Gdzie kota nie ma...
-
dosia
- 1000p

- Od: 1 lut 2009, o 16:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Gdzie kota nie ma...
Pozdrawiam Anula
pod naszym niebem
pod naszym niebem
Witam sąsiadkę
Hiperaktywną sąsiadkę
Sześć stron w telegraficznym skrócie? Bardzo proszę: żywopłot - rewelacja (zwłaszcza w wersji falistej
), zasiewy - imponujące ( a ja myślałam, że za wcześnie siałam
), mebelki... no cóż
nie załapałam się na pełną prezentację...
Zapał i energia godne pozazdroszczenia
Aaaaa
i jeszcze poproszę o źródło pochodzenia kobei - bo trafiam tylko na fioletową 
Hiperaktywną sąsiadkę
Sześć stron w telegraficznym skrócie? Bardzo proszę: żywopłot - rewelacja (zwłaszcza w wersji falistej
Zapał i energia godne pozazdroszczenia
Aaaaa
-
rosenstolz
- 50p

- Od: 8 sty 2010, o 23:38
Witam wszystkich i przepraszam za tak dłuuggi brak aktywności we własnym wątku
(Chociaż,kasowanie zdjęć to zawsze jakaś aktywność
...
amba19,Agatra,Margo,Dosia,gorzata76,jako że skasowałam zdjęcia mebelków,to kredensu też nie dołoże,ale może założe nowy wątek w offtopicu o starych meblach i "renowacji"??...Nie jestem wprawdzie ekspertem w tej dziedzinie(korniki zwalczam sama,nie jest to trudne,ale potrzeba cierpliwości),ale może inny forumowicze chcieliby się pochwalić swoimi-chętnie bym popodglądała...
amba19,zauważyłam że kwitnie tu ku uciesze ogółu(i moim) wymiana dóbr w postaci sadzonek ,nasion,cebulek itp,itd...
Agatra,dziękuję za dowiedziny,i pozdrowienia
W tym roku może być jednak ciężko z tym miejscem,bo po pierwszym pikowaniu widze,że trochę poszalałam w tym roku... 
lesioc,spektakl to jakieś 20 km od Ciebie w stronę Olesna,ale wystawiamy tylko w sezonie letnio-jesiennym:P Zaciekawiłeś mnie strasznie tą niebieską,i znalazłam jej zdjęcia na internecie,wprawdzie nie wygląda w ogóle jak odmiana pomarańczowa,za to też jest piękna...Niestety ponoć trudno dostępna...A na allegro znalazłam białą,ale co zrobić...Sprzedający ma jeszcze pałczatkę,biała lobelie,mine(któraa mi nie wyszła z własnego zbioru,grrrr),i wiem,że zrobiłyby się z tego znowu duże zakupy....
Dosiu
witam u siebie i baardzo dziękuję!!
gorzata76,już dawno zwiedziłam cichaczem Twój wątek,dziękuję bardzo za odwiedziny i nie tylko...
Zauważyłam że większość forumowiczów sieje za wcześnie*ja też*
Tak nas korci babranie w ziemi,gorsze od nałogu
A biała kobea to zakup z allegro(miałam kupić tylko ją,ale no cóż...To jest silniejsze ode mnie!!! 
amba19,Agatra,Margo,Dosia,gorzata76,jako że skasowałam zdjęcia mebelków,to kredensu też nie dołoże,ale może założe nowy wątek w offtopicu o starych meblach i "renowacji"??...Nie jestem wprawdzie ekspertem w tej dziedzinie(korniki zwalczam sama,nie jest to trudne,ale potrzeba cierpliwości),ale może inny forumowicze chcieliby się pochwalić swoimi-chętnie bym popodglądała...
amba19,zauważyłam że kwitnie tu ku uciesze ogółu(i moim) wymiana dóbr w postaci sadzonek ,nasion,cebulek itp,itd...
Agatra,dziękuję za dowiedziny,i pozdrowienia
lesioc,spektakl to jakieś 20 km od Ciebie w stronę Olesna,ale wystawiamy tylko w sezonie letnio-jesiennym:P Zaciekawiłeś mnie strasznie tą niebieską,i znalazłam jej zdjęcia na internecie,wprawdzie nie wygląda w ogóle jak odmiana pomarańczowa,za to też jest piękna...Niestety ponoć trudno dostępna...A na allegro znalazłam białą,ale co zrobić...Sprzedający ma jeszcze pałczatkę,biała lobelie,mine(któraa mi nie wyszła z własnego zbioru,grrrr),i wiem,że zrobiłyby się z tego znowu duże zakupy....
Dosiu
gorzata76,już dawno zwiedziłam cichaczem Twój wątek,dziękuję bardzo za odwiedziny i nie tylko...
- lesioc
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 3 cze 2008, o 10:20
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Nie było nasion, czy nie wykiełkowały ? Pytam, bo ja siałem ostatnie 2 lata z kupnych nasion,ale na ten rok sobie nazbierałem własnych. Tylko jeszcze nie wysadzałem... niestety jeszcze troche dla mnie za wczesnie. Dzisiaj nawet jak chodziłem po ogrodzie to zauważyłem, że zostało mi nawet jeszcze sporo owocników na zeszłorocznych roślinach... może takie przemrożone są bardzie skore do kiełkowania - ktoś ma możę jakieś doświadczenia w tym zakresie?rosenstolz pisze:mine(któraa mi nie wyszła z własnego zbioru,grrrr)
A o tunbergii toczą się jeszcze dyskusje tutaj: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 0&start=14 i tutaj http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=854 (tu wklejałem zdjęcia tych niebieskich)
Dzisiaj udało mi się wygooglać, że niebieska nazywa się tunberia erecta (hmm... to na nasze chyba będzie tunbegia wzniesiona ??
Edit: Właśnie znalazłem zdjecie które chyba doskonale wyjaśnia pochodzenie nazwy tunbergia erecta

- Gencjana

- Od: 27 sty 2010, o 22:14
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj, Sandro. Nareszcie dotarłam do Ciebie z rewizytą. Staram się wszystkich odwiedzić, ale za dużo na raz.
Zaczynasz tak skromniutko, a to nieprawda. Nie za dużo zdjęć, ale b.ładne zakątki i zapowiada się wspaniale.
Przejrzałam cały wątek, bo nie jest jeszcze długi. Wiele osób ma po kilkadziesiąt stron, piękne zdjęcia i ciekawe teksty, ale
nie jestem w stanie wszystkiego obejrzeć. Chociaż ,podobnie jak Ty, mam opinię nadaktywnej. Czy nawet z ADHD.
Zyczę, żeby wszystko pięknie rosło i kwitło. A
Zaczynasz tak skromniutko, a to nieprawda. Nie za dużo zdjęć, ale b.ładne zakątki i zapowiada się wspaniale.
Przejrzałam cały wątek, bo nie jest jeszcze długi. Wiele osób ma po kilkadziesiąt stron, piękne zdjęcia i ciekawe teksty, ale
nie jestem w stanie wszystkiego obejrzeć. Chociaż ,podobnie jak Ty, mam opinię nadaktywnej. Czy nawet z ADHD.
Zyczę, żeby wszystko pięknie rosło i kwitło. A
- amba19

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
To jest pomysłrosenstolz pisze: amba19,Agatra,Margo,Dosia,gorzata76,jako że skasowałam zdjęcia mebelków,to kredensu też nie dołoże,ale może założe nowy wątek w offtopicu o starych meblach i "renowacji"??...Nie jestem wprawdzie ekspertem w tej dziedzinie(korniki zwalczam sama,nie jest to trudne,ale potrzeba cierpliwości),ale może inny forumowicze chcieliby się pochwalić swoimi-chętnie bym popodglądała...![]()
Załóż koniecznie, myślę że będzie sporo zainteresowanych i przy okazji napatrzymy się na piękne stare meble!!!!
- roza333

- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Witaj ogród śliczny 
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Jak widać Sandro jesteś bardzo uzdolniona.
Czekam na zdjęcia tych wszystkich zasiewów jakie dokonałaś.
Pozdrawiam serdecznie.
Czekam na zdjęcia tych wszystkich zasiewów jakie dokonałaś.
Pozdrawiam serdecznie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
rosenstolz
- 50p

Witam wszystkich!!
Ojjj,długo się nie wypowiadałam w własnym wątku (studia+domowa szklarnia+ogródek+ .......=brak czasu na wpisy
).
Mam nadzieję że wybaczycie,a poza tym popstrykałam w tym czasie tyyylee zdjęć że mam co wklejać:D
Wiosna wprawdzie dawno za nami,ale może mi wybaczycie....

.... i jeszcze przepiękne Gliwickie magnolie kwitnące przy wejściu na wydział chemiczny-w sezonie kwitnienia często spóźniam sie na zajęcia...

Ojjj,długo się nie wypowiadałam w własnym wątku (studia+domowa szklarnia+ogródek+ .......=brak czasu na wpisy
Mam nadzieję że wybaczycie,a poza tym popstrykałam w tym czasie tyyylee zdjęć że mam co wklejać:D
Wiosna wprawdzie dawno za nami,ale może mi wybaczycie....

.... i jeszcze przepiękne Gliwickie magnolie kwitnące przy wejściu na wydział chemiczny-w sezonie kwitnienia często spóźniam sie na zajęcia...

-
rosenstolz
- 50p

Oczywiście nie ograniczałam się w ogródku tylko do pstrykania zdjęć:)Porobiłam troszkę porządków na rabatkach i dosadziłam tu i ówdzie coś nowego:
Orliki(uwielbiam je
):
Różowy bez nazwy:

Fioletowy:

Nora Barlow:

Niefotogeniczny Ruby Port i Barlow Black:

Zakątek w całości pod koniec maja(na pierwszym planie rozwijający się-pierwszy raz-dracunculus,który ...

...dziś się rozwinął:

Orliki(uwielbiam je
Różowy bez nazwy:

Fioletowy:

Nora Barlow:

Niefotogeniczny Ruby Port i Barlow Black:

Zakątek w całości pod koniec maja(na pierwszym planie rozwijający się-pierwszy raz-dracunculus,który ...

...dziś się rozwinął:

- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Raz a pożądnie . Już zapomnieliśmy o takich widokach a one zawsze koją nasze serca . Orliczków masz mnóstwo tak jak i tulipanów róznego gatunku . Te kwitnące magnolie też już o nich zapomnieliśmy a to taki piękny widok . Miło się wspominało
-
rosenstolz
- 50p

JAKUCH dziękuję,tym bardziej że początek wiosny był jak na ten rok wyjątkowo przyjemny-suchy i chłodny

- AsiaG
- 200p

- Od: 27 cze 2009, o 21:47
- Kontakt:
rewelacyjny żywopłot i ten twój dracunculus, po prostu
ogród prezentuje się rewelacyjnie i oby tak dalej
Pozdrawiam Asia
ogród prezentuje się rewelacyjnie i oby tak dalej
Pozdrawiam Asia
- Lady-r
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 lis 2006, o 12:35
To już jesteś prawie na bieżąco z fotkami
czekamy na kolejne. 
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
No właśnie.
Powspominałam - wybaczam oczywiście - i miło będę wspominać ten spacer.
Czy tego śmierdziucha muchy nie obsiadają ?
Chociaż piękny to jednak na pokoje się nie nadaje.

Powspominałam - wybaczam oczywiście - i miło będę wspominać ten spacer.
Czy tego śmierdziucha muchy nie obsiadają ?
Chociaż piękny to jednak na pokoje się nie nadaje.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki