Najbardziej wpadła mi w oko kalijka i anturium. Pozdrawiam.
Moje kwiatki i inne zielsko :)
- -Iwona-
 - -Moderator Forum-.

- Od: 4 lut 2011, o 13:22
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje kwiatki i inne zielsko :)
Witaj, piękne kwiatuszki. 

Hej dziewczyny  

Dzięki wielkie za pochwały
 dzięki nim maluchy rosną jak na drożdżach 
 (tfu... tfu... - żeby nie zapeszyć)
Iwona1968 Kalla niestety juz przekwitła i teraz wygląda mniej spektakularnie, za to anturium szykuje sie do następnego kwitnienia... krejzol z niego :P
oksi a czy ja mogę je (jak podrosną trochę rzecz jasna) oddzielić od listka, ale wsadzić wszystkie 4 do jednej takiej większej płaskiej misy, żeby mi wyszedł taki kwitnący bukiet? nie wiem, bo słyszałam, że one szybko się rozrastają, więc zastanawiam sie czy nie będzie im za ciasno i nie będą przez to gorzej rosnąć?
aga111 Co do Rhipsalisów to nie zauważyłam szczególnych wymagań (lubią słońce, ale półcień zupełnie im nie przeszkadza) oprócz tego, że bardzo lubią jak się je regularnie spryskuje, zwłaszcza w okresie silnego wzrostu
 gdzieś kiedyś czytałam, że wiele ich gatunków w naturze rośnie na drzewach, podobnie jak nasza jemioła, dlatego chłoną wodę całą powierzchnią, a im szybciej woda dociera do najmniejszych gałązek tym szybciej się rozgałęziają 
 spróbowałam i u mnie działa, także polecam
ostatnio z braku czasu nie mogę się zmobilizować, żeby zrobić zdjęcia i je przedstawić światu, więc pokaże tylko to co kwitnie, póki kwitnie, bo potem mogę się spóźnić
a więc tak mnie mile zaskoczył mój eschynantus, który w zeszłym roku nie specjalnie chciał kwitnąć, za to w tym kwitnie pieknie, a wiele pąków czeka jeszcze na swą kolej

Uploaded with ImageShack.us
miło zaskoczył mnie również oleander, który jest ze mną dopiero od tego roku i sczerze nie sądziłam, że na moim wietrznym balkonie doczekam sie u niego kwiatów tak szybko, a jednak

dla zainteresowanych, w tle można dostrzec jeszcze jaśmin prawdziwy (to co sie pnie po drabince),który kwitł zimą, a teraz przybiera na masie, i który na pewno kiedyś pokażę w całej okazałości
pozdrawiam i życzę Wam i sobie dużo

Dzięki wielkie za pochwały
Iwona1968 Kalla niestety juz przekwitła i teraz wygląda mniej spektakularnie, za to anturium szykuje sie do następnego kwitnienia... krejzol z niego :P
oksi a czy ja mogę je (jak podrosną trochę rzecz jasna) oddzielić od listka, ale wsadzić wszystkie 4 do jednej takiej większej płaskiej misy, żeby mi wyszedł taki kwitnący bukiet? nie wiem, bo słyszałam, że one szybko się rozrastają, więc zastanawiam sie czy nie będzie im za ciasno i nie będą przez to gorzej rosnąć?
aga111 Co do Rhipsalisów to nie zauważyłam szczególnych wymagań (lubią słońce, ale półcień zupełnie im nie przeszkadza) oprócz tego, że bardzo lubią jak się je regularnie spryskuje, zwłaszcza w okresie silnego wzrostu
ostatnio z braku czasu nie mogę się zmobilizować, żeby zrobić zdjęcia i je przedstawić światu, więc pokaże tylko to co kwitnie, póki kwitnie, bo potem mogę się spóźnić
a więc tak mnie mile zaskoczył mój eschynantus, który w zeszłym roku nie specjalnie chciał kwitnąć, za to w tym kwitnie pieknie, a wiele pąków czeka jeszcze na swą kolej

miło zaskoczył mnie również oleander, który jest ze mną dopiero od tego roku i sczerze nie sądziłam, że na moim wietrznym balkonie doczekam sie u niego kwiatów tak szybko, a jednak

dla zainteresowanych, w tle można dostrzec jeszcze jaśmin prawdziwy (to co sie pnie po drabince),który kwitł zimą, a teraz przybiera na masie, i który na pewno kiedyś pokażę w całej okazałości
pozdrawiam i życzę Wam i sobie dużo
Zajmować się biologią oznacza podglądać Boga przy akcie stworzenia. /Walter Nernst/
Oto JA i moje roślinki

Oto JA i moje roślinki
- Niunia1981
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 sie 2011, o 15:01
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Bardzo ładny kwiat oleandra  
 Ja ukorzeniam własnie szczepkę białego to może na przyszły rok też będzie mi kwitł  

- tesia39

- Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Pięknie Ci kwitnie eschynantus 
 , no i gratulacje dla oleandra 
  ja tez właśnie ukorzeniam, mam nadzieję że w pszyszłym roku tez mi zakwitnie 

- kubasia

- Od: 31 mar 2012, o 19:26

A mi się podobają sucholuby w aluminiowym wiaderku  
 proste, a jakie piękne  

- 
				oksi
 - 1000p

- Od: 18 lut 2012, o 18:21

http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 36&t=51384" onclick="window.open(this.href);return false; rosliny Oksi.

witajcie 

oksi ty mnie nie strasz z tymi fiołkami, bo mnie już głowa boli, jak sobie pomyślę, gdzie ja je upchnę :P a on ciągle wypuszcza nowe listeczki i to każde z innej strony...
kubasiu postaram się wstawić w najbliższym czasie specjalnie dla Ciebie "sucholuby" w wiaderku (btw. podoba mi się określenie "sucholuby")
Moniko, Tesiu, dziękuję bardzo za pochwały dla Oleandra, który nie próżnuje i w tzw. miedzyczasie rozwija nowe pąki
  no i oczywiście trzymam kciuki za ukorzenianie Waszych szczepek 
a teraz mała relacja z mojego małego przedszkola
Trzykrotka - uratowana jako dwulistny obłamany czubek pędu z biedronki:

I małe sadzonki Starca:

A także malutka sadzoneczka Wilczomlecza Lśniącego, którego dostałam od mojej współlokatorki:

W moim przedszkolu zamieszkało również male Aeonium drzewiaste, które dostałam w prezencie w palmiarni, po tym jak okazało się, że pani pracująca w Palmiarnianej kwiaciarni, jest emerytowaną nauczycielką fizyki, która przygotowywała mojego M do matury:)

A także "kradziona" od koleżanki mojej mamy, sadzonka czegoś, co prawdopodobnie jest jakąś odmianą Peperomii, choć pewności nie mam:

A na koniec jeszcze mój Kochany kwiatek
  Bo pozazdrościłam, że wszyscy się chwalą swoimi milusińskimi a ja nie... 
  I tak o to Drogie Panie i Panowie, przedstawiam Wam Czesława  

a tu Pan na włościach, wyleguje się w południowym słońcu
 zawsze jak tak leży to przypomina mi lwa na skale, co dogląda swoich poddanych :P

oksi ty mnie nie strasz z tymi fiołkami, bo mnie już głowa boli, jak sobie pomyślę, gdzie ja je upchnę :P a on ciągle wypuszcza nowe listeczki i to każde z innej strony...
kubasiu postaram się wstawić w najbliższym czasie specjalnie dla Ciebie "sucholuby" w wiaderku (btw. podoba mi się określenie "sucholuby")
Moniko, Tesiu, dziękuję bardzo za pochwały dla Oleandra, który nie próżnuje i w tzw. miedzyczasie rozwija nowe pąki
a teraz mała relacja z mojego małego przedszkola
Trzykrotka - uratowana jako dwulistny obłamany czubek pędu z biedronki:

I małe sadzonki Starca:

A także malutka sadzoneczka Wilczomlecza Lśniącego, którego dostałam od mojej współlokatorki:

W moim przedszkolu zamieszkało również male Aeonium drzewiaste, które dostałam w prezencie w palmiarni, po tym jak okazało się, że pani pracująca w Palmiarnianej kwiaciarni, jest emerytowaną nauczycielką fizyki, która przygotowywała mojego M do matury:)

A także "kradziona" od koleżanki mojej mamy, sadzonka czegoś, co prawdopodobnie jest jakąś odmianą Peperomii, choć pewności nie mam:

A na koniec jeszcze mój Kochany kwiatek

a tu Pan na włościach, wyleguje się w południowym słońcu

Zajmować się biologią oznacza podglądać Boga przy akcie stworzenia. /Walter Nernst/
Oto JA i moje roślinki

Oto JA i moje roślinki
Przystojny Czesław kwiatuszki sa też bardzo ładne

- Arkadius121

- Od: 30 kwie 2011, o 13:34
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Co prawda Paniom przedstawiłaś Czesława ale mnie się też podoba-jest przystojny,zwłaszcza w otoczeniu Twoich pięknych i kolorowych roślin.

- Niunia1981

- Od: 18 sie 2011, o 15:01

Ja też szukałam w biedronce odłamanej szczepki tej trzykrotki, znalazłam dużą którą pocięłam na trzy mniejsze i po ukorzenieniu trafiły do wujka  
 Bardzo fajne maluszki, trzymam kciuki za szybki wzrost  

A piesio cudny
  Jaki dystyngowany  
 Proszę pomiziać ode mnie  

A piesio cudny
Czesław dziękuje za pochwały i obrasta w piórka:) został wymiziany i poszedł spać 
i przepraszam Cię strasznie Arku, ale to po prostu ta babska dominacja...
 ale już się poprawiłam 

i przepraszam Cię strasznie Arku, ale to po prostu ta babska dominacja...
Oto JA i moje roślinki

Oto JA i moje roślinki
Piękne kwiatki, i kolorowe doniczusie  

pozdrawiam

pozdrawiam
- bananowy_kot
 - 200p

- Od: 22 kwie 2012, o 20:50
 - Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Aniu   pięknie Ci wszystko kwitnie i rośnie, a sadzoneczki bomba  

A Czesław genialny

Napisz coś więcej o nim

A Czesław genialny
Napisz coś więcej o nim
Mój wątek - Zapraszam: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=57077" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam, Ola

Pozdrawiam, Ola
- maja79

- Od: 8 maja 2011, o 17:53

Witaj Aniu,pozwoliłam sobie pospacerować wśród Twoich pięknych roślinek 

bardzo mi się
podobaja są piękne i bardzo zadbane

pozdrawiam Maja

bardzo mi się
podobaja są piękne i bardzo zadbane
pozdrawiam Maja
- Nolinka

- Od: 28 maja 2012, o 09:54

Witam 
  Bardzo ładne kwiatuszki, śliczne beniaminki, eszynantus, haworsje i cała reszta 
  Ale piesio wymiata  
 to raczej Czesiulek ale na pewno ma ambicję być Czesławem. Pozdrawiam, będę zaglądać 

Zapraszam Roślinki Nolinki cz2 Cz1