btak nadrabiam zaległości przęglądam i pośród tysięci kwiatków zobaczyłem jednego wyjątkowego - w strefie nabrzeżnej oczka
Mój skrawek ziemi - Gabriela - część 2
- k-c
- Przyjaciel Forum

- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Gabrysiu - wuper wyprawa - a ten ogród przy sanktuarium - marzenie
szkoda że jeszcze tak mało jest takich ogrodów w takich miejscach - najczęściej właścicielom szkoda na nie kasy ...
btak nadrabiam zaległości przęglądam i pośród tysięci kwiatków zobaczyłem jednego wyjątkowego - w strefie nabrzeżnej oczka
Miło Cie widzieć Gabrysiu 
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
- kogra
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
To prawda Gabi - mamy piękny kraj , ale nie doceniamy tego co mamy. Nie jesteśmy gorsi od Niemców czy Amerykanów. Nasze góry czy doliny też są krajobrazowo piękne a może i piękniejsze. Każdy kto przejedzie się na taką wycieczkę będzie miał co wspominać.
Piękne ujęcia kwiatów w skałach zrobiłaś.

Piękne ujęcia kwiatów w skałach zrobiłaś.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Gabriela
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 gru 2007, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dziękuję pięknie wszystkim, którzy oglądali i podziwiali nasze polskie piękne miejsca.
Nie zwiedziliśmy ruin w Rabsztynie i jeszcze jednego miejsca, ale zapomniałam nazwy.
Ta była krótsza, ale i tak warto było.
Mamy jeszcze w planie jednodniową na jesień.
Zdjęcia przedstawiają tylko część, całego nie uwieczniłam.
Karolku, a ten kwiatek co go wypatrzyłeś nad oczkiem, to już taki trochę więdnie.
Ja uważam że najpierw trzeba zwiedzić i podziwiać "nasze zakątki"- a naprawdę jest co- a dopiero potem szeroki świat.
A roślin to nie mam jeszcze wszystkich, są jeszcze takie które bym chciała mieć.

Madziu, cieszę się że sie podobało.Karolcia pisze:Gabrysiu,pięknie dziękuję za fotoreportaż![]()
Piękne zdjęcia,byłaś tak blisko mnie.
Ale widać że tempo wycieczki było ogromne.W dwa dni tyle miejsc odwiedziliście![]()
Pozdrowionka
Nie zwiedziliśmy ruin w Rabsztynie i jeszcze jednego miejsca, ale zapomniałam nazwy.
Krysiu, jedź - tam jest pięknie.kryska pisze:Dziękuję za wycieczkę. W tym roku planuję zabrać M do Leśniowa.
Jolu, na takie wycieczki 3-4 dniowe jeździmy co roku.jolciajci pisze:Pooglądałam i nasyciłam oczy :P
Piękne zdjęcia i piękne widoki już nie mówiąc o miejscach jakie zwiedziłaś![]()
Dziękuję Gabrysiu że mogłam chociaż wirtualnie podziawiać piękno naszego kraju
Ta była krótsza, ale i tak warto było.
Mamy jeszcze w planie jednodniową na jesień.
Jolu, fajnie że mogłam odświeżyć Twoje wspomnienia.jol_ka pisze:Gabrysiu ja również dziękuję za wycieczkępodobnym szlakiem wędrowaliśmy z M dwa lata temu, miło było odświeżyć pamięć, Polska jest piękna
![]()
Karolku, ten ogród był naprawdę ładny.k-c pisze:Gabrysiu - wuper wyprawa - a ten ogród przy sanktuarium - marzenieszkoda że jeszcze tak mało jest takich ogrodów w takich miejscach - najczęściej właścicielom szkoda na nie kasy ...
btak nadrabiam zaległości przęglądam i pośród tysięci kwiatków zobaczyłem jednego wyjątkowego - w strefie nabrzeżnej oczkaMiło Cie widzieć Gabrysiu
Zdjęcia przedstawiają tylko część, całego nie uwieczniłam.
Karolku, a ten kwiatek co go wypatrzyłeś nad oczkiem, to już taki trochę więdnie.
Grażynko, i tu się z Tobą zgadzam.kogra pisze:To prawda Gabi - mamy piękny kraj , ale nie doceniamy tego co mamy. Nie jesteśmy gorsi od Niemców czy Amerykanów. Nasze góry czy doliny też są krajobrazowo piękne a może i piękniejsze. Każdy kto przejedzie się na taką wycieczkę będzie miał co wspominać.
Piękne ujęcia kwiatów w skałach zrobiłaś.![]()
Ja uważam że najpierw trzeba zwiedzić i podziwiać "nasze zakątki"- a naprawdę jest co- a dopiero potem szeroki świat.
Wiolu,ani się obejrzysz a szkrab będzie duży.violetta pisze:Wspaniałą wycieczkę sobie zafundowałaś. Naoglądałam się tych wszystkich widoczków i nabrałam ogromnej ochoty. Jak tylko szkrab trochę podrośnie. Może za rok lub dwa to na pewno będę chciała tam pojechać.
A co do roślin, to masz je zachwycjące. Chyba już posiadasz wszystkie jakie są.
A roślin to nie mam jeszcze wszystkich, są jeszcze takie które bym chciała mieć.
- Gabriela

Jeśli mi się uda Was zainteresować, a chciałabym, to pokaże Wam zdjęcia z rozkwitania wiesiołka dwuletniego.
Jest to bardzo ciekawy wiesiołek, a to dlatego, że swoje kwiaty otwiera na "naszych oczach" i tylko wieczorem.
Rano kwiat zamiera. Jest to fascynujący widok.
Najlepiej można to uchwycić kamerą i wtedy ogląda się je tak jakby film przyrodniczy w telewizji.
Trwa to około pół godziny - od pączka do pełnego rozkwitu.
Nie miałam statywu i zdjęcia są troszkę poruszone, ale ręce i plecy trzymałam prawie w jednej pozycji przez ten czas,
więc możecie sobie wyobrazić jak wyglądałam po skończeniu sesji - jak paralityk
Kto jest spostrzegawczy to zobaczy jak się rozchylają płatki kwiatka.
Zaczynam...

Jest to bardzo ciekawy wiesiołek, a to dlatego, że swoje kwiaty otwiera na "naszych oczach" i tylko wieczorem.
Rano kwiat zamiera. Jest to fascynujący widok.
Najlepiej można to uchwycić kamerą i wtedy ogląda się je tak jakby film przyrodniczy w telewizji.
Trwa to około pół godziny - od pączka do pełnego rozkwitu.
Nie miałam statywu i zdjęcia są troszkę poruszone, ale ręce i plecy trzymałam prawie w jednej pozycji przez ten czas,
więc możecie sobie wyobrazić jak wyglądałam po skończeniu sesji - jak paralityk
Kto jest spostrzegawczy to zobaczy jak się rozchylają płatki kwiatka.
Zaczynam...

- Ewelina
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gabi, świetny pomysł ta " sesja z wiesiołkiem"
I jak tu nie wierzyć w zmiany następujące w ogrodzie w ciągu kilku dni , skoro następują nawet w ciągu kilkudziesięciu minut !
Mam pytanie - co słychać nad przepięknym oczkiem wodnym ?Pewnie tez zmienia sie nieustannie... Czy ludzik złowił jakiegoś rekina nareszcie? Jeśli to nie kłopot , wklej, proszę więcej zdjęć oczka- stawku, bo jest moim zdaniem ,jednym z najładniejszych na forum i ...chętnie się nim jeszcze podelektuję (popodpatruję).
Pozdrawiam , E.
Mam pytanie - co słychać nad przepięknym oczkiem wodnym ?Pewnie tez zmienia sie nieustannie... Czy ludzik złowił jakiegoś rekina nareszcie? Jeśli to nie kłopot , wklej, proszę więcej zdjęć oczka- stawku, bo jest moim zdaniem ,jednym z najładniejszych na forum i ...chętnie się nim jeszcze podelektuję (popodpatruję).
Pozdrawiam , E.
- kryska
- Przyjaciel Forum

- Od: 30 kwie 2007, o 00:13
Sesja zdjęciowa super. To trzeba mieć cierpliwość by coś takiego uchwycić. A jak potem się czułaś, "paraliż" już minął?
Gabrysiu, zdjęcie Rozplenicy Amerykańskiej możesz zobaczyć u mnie na str. 9 w poście z 11.08.07 godz.23;45
Gabrysiu, zdjęcie Rozplenicy Amerykańskiej możesz zobaczyć u mnie na str. 9 w poście z 11.08.07 godz.23;45
Życie jak krajobraz, ciągle się zmienia.
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
Zapraszam do odwiedzania moich wątków - kryska
- Gabriela

Madziu, na filmiku wyglądałoby lepiej.Karolcia pisze:Gabrysiu,pięknie to zrobiłaś
Ale cóż...
Ewelino,Wczoraj przesadzałam lilie do większej skrzyni, bo słabo rosły i nie chciały kwitnąć.Ewelina pisze:Gabi, świetny pomysł ta " sesja z wiesiołkiem"I jak tu nie wierzyć w zmiany następujące w ogrodzie w ciągu kilku dni , skoro następują nawet w ciągu kilkudziesięciu minut !
Mam pytanie - co słychać nad przepięknym oczkiem wodnym ?Pewnie tez zmienia się nieustannie... Czy ludzik złowił jakiegoś rekina nareszcie? Jeśli to nie kłopot , wklej, proszę więcej zdjęć oczka- stawku, bo jest moim zdaniem ,jednym z najładniejszych na forum i ...chętnie się nim jeszcze podelektuję (popodpatruję).
Pozdrawiam , E.
Chyba nic złego się im nie stało. A tak ogólnie, to nie bardzo mi się podoba oczko w tym roku.
W zeszłym trochę poprzestawiałam rośliny i teraz muszę czekać na efekty.
Mam w planie jeszcze podosadzać co nieco, aby było bardziej kwitnąco i kolorowo, i coś z pergolą też muszę zrobić, bo się rozwala pomału.
Tak więc jesienią czeka mnie trochę pracy... ach jak ja to lubię !

Krysko, trzeba cierpliwości, oj trzeba.kryska pisze:Sesja zdjęciowa super. To trzeba mieć cierpliwość by coś takiego uchwycić. A jak potem się czułaś, "paraliż" już minął?
Najgorzej jak komar cię jakiś dopadnie a tu trzeba być na posterunku, bo nie wiesz kiedy się zacznie akcja i nie możesz się ruszyć.
Paraliż już minął, ale dzisiaj jakoś dziwnie mnie bolą mięśnie.
A trawkę zaraz lecę oglądać, dzięki

- Gabriela

Ewuniu, wiesiołek faktycznie jak gwiazda, a na dodatek bez honorariumDaisy pisze:Gabrysiu, dziękuję za wspaniałą wycieczkę! Polska jest prześliczna!
A wiesiołek miał wspaniałą sesję zdjęciową, jak gwiazda
aanula pisze:Jak to dobrze, że tu zajrzałam![]()
Zwiedziłam kawałek Polski i rajski ogród Gabrysi![]()
Anulko, dzięki że miałaś czas i wpadłaś.
U mnie to ostatnio na wszystko brakuje czasu.
Dzisiaj z racji tego, że mam trochę luzu, myję okna i z doskoku oglądam ogrody.
Ale spieszę się bardzo bo czas goni, trzeba iść na działkę, pozbierać plony i znowu w domu robota.
- aanula

- Od: 21 cze 2007, o 10:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie za czasem tak jak u CiebieGabriela pisze:aanula pisze:Jak to dobrze, że tu zajrzałam![]()
Zwiedziłam kawałek Polski i rajski ogród Gabrysi![]()
Anulko, dzięki że miałaś czas i wpadłaś.
U mnie to ostatnio na wszystko brakuje czasu.
Dzisiaj z racji tego, że mam trochę luzu, myję okna i z doskoku oglądam ogrody.
Ale spieszę się bardzo bo czas goni, trzeba iść na działkę, pozbierać plony i znowu w domu robota.
Praca ... dom ... działka ...
Dzisiaj u nas leje od rana więc mam wolne od działki i od rana nadrabiam zaległości Forumowe.
Do Ciebie zaglądam prawie codziennie,bo bardzo lubię
Pozdrawiam i uściski przesyłam ...