Pochylony świat na piasku cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Super pomysł z tym wrzosowiskiem masz u siebie odpowiednie warunki na wrzosowisko i świetnie się wkomponuje w Twoje otocznie, iglaczki też super. W ogóle lubię takie ogródki w którym ogród gra z otoczeniem. Ty masz dom w na piasku otoczeniu lasów iglastych i kupujesz iglaczki, wrzosy i tam takie, odmiany uszlachetnione, ale generalnie podobne można znaleźć w okolicy.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Kubanki...to zdjęcie z perspektywy wjazdu do Ciebie extra, ..Scieżka fajnie rozplanowana i jak zrobisz wrzosowisko to będzie cud..Jestem już zachwycona całym otoczeniem
Awatar użytkownika
Frida
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2008, o 13:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Kubanki, ścieżka piękna, zupełnie jak przyjemnie płynąca rzeka. Już sobie wyobrażam, jak będzie cudnie, gdy obsadzisz to roślinami!
A tak w ogóle, to wspomagasz się jakimś dopalaczem, czy co? Takie tempo! Jestem pełna podziwu.
Pomysł z wrzosowiskiem przedni, pięknie wyglądają posadzone w dużych grupach, gdy takie kolorowe plamy zaczną się na styku przenikać.
Pozdrawiam, Danuta
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

coma95 pisze:
Żebym to ja jeszcze umiała po angielsku...... :(

I przepraszam że tak obasowo wtargnęłam do twojego ogrodu ale już jakiś czas śledzę twoje poczynania tylko nie miałam nic do powiedzenia - więc się nie odzywałam.
Witam, witam Cię serdecznie ;:7
Z tym angielskim do podejrzenia symulacji wrzosików to Ci pomogę, jeżeli jesteś zainteresowana. Pokierowałabym Cię dokładnie, jak się poruszać, a potem to już tylko klikanie na odmiany (te które Ci się podobają, możesz obejrzeć w katalogu na stronie: http://www.wolski.com.pl/wolski_katalog.pdf - chwilę się ściąga, ale warto) i oglądanie efektu.
Oczywiście nie mam nic przeciwko uwagom, a zwłaszcza pochwałom :lol: Krytyczne są bardzo cenne, w samouwielbienie łatwo popaść, a to niewskazane w żadnej dziedzinie, w ogrodzie także.

Magdo, Jolu i Danusiu, dzięki za pochwały. Na razie nie bardzo jest czego gratulować, przecież to nie ja układałam te ścieżki, ani nawet nie ja wpadłam na ich pomysł :( Wrzosowisko to już moja koncepcja, mam nawet zaplanowane jakie odmiany sadzić i jak. W tym roku jednak nie dałabym już rady, więc wykonanie czeka na wiosnę. Jak widać powyżej (link) trafiłam do szkółki pana Wolskiego. Zamierzam kupić stamtąd wrzosy hurtowo, w takich wielodoniczkach. Cena dla mnie bomba, bo 0,7zł za sztukę, co prawda każdej odmiany trzeba wtedy po 100szt., ale może znajdę jakiegoś wspólnika na forum :)
Trzeba je potem poprzesadzać na 3-4 miesiące do większych doniczek, a potem w sierpniu, wrześniu do ziemi. Wiosną zatem mnóstwo roboty, ale przyszły sezon rozkwitnie kolorami...
I znowu te niepoprawne marzenia...
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu.
Zaglądam do Ciebie dopiero pierwszy raz a tu już 5 stron do czytania :lol: :lol: :lol: Fajna działka, lekko pochylona daje ogromne możliwości na ciekawe kompozycję. A roślinek to już też masz sporo. Będę tutaj częściej zaglądał.
No a po za tym widzę że jesteś z okolic Torunia to tak jak Rysiu z forum z tym że on z centrum jest. :)
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Aniu masz się gdzie wykazać,a do tego "zainwestować"pieniążki bo przy takim ogrodzie nie da się tego uniknąć :lol: . Podobają mi się ścieżki-ach te kamyczki. Przed Tobą jeszcze sporo machnięć szpadelkiem,ale to zaowocuje. Będziesz miała piękny ogród,już to widać.

Ściskam i pozdrawiam
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Wpadłam zobaczyć czy wszystko w porządku...Od kilku dni Cię nie widać na Forum...Czyżby to już...?
Świetny pomysł z tym wielkim wrzosowiskiem. U Ciebie będzie wyglądało bardzo naturalnie. Ten teren jest idealnym stanowiskiem dla wrzosów. Trzymam kciuki by się udało :!:
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33

Post »

Witaj Kubanki- no to będę czekać by zobaczyć to wrzosowisko. Będzie pięknie wkomponowane w okoliczy teren! Ceny i zakup hurtowy, w Waszym przypadku jest wręcz niezbędny! Przecież nie możecie tego wielkiego obsadzić wrzosami po 4 zł sztuka!!! Na pewni znajdziecie na Foprum chętnych do partycypowania w kosztach. Jest taki dział z ogłoszeniami na dole strony Forum. Życzę abyście zebrali grubszą ekipę chętnych i jeszcze utargowali rabat! ;)
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Izo,
niestety to jeszcze nie "już". Doczekać się nie mogę, bo ciężko z dnia na dzień coraz bardziej.
Po prostu mieszkanie w ładnym miejscu wiąże się u nas z dowożeniem dzieci do szkoły i przedszkola ponad 30km. Załatwianie ostatnich spraw zajmuje mi teraz trzy razy tyle czasu co normalnie (nie biegam już) i w rezultacie wieczorem, gdy mąż mnie namawia "wejdź sobie na forum, zobacz co się dzieje" ja zamykam oczy i ... nie mogę spać :) Ale narzekam. To chyba trochę przez tę pogodę. W dodatku podobno ten brzydki czas ma się przedłużyć i nici z cieplutkiego słonecznego weekendu. Nawet grzyby już nie chcą rosnąć. Przesada we wrześniu. Może to ma oznaczać wczesną piękną wiosnę. Trzeba szukać jakiś jaśniejszych stron sytuacji.
W ogrodzie też szaro, choć goździki, wrzos i pięciorniki jeszcze kwitną. Sosny zaczynają zrzucać hurtowo igły, na razie bardzo pożółkły. Pamiętam jak 4 lata temu, kiedy spędzaliśmy tu pierwszą jesień i zimę przeraziliśmy się, że zachorowały i wszystkie stracimy. A one tylko zgubiły igły. Co to była za ulga.

Miłego dnia dla wszystkich odwiedzających ;:2
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Aniu a ponarzekaj sobie :lol: .
Wszystkim nam brak słoneczka doskwiera :roll: .
Niedługo będziesz miała nowe obowiązki więc mniej czAsu do narzekania :lol: .
Trzymaj się cieplutko.
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Aniu pocieszę cię,że podobno wiosna ma być już w marcu z temp.20 stopni :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzięki, dzięki za optymistyczne wieści. Co prawda średnio wierzę w te długoterminowe prognozy, ale może...
To lato miało być koszmarnie suche, cały sierpień upalny i co? U mnie padało co najmniej 2 razy na tydzień, a temperatura sporo niższa niż w czerwcu. Na szczęście zresztą.
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
rochrza
200p
200p
Od: 5 kwie 2008, o 13:37

Post »

Spacerowałam po Twoim ogrodzie i zauważyłam sporo nowości . Rośliny bardzo ciekawe a pomysł na wrzosowisko trafiony w dziesiątkę ! Wydaje mi się , że wybrałaś doskonałe miejsce dla wrzosów - będzie pięknie,kiedy się rozrosną . U mnie przed chwilą pokazało się słońce,więc przesyłam Ci go trochę z życzeniami miłego dnia,dobrego humoru i zdrówka .
November23
200p
200p
Od: 8 wrz 2008, o 10:05

Post »

Aniu, powtórzę za innymi: piękna działeczka, ścieżki z kamieni niesamowite (niech rodzina sobie kupi trampki, a nie narzeka ;) ), i bardzo inspirujące nachylenie terenu... Ileż tam można zdziałać...!
Tylko Ty teraz już nic nie działaj, no, może poza udanym rozwiązaniem! ;:86 :)
Serdecznie pozdrawiam.
Beata :)
Cor gaudens exhilarat faciem...
Ogródeczek / domownicy i pracusie
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Witaj!
Jak samopoczucie? U mnie szaro i buro, więc biegam po ogródkach i oglądam ostatnie kolory tego lata.
Masz prawo narzekać...Oszczędzaj się, planuj i zwiedzaj ogrody.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”