Leśny ogród Moni68 cz.6
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 lip 2009, o 20:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Leśny ogród Moni68 cz.6
Witaj Moniko! Wertuję po raz dziesiąty katalog , wypisuję , skreślam i nie mogę się zdecydować...
Wiem tylko , że biorę białe i pomarańczowe...Muszę zamówić w ciągu kilku dni, przed wyjazdem na narty.
Wiem tylko , że biorę białe i pomarańczowe...Muszę zamówić w ciągu kilku dni, przed wyjazdem na narty.
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moniś, zapalenie krtani
Już dzisiaj jest o.k. ale bez antybiotyku się nie obyło.
Dobrze ,że Pawełek już zdrowy
....szkoda by było ,żeby bal mu przeszedł koło nosa....
Lilie wczoraj zamówiłam
Ale trochę odpisałam z listy bo chyba wcześniej przegiełam :P .....same lilie bym miała w ogrodzie
....
Zrezygnowałam też z kilku hipeastrum , najpierw muszę porobić selekcję tych które już mam.
Za mało mam miejsca na to wszystko

Już dzisiaj jest o.k. ale bez antybiotyku się nie obyło.
Dobrze ,że Pawełek już zdrowy

Lilie wczoraj zamówiłam

Ale trochę odpisałam z listy bo chyba wcześniej przegiełam :P .....same lilie bym miała w ogrodzie

Zrezygnowałam też z kilku hipeastrum , najpierw muszę porobić selekcję tych które już mam.
Za mało mam miejsca na to wszystko

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

-
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Elizabetko, u mnie od rana pada śnieg... Dziękuję za piękne różowe słoneczko
Krysiu, mam nadzieję, że dzisiaj lepiej się czujesz
Od wczoraj potwornie wieje i musiałam podkręcić ogrzewanie, bo chłodnawo się w domu zrobiło.
Zeniu, ten domek jest obłędny!! Nie wiem, czy w ogóle pokazywać go Pawełkowi, bo nas zamęczy
Od rana pada...chyba było za mało śniegu
Romciu, Dzidziu, dziękuję
Giguś, dziękuję za piękne kwiaty
U mnie dzisiaj na termometrze tylko -5, ale z powodu wiatru jest dużo zimniej.
Elu, dziękuję za cudną sasankę
Bardzo lubię te kwiaty, ale u mnie nie rosną najlepiej. Dzięki dolomitowi uratowałam fioletową, wcześniej zginęła biała i bordowa. Wiosną muszę uzupełnić braki
Halinko, dziękuję
Masz wyjątkowo dorodne piwonie!!
Celinko, podziwiam, że w ogóle masz czas na forum
U nas wszystko w porządku, P szaleje dzisiaj na balu karnawałowym
Z domu lepiej nie wychodzić, głowę urywa...

Krysiu, mam nadzieję, że dzisiaj lepiej się czujesz

Od wczoraj potwornie wieje i musiałam podkręcić ogrzewanie, bo chłodnawo się w domu zrobiło.
Zeniu, ten domek jest obłędny!! Nie wiem, czy w ogóle pokazywać go Pawełkowi, bo nas zamęczy

Od rana pada...chyba było za mało śniegu

Romciu, Dzidziu, dziękuję

Giguś, dziękuję za piękne kwiaty

U mnie dzisiaj na termometrze tylko -5, ale z powodu wiatru jest dużo zimniej.
Elu, dziękuję za cudną sasankę

Bardzo lubię te kwiaty, ale u mnie nie rosną najlepiej. Dzięki dolomitowi uratowałam fioletową, wcześniej zginęła biała i bordowa. Wiosną muszę uzupełnić braki

Halinko, dziękuję

Celinko, podziwiam, że w ogóle masz czas na forum

U nas wszystko w porządku, P szaleje dzisiaj na balu karnawałowym

-
Igo, bardzo Ci współczuję...
M jakoś wyjechał, ale jak wróci
Cały czas sypie drobny gęsty śnieg.
Tamaryszku, też takie zamówiłam
Tudno się ostatecznie zdecydować, bo wybór duży
Basiu, współczuję... Nie cierpię, jak dzieci faszerują lekami!! Całe szczęście, że już jest lepiej!! Buziaki dla Oskarka
Nie miałabyś samych lilii, można je upchnąć niemal wszędzie
Rozumiem jednak, bo sezon jeszcze się nie zaczął, a pieniądze wypływają szerokim strumieniem 
M jakoś wyjechał, ale jak wróci

Tamaryszku, też takie zamówiłam

Tudno się ostatecznie zdecydować, bo wybór duży

Basiu, współczuję... Nie cierpię, jak dzieci faszerują lekami!! Całe szczęście, że już jest lepiej!! Buziaki dla Oskarka

Nie miałabyś samych lilii, można je upchnąć niemal wszędzie

- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
witaj Moniś! u Ciebie też tak sypie? u mnie do kompletu wieje silny wiatr, zwiewa te białe wstrętne drobiny na drogę... M do pracy wyjechał, ale jak wróci (ha ha KTOŚ to już powiedział)?
nie zaglądam na strony sprzedaży wysyłkowej, w jedynym w okolicy sklepie jeszcze nic nie ma, kasiorka jakoś się w portfelu trzyma. i pewnie nie poszaleję z zakupami w tym roku - znowu jest trochę ważniejszych inwestycji
, no ale remont, remont... on nigdy się nie skończy, jakoś tak wolno, po kawałku idzie...
kupię tylko jeszcze troszkę nasion, wysieję to co mam, porobię napady na Wasze, forumkowe ogródki - ups, to też inwestycja będzie potrzebna, w postaci tira z przyczepą
poprzesadzam, podosadzam i będzie git!
i nawet nie czytam, kto z Was jakie ma plany, żeby nie zwariowac - przy tym "bogactwie" nasadzeń, jakie mam w chwili obecnej, to wszystko, o czym mówicie, chciałoby się miec - na razie nierealne
pozdrawiam bardzo ciepło i słonecznie, na przekór temu, co za oknem
Ps. czy ciemne bordo to też odcień różu?

nie zaglądam na strony sprzedaży wysyłkowej, w jedynym w okolicy sklepie jeszcze nic nie ma, kasiorka jakoś się w portfelu trzyma. i pewnie nie poszaleję z zakupami w tym roku - znowu jest trochę ważniejszych inwestycji

kupię tylko jeszcze troszkę nasion, wysieję to co mam, porobię napady na Wasze, forumkowe ogródki - ups, to też inwestycja będzie potrzebna, w postaci tira z przyczepą

i nawet nie czytam, kto z Was jakie ma plany, żeby nie zwariowac - przy tym "bogactwie" nasadzeń, jakie mam w chwili obecnej, to wszystko, o czym mówicie, chciałoby się miec - na razie nierealne

pozdrawiam bardzo ciepło i słonecznie, na przekór temu, co za oknem
Ps. czy ciemne bordo to też odcień różu?

pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Zapraszam do mojego ogrodu
LISTA OBECNOŚCI WOJEWÓDZTWA WARMIŃSKO-MAZURSKIEGO

-
Agniesiu, cudna ta Twoja piwonia
Chciałabym taką mieć
Wszystkiego jednak mieć nie można i na pewno nie od razu
Dom to jedna wielka skarbonka i zawsze są na niego mniejsze lub większe nakłady!! Po prostu kupuj po kilka wymarzonych roślin, a z biegiem czasu ogród się zapełni
Jestem pewna, że i Forumowicze chętnie się podzielą. Pod koniec maja dam Ci znać, co będę mogła wysłać.
A śnieg sypie...

A śnieg sypie...
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Witaj kochana
Pozdrawiam,dziękuję za odwiedzinki i życzę miłego popołudnia 

-
Arabello, dziękuję i wzajemnie 

- Agniesia
- 500p
- Od: 31 sie 2009, o 01:46
Moniko, ta piwonia nie moja...
rośnie w ogródku przed domem na trasie ode mnie do Jezioran, jak ją zobaczyłam, postanowiłam jesienią porozmawiac z właścicielami o uszczknieciu kawałka i... zapomniałam
, jak sobie uprzytomniłam, że miałam takiego "plana" to już na przesadzanie piwonii było za późno...
ale co się odwlecze to nie uciecze, w tym roku zrealizuję, o ile jej posiadacze zechcą się podzielic albo na coś wymienic. (jak nie, to
)
a w rzeczywistosci jest ciemniejsza, zdjęcie trochę rozjaśnia. no po prostu jest obłędna

ale co się odwlecze to nie uciecze, w tym roku zrealizuję, o ile jej posiadacze zechcą się podzielic albo na coś wymienic. (jak nie, to

a w rzeczywistosci jest ciemniejsza, zdjęcie trochę rozjaśnia. no po prostu jest obłędna

pzdr. Agnieszka
http://agniesia71.posadzdrzewo.pl" onclick="window.open(this.href);return false;

-
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Moniko piękne kwiaty nam zapodałaś 

-
- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dziękuję, do miłego popołudnia jeszcze muszę poczekać do 17 , a później dojechać do domu, ale za to jutro piąteczek. 

Witaj Moniko, u mnie dzisiaj na plusie, ale okropny wiatr i bardzo niskie ciśnienie.
Ja jestem na takie wahania ciśnienia dość wrażliwa, stąd dzisiaj jestem jakaś ospała i wszystko robię wolniej
Ale w końcu uporałam się z pracami domowymi i zakupami (kupiłam też śliczną różową azalię w doniczce
) tak że mogę chwilkę poświęcić na forum.
Twoje różowe lilie są przepiękne i im dłużej przeglądam forumkowe ogrody, tym mocniej zarażam się chorobą liliową...Z tym, że ja wolę kupić cebule w sklepie lub na różnych kiermaszach niż w necie - cena ta sama, a mogę je pooglądać i wybrać największe i najpiękniejsze.
Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Pawełka

Ja jestem na takie wahania ciśnienia dość wrażliwa, stąd dzisiaj jestem jakaś ospała i wszystko robię wolniej

Ale w końcu uporałam się z pracami domowymi i zakupami (kupiłam też śliczną różową azalię w doniczce

Twoje różowe lilie są przepiękne i im dłużej przeglądam forumkowe ogrody, tym mocniej zarażam się chorobą liliową...Z tym, że ja wolę kupić cebule w sklepie lub na różnych kiermaszach niż w necie - cena ta sama, a mogę je pooglądać i wybrać największe i najpiękniejsze.
Pozdrawiam cieplutko Ciebie i Pawełka

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Monisiu
byłam
popodziwiałam
życzę miłego popołudnia