Pochylony świat na piasku cz.1
- maakita
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 maja 2007, o 08:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Super pomysł z tym wrzosowiskiem masz u siebie odpowiednie warunki na wrzosowisko i świetnie się wkomponuje w Twoje otocznie, iglaczki też super. W ogóle lubię takie ogródki w którym ogród gra z otoczeniem. Ty masz dom w na piasku otoczeniu lasów iglastych i kupujesz iglaczki, wrzosy i tam takie, odmiany uszlachetnione, ale generalnie podobne można znaleźć w okolicy.
- Frida
- Od: 31 mar 2008, o 13:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kubanki, ścieżka piękna, zupełnie jak przyjemnie płynąca rzeka. Już sobie wyobrażam, jak będzie cudnie, gdy obsadzisz to roślinami!
A tak w ogóle, to wspomagasz się jakimś dopalaczem, czy co? Takie tempo! Jestem pełna podziwu.
Pomysł z wrzosowiskiem przedni, pięknie wyglądają posadzone w dużych grupach, gdy takie kolorowe plamy zaczną się na styku przenikać.
Pozdrawiam, Danuta
A tak w ogóle, to wspomagasz się jakimś dopalaczem, czy co? Takie tempo! Jestem pełna podziwu.
Pomysł z wrzosowiskiem przedni, pięknie wyglądają posadzone w dużych grupach, gdy takie kolorowe plamy zaczną się na styku przenikać.
Pozdrawiam, Danuta
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Witam, witam Cię serdeczniecoma95 pisze:
Żebym to ja jeszcze umiała po angielsku......
I przepraszam że tak obasowo wtargnęłam do twojego ogrodu ale już jakiś czas śledzę twoje poczynania tylko nie miałam nic do powiedzenia - więc się nie odzywałam.

Z tym angielskim do podejrzenia symulacji wrzosików to Ci pomogę, jeżeli jesteś zainteresowana. Pokierowałabym Cię dokładnie, jak się poruszać, a potem to już tylko klikanie na odmiany (te które Ci się podobają, możesz obejrzeć w katalogu na stronie: http://www.wolski.com.pl/wolski_katalog.pdf - chwilę się ściąga, ale warto) i oglądanie efektu.
Oczywiście nie mam nic przeciwko uwagom, a zwłaszcza pochwałom

Magdo, Jolu i Danusiu, dzięki za pochwały. Na razie nie bardzo jest czego gratulować, przecież to nie ja układałam te ścieżki, ani nawet nie ja wpadłam na ich pomysł

Trzeba je potem poprzesadzać na 3-4 miesiące do większych doniczek, a potem w sierpniu, wrześniu do ziemi. Wiosną zatem mnóstwo roboty, ale przyszły sezon rozkwitnie kolorami...
I znowu te niepoprawne marzenia...
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Witaj Aniu.
Zaglądam do Ciebie dopiero pierwszy raz a tu już 5 stron do czytania
Fajna działka, lekko pochylona daje ogromne możliwości na ciekawe kompozycję. A roślinek to już też masz sporo. Będę tutaj częściej zaglądał.
No a po za tym widzę że jesteś z okolic Torunia to tak jak Rysiu z forum z tym że on z centrum jest.
Zaglądam do Ciebie dopiero pierwszy raz a tu już 5 stron do czytania

No a po za tym widzę że jesteś z okolic Torunia to tak jak Rysiu z forum z tym że on z centrum jest.

- agape
- Od: 23 lip 2008, o 21:33
Witaj Kubanki- no to będę czekać by zobaczyć to wrzosowisko. Będzie pięknie wkomponowane w okoliczy teren! Ceny i zakup hurtowy, w Waszym przypadku jest wręcz niezbędny! Przecież nie możecie tego wielkiego obsadzić wrzosami po 4 zł sztuka!!! Na pewni znajdziecie na Foprum chętnych do partycypowania w kosztach. Jest taki dział z ogłoszeniami na dole strony Forum. Życzę abyście zebrali grubszą ekipę chętnych i jeszcze utargowali rabat! ;)
- kubanki
- Od: 28 sie 2008, o 16:34
Witaj Izo,
niestety to jeszcze nie "już". Doczekać się nie mogę, bo ciężko z dnia na dzień coraz bardziej.
Po prostu mieszkanie w ładnym miejscu wiąże się u nas z dowożeniem dzieci do szkoły i przedszkola ponad 30km. Załatwianie ostatnich spraw zajmuje mi teraz trzy razy tyle czasu co normalnie (nie biegam już) i w rezultacie wieczorem, gdy mąż mnie namawia "wejdź sobie na forum, zobacz co się dzieje" ja zamykam oczy i ... nie mogę spać
Ale narzekam. To chyba trochę przez tę pogodę. W dodatku podobno ten brzydki czas ma się przedłużyć i nici z cieplutkiego słonecznego weekendu. Nawet grzyby już nie chcą rosnąć. Przesada we wrześniu. Może to ma oznaczać wczesną piękną wiosnę. Trzeba szukać jakiś jaśniejszych stron sytuacji.
W ogrodzie też szaro, choć goździki, wrzos i pięciorniki jeszcze kwitną. Sosny zaczynają zrzucać hurtowo igły, na razie bardzo pożółkły. Pamiętam jak 4 lata temu, kiedy spędzaliśmy tu pierwszą jesień i zimę przeraziliśmy się, że zachorowały i wszystkie stracimy. A one tylko zgubiły igły. Co to była za ulga.
Miłego dnia dla wszystkich odwiedzających ;:2
niestety to jeszcze nie "już". Doczekać się nie mogę, bo ciężko z dnia na dzień coraz bardziej.
Po prostu mieszkanie w ładnym miejscu wiąże się u nas z dowożeniem dzieci do szkoły i przedszkola ponad 30km. Załatwianie ostatnich spraw zajmuje mi teraz trzy razy tyle czasu co normalnie (nie biegam już) i w rezultacie wieczorem, gdy mąż mnie namawia "wejdź sobie na forum, zobacz co się dzieje" ja zamykam oczy i ... nie mogę spać

W ogrodzie też szaro, choć goździki, wrzos i pięciorniki jeszcze kwitną. Sosny zaczynają zrzucać hurtowo igły, na razie bardzo pożółkły. Pamiętam jak 4 lata temu, kiedy spędzaliśmy tu pierwszą jesień i zimę przeraziliśmy się, że zachorowały i wszystkie stracimy. A one tylko zgubiły igły. Co to była za ulga.
Miłego dnia dla wszystkich odwiedzających ;:2
- agnieszka72
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 22 lip 2008, o 20:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu pocieszę cię,że podobno wiosna ma być już w marcu z temp.20 stopni 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Spacerowałam po Twoim ogrodzie i zauważyłam sporo nowości . Rośliny bardzo ciekawe a pomysł na wrzosowisko trafiony w dziesiątkę ! Wydaje mi się , że wybrałaś doskonałe miejsce dla wrzosów - będzie pięknie,kiedy się rozrosną . U mnie przed chwilą pokazało się słońce,więc przesyłam Ci go trochę z życzeniami miłego dnia,dobrego humoru i zdrówka .
-
- 200p
- Od: 8 wrz 2008, o 10:05