AGNESS - kiedy ma się mało czasu i dużo pracy to człowiek dwoi się i troi, żeby wszystko wykonać. Dodatkowo nie lubię zostawiać niedokończonych spraw na później. tak było też z rododendronem, który wymagał oprysku.
Geniu - w ten weekend kwitły mi tylko krokusy sadzone jesienią 2008. Pozostałe, czyli sadzone w 2007 roku, kwitły w marcu. Przedwczoraj usuwałem przekwitłe kwiaty, aby roślina nie zawiązywała nasion- co osłabia cebulki. Dodatkowo krokusy dostały małą dawkę nawozu uniwersalnego.
Mariolu - warstwa trocin została usunięta tylko z klombów. Była to warstwa około 10 cm, a pod nią znajdowały się m.in jeden omieg i jeden jaskier. Trociny na rabacie cebul wiosennych pozostały bo tak jak napisałaś stanowią ozdobę ;)
Ewo - dojazd zajmuje nam około 3,5-4 godzin. To sporo czasu i najczęściej poświęcam go na naukę- tak było i tym razem (uczyłem się na kolokwium z Ochrony Przyrody).
Wracając do czosnków to sadziłem małe, żółte czosnki - południowe. Z tego co pamięta i wiem inne barwy powinny być dostępne w okolicach maja i na jesieni. Osobiście mam w ogrodzie mam jednego czosnka fioletowego (30cm).
Za jakiś czas możesz zajrzeć na tą stronę i tam powinna pojawić sie oferta:
czosnek olbrzymi "Mars" ;
czosnki;
info
Piterku - Crocus Vernus czyli krokus wiosenny, został zakupiony w Biedronce. Jeśli masz jakąś biedronkę w okolicach to na przełomie września i października oczekuj dostawy ;)