bordowo-żółty tuż po zakupie miał kwiaty większe od tych, które się już u mnie rozwinęły.. dotychczas widywałam podobne hybrydy tylko na zagranicznych stronach poświęconych storczykom.. a tu taka niespodzianka: przywiozła go jedna z Allegrowiczek i przesłała mi mailem zdjęcia z zapytaniem "czy jestem zainteresowana?"AGNESS pisze:Edytko pięknie prezentują się Twoi ulubieńcy na zbiorowym zdjęciucudowny jest ten pierwszy , bordowo-żółty, ma cudowne wielkie kwiaty
Edyseja - orchidee
Edyta
- Storczykowa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 7 lut 2008, o 19:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
na Allegro wypatrzyłam jeszcze innego żółtego falka w ciapki (też mi się b. podoba) - Phal. Haur Jin Princess.. w tym przypadku miałam pecha, bo kiedy miałam kliknąć i go kupić zadzwonił telefon, a jak za chwilę zajrzałam na aukcję został już sprzedany.. widać nie mnie był przeznaczony ;)AGNESS pisze:To Ci się trafiło z tą wiadomością z all. chyba nie było możliwości, żebyś nie była zainteresowana taką pięknościąW świetny sposób zwiększyła Ci się kolekcja
tak się prezentuje:
link do aukcji usunięty- naruszenie zasad regulaminowych/-mod.J 6.03.09
Edyta
- Storczykowa

Phal. equestrisa oraz venosę (nie licząc maluszków).. a choruję na pierwszorzędowe hybrydy Phal. violacea, na dole strony są zdjęcia: http://www.phals.net/violacea/index_e.htmlStorczykowa pisze:piękne storczyki. ten róowy z białą warżką cudny. mój miał takie same kwiaty, ale nie miał rozgałęzień ani tylu pąków. może w tym roku puści nastepny pęd i ucieszy mnie swoimi cudownymi kwiatkami.
masz jakieś gatunkowe? jakie? ja mam na razie tylko Phal. bellina, ale marzy mi się jeszcze kilka.
Edyta
- Storczykowa

czy o tym mowa:Storczykowa pisze:piękny... mi się też taki marzy, ale i tak nie mogłabym zamówić z internetu, może będzie kiedyś na wystawie.
a teraz tam weszłam i znowu jest wystawiony żółty w bordowe kropki, ale nie kwitnący.
link do aukcji usunięty- naruszenie zasad regulaminowych/-mod.J 6.03.09
widziałam go ale ten, którego chciałam kupić bardziej mi się podoba
Edyta
- Storczykowa

niedawno wszystkie wymienione Phalaenopsis miała ania3030.. może jakoś przekonasz rodziców do tego, byś mogła zamawiać przez internet.. dużo większy wybór jak w marketach, kwiaciarniach i na wystawach, a i ceny przystępniejsze (nawet jak się doliczy koszt wysyłki).. mam sprawdzonych sprzedawców od których rośliny docierają w stanie dużo lepszym od marketowych czy kwiaciarnianych (są tak idealne pod względem wyglądu i kondycji jakby przed chwilą przywieziono je ze szklarni)Storczykowa pisze:ja bym chciała mieć equestris, violacea, lueddemaniana... jedyne miejsce, gdzie je mogę zdobyć, to wystawa, ale z tych co wymieniłam na wystawie widziałam tylko equestrisa.
Edyta
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
A możesz polecić tych sprzedawców, bo ja niestety nie mam dobrego doświadczenia ze storczykami z allegro? Polecanie to chyba nic złego..? 
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
ja też nie widziałam takiego na żywo.. i wielu innych, którymi się zachwycam.. to, że mieszkam w dużym mieście nie jest równoznaczne z tym, że mam dużo rodzajów hybryd do wyboru.. trzeba się najeździć po marketach budowlanych by "upolować" oryginalnego storczykaStorczykowa pisze:tak, to ten. chciałabym takiego. ciekawe, czy kiedyś takiego spotkam... na żywo ich jeszcze nie widziałam, tylko na fotkach.
Edyta
może na P.W.? ;) w tej chwili moi najulubieńsi sprzedawcy nic nie wystawiają ale od wiosny do późnej jesieni na pewno będą mieć w ofercie storczykiAgita pisze:A możesz polecić tych sprzedawców, bo ja niestety nie mam dobrego doświadczenia ze storczykami z allegro? Polecanie to chyba nic złego..?
Edyta
- Storczykowa

no ale tobie na pewno łatwiej spotkać coś ciekawego niż mi.edyseja pisze:ja też nie widziałam takiego na żywo.. i wielu innych, którymi się zachwycam.. to, że mieszkam w dużym mieście nie jest równoznaczne z tym, że mam dużo rodzajów hybryd do wyboru.. trzeba się najeździć po marketach budowlanych by "upolować" oryginalnego storczykaStorczykowa pisze:tak, to ten. chciałabym takiego. ciekawe, czy kiedyś takiego spotkam... na żywo ich jeszcze nie widziałam, tylko na fotkach.