Twoje czosnki są olbrzymie
Ogród (z) PESTKI@
kATARYNKOmożliwe ,ze tak mają,ale wydaje mi się ,ze tego roku mamy dziwny klimat.Duzo chorób grzybowych zauwazyłam na liściach.U mnie tylko na wiśni pijawiły się plamki ,ale u znajomej ogród zaatakowała jakaś dziwna choroba.Na liściach pojawiły się roznokolorowe plamyi na kwiatach i na drzewkach,poza tym trzy choinki jej uschły,a pzreciez lato nie jest suche... 
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogród (z) PESTKI@
Witaj Pestko!
Przyszłam z wizytą do Twojego ogrodu. Domyślam się. że jest on koło domu/zazdroszczę bo ja mam
działkę/. Masz przepiękne kwiaty doniczkowe takich jeszcze nie widziałam. Fuksje oszałamiające,
powaliły mnie na kolana.
Przyszłam z wizytą do Twojego ogrodu. Domyślam się. że jest on koło domu/zazdroszczę bo ja mam
działkę/. Masz przepiękne kwiaty doniczkowe takich jeszcze nie widziałam. Fuksje oszałamiające,
powaliły mnie na kolana.
Jejku ..nareszcie sie wybrałam do mojego ,,wątkowego,,ogrodu.Od ostatniego postu nie zagladałam tu.Czas by może wstawić nowe fotki ogrodu.Przede wszystkim czas odświerzyć sobie własne fotki.Może pomogą mi zmienić w tym roku wystrój,albo po prostu utwierdzą mnie w przekonaniu,ze TO JEST WŁAŚNIE TO!!!
Już 15-sty marzec,a wiosny nie widać.Moja magnolia śpi razem z hortensją i innymi cebulowymi pod kołderką.Ciekawa jestem kiedy mi zakwitnie magnilia.To odmiana drzewiasta póżna o kwiatach ogromnych i żółtych,cudnie pachnących.[URL=http://img716.imageshack.us/i/p1020438bb.jpg/]
[/URL
[/URL-
GrazynaW
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 14 sty 2009, o 18:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Pestko.Widzę,że u Ciebie jeszcze zimowo ale w ciągu kilku dnia na pewno sie zmieni.Wszak ma być już ciepełko,czyli wiosna!!!Zaintrygowała mnie Twoja żółta magnolia,szukałam jej pewien czas temu i kupiła różową wielkokwiatową.Muszę Cię często odwiedzać,żeby nie przegapić kwitnienia u Ciebie.
Spokojnego wieczoru
Spokojnego wieczoru
Dziś u mnie 16 st ,piękne słonko,po śniegu nie ma śladu.Przyciełam róze,odgarnełam roslinki cebulowe spod gałęzi świerkowych.Opryskałam mojego migdałka ,magnolie powojniki i winogrono przed chorobami grzybowymi.Powojniki już puszczają oczka.Magnolia w tamtym roku nie kwitła ,a w tym ma pączki wyglądajace na kwiat.Jak myślicie ;czy żółta magnolia kwitnie co dwa lata?
- pamelka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 30 gru 2009, o 00:34
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj Pestko
Wpadłam się przywitać i pozwiedzać Twój ogródek
Petunie piękne, już się na nie zasadzam, ale przyjdą dopiero z roślinkami balkonowymi do mojego zaprzyjaźnionego sklepiku
A jak tam budlejka się sprawuje po zimie, moja jakby jeszcze śpi
puściła przyrosty zimą, a teraz nic
poczekam jeszcze 
Wpadłam się przywitać i pozwiedzać Twój ogródek
Witaj Pamelko.Cieszę się ,ze zawitałaś do mojego ogródeczka.
Petunii nie posiadam,pewnie miałaś na myśli pelargonie.
Budlejka jeszcze śpi.Przyciełam ją do połowy.Wydaje mi się ,ze ona budzi się w połowie kwietnia,ale teraz po tak długiej zimie wszystko jest jakieś takie senne.Nawet krokusy u mnie dopiero kiełkują,a powinny dawno już kwitnąć.Musze sie wybrać dziś na ogródek i porobic pare fotek wiosennych,chociaż i tak nie ma co na razie ogladać.
Petunii nie posiadam,pewnie miałaś na myśli pelargonie.
Budlejka jeszcze śpi.Przyciełam ją do połowy.Wydaje mi się ,ze ona budzi się w połowie kwietnia,ale teraz po tak długiej zimie wszystko jest jakieś takie senne.Nawet krokusy u mnie dopiero kiełkują,a powinny dawno już kwitnąć.Musze sie wybrać dziś na ogródek i porobic pare fotek wiosennych,chociaż i tak nie ma co na razie ogladać.