Trudne początki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Trudne początki

Post »

Witaj ANULKO :wit Dzisiaj pierwszy raz trafiłam do Twojego ogrodu. :)
Cieszę się, że jesteś z Lubelszczyzny. :D
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj ANIU :wit jak tam poczynione zakupy ,juz znalazły swoje miejsca w doniczkach .Ja swoje ccbulki wystawiłam w doniczkach i kartonowym pudełku na balkon .Myślę,że nic złego im się nie stanie :oops:
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p
Od: 21 sty 2010, o 21:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Anula1213 pisze: Na moim parapecie rośnie pelargonia i żeniszek, pelagonia nawet ładnie mi rosnie, gorzej z żeniszkiem, mój synio (4 latka) chciał mi pomóc więc powyrywał mi trochę mówiąc, że to chwasty. :(
Ale trochę zostało.
No widzisz jaki pomocnik ci rośnie ;:108 tylko trochę potrwa nim będzie rozróżniał kwiatki od chwastów :D No ale dobrze że wszystkiego ci nie wyrwał urwisek mały :D
Pozdrawiam :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Mój mały świat :) cz.1, cz. 2
Zapraszam :)
Anula1213
200p
200p
Od: 31 lip 2009, o 08:26

Post »

Witajcie dziewczyny. :wit
Tajka - mi również jest miło, że jesteś z Lubelszczyzny, ( zaraz wpadnę do Ciebie)
Wiosenko - zastanawiam się czy wysadzać już moje letnie cebulki i bylinki, czy jeszcze poczekać.
Majka - tak to jest z małymi pomocnikami, chcą pomóc, ale nie zawsze wychodzi to nam na dobre.
Pozdrawiam. Aneta

Trudne początki
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p

Post »

Anulka i jak tam wiosenne porządki już robisz w ogrodzie :) ;:88 :wit
"Żeby ujrzeć piękno i umieć się nim wzruszyć, Pięć zmysłów to za mało, do tego trzeba duszy..."
Anula1213
200p
200p

Post »

Maju moje wiosenne porządki zaczęłam od zbierania "kup" mojej suczki. Niezbyt ciekawa praca, ale ktoś to musi zrobić - tym razem to ja (niestety) :( ;:145
Ale później już była ciekawsza robota, zaczęłam grabić trawę, ale jest jeszcze trochę mokro, więc dałam sobie spokój.
Pozdrawiam. Aneta

Trudne początki
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p

Post »

No u was trochę później przyszło ciepełko ;:108 ja już prawie wszystko porobiłam :)jeszcze trochę trawy zostało mi do zgrabienia, a dzisiaj działałam w warzywniku :) posiałam marchew, pietruszkę i sałatę a reszta później :D :wit ;:196
Anula1213
200p
200p

Post »

Zazdroszczę Ci Majko, ja dopiero będę zaczynała, jest za mokro. Sałatę wysiałam na parpecie, jest już spora, wysadzę ją ale dopiero w kwietniu. Muszę sobie ogrodzić warzywnik, moja suczka ciągle mi tam wchodzi. ;:145
Pozdrawiam. Aneta

Trudne początki
Anula1213
200p
200p

Post »

Jutro wybieram się na urlop i będę grabiła trawę, juz dzisiaj bolą mnie ręce na samą myśl o tym. Nie lubię tego robić, wolę "grzebać w ziemi". Zastanawiam się też czy nie opryskać świerków Conica, niby nic na nich nie widać ale czytałam gdzieś, że dobrze jest to zrobić. Poradźcie mi czym opryskać, jest taki duży wybór tych środków.
Pozdrawiam. Aneta

Trudne początki
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

ANULKO- ja swoje świerki conica opryskuję TALSTAREM , ale dopiero późną wiosna, tak mi powiedział pan w ogrodniczym i do tej pory był zieloniutki,przędziorki go nie jadły, one najbardziej niebezpieczne dla świerków są w upalne dni. :)
Awatar użytkownika
majka300
1000p
1000p

Post »

Anulko ja też nie lubię grabić tak jak ty,ale niestety dzisiaj grabiłam ale nawet nic mnie nie boli :tan też wolę grzebać w ziemi wsadzać ,przesadzać itd wtedy jestem w swoim żywiole :heja
Anula1213
200p
200p

Post »

Witajcie dziewczyny :wit
Właśnie wróciłam z ogrodu, piję kawę i odpoczywam. Fajnie się grabiło, bo jest cieplutko i słonecznie ;:3
Długo nie byłam tylko 1,5 godz., siedzę dzisiaj na urlopie ale z syniem, więc pewnie dużo nie zrobię. Moje wszystkie krokusy mają pączki żółte, a miały być też fioletowe i białe. ;:223 Jestem trochę zła, bo bardzo mi się podobają fioletowe - trudno dokupię jesienią.
Dzięki Tajko za pomoc, muszę trochę poczytać o opryskach. ;:196
Pozdrawiam. Aneta

Trudne początki
Awatar użytkownika
wiosenka
500p
500p
Od: 11 lis 2009, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

WITAJ ANIU
Wybieram sie w sobotę na działkę to pewnie też po tańczę z grabiami .Na trawniku buro, szaro i białawo od pleśni po zimie. ;:223 Kiedy można juz zacząć nawozić trawnik żeby wystartował na dobre to szybciej się zregeneruje
Pozdrawiam - wiosenka
Spełniane marzenia- wiosenka
Anula1213
200p
200p

Post »

Witaj Wiosenko.
Jeśli chodzi o nawożenie trawnika, to można już zacząć w marcu, po wygrabieniu starej trawy (tak wyczytałam w gazecie). Są specjalne nawozy wiosenno-letnie na których też tak pisze. Ja poczekam z tym do początku kwietnia.
Pozdrawiam. Aneta

Trudne początki
Anula1213
200p
200p

Post »

Moje wiosenno-świąteczne stroiki.
Obrazek

Obrazek