też za chwilę pokaże swój pierwszy kwiat

Obrazek

Dendrobium nobile cały czas kwitnie

Obrazek

Podobnie jak hibiskus

Obrazek

Ceropegie z Łodzi od Tereski zadomowiły się i puszczają nowe pędy

Obrazek

Obrazek

A tymczasowy lokator wiszącej doniczki zagościł w niej na dobre i już świeże listeczki ;:215

Obrazek
Awatar użytkownika
raflezja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lip 2009, o 21:51

Post »

Ten bluszcz jest uroczy!
Nie wiesz jaka to odmiana Aniu?
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No właśnie, nie wiem ;:185 Kupiłam go w kwiaciarni - zasuszonego i biednego za 3 zł. Teraz już zaczyna puszczać kolejne nowe liście - bardzo ładne, takie variegowate :D
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Witaj,Aniu :wit
Czyli oznaki wiosny juz masz ;:333 Pięknymi wiosennnymi fotkami rozpoczęłas ten wątek,,,śliczne krokusiki,,,bardzo je lubię :) Hibiskusek też piękny i storczyki ;:215
Aha,,,,jeszcze róże śliczne, a ta 4 jest zawalista ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu (anabuko1)! Strasznie mnie cieszą te nieśmiałe oznaki wiosny. Sama widzisz, że u mnie śniegu jest bardzo dużo. Hibek jest niezmordowany ;:oj A ta róża to NN, kupiona pod nazwą'różowo - pomarańczowo' (o ile to nazwą można nazwać), ale ja na nią mówię 'landrynkowa". Jakoś lepiej mi pasuje :tan Może ktoś kiedyś ja rozpozna...
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Mnie też cieszą te pierwsze oznaki zbliżającej się wiosny :wink: A ta nazwa -landrynkow,faktycznie pasuje do niej,,,śliczna jest :D
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Aniu, ja również się melduję, aby móc cieszyć oczy Twoimi kwiatuszkami, teraz zeszłorocznymi i domowymi, ale za chwilkę już nowymi i u Ciebie wiosna zbliża się wielkimi krokami, choć pokrywa śnieżna jeszcze dość spora, to widać, że doskonale sobie radzą te maluszki, widzę, że i słoneczko zaświeciło wreszcie.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”