Prawdę mówiąc to im już nic bardziej nie zaszkodzi.paco pisze:Myślę, że przesadzając ją (przecież z bryłą ziemi) wcale jej nie zaszkodzisz.
Hosty - problemy i kłopoty
- paco
- Przyjaciel Forum

- Od: 17 gru 2006, o 20:20
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Hosty siedziały sobie grzecznie w cieniu, a Ty zafundowałeś im "solarium" to niestety tego nie wytrzymały

Pozdrawiam, Andrzej
Nasz ogród,
Nasz ogród,
- Ellaa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 6 lip 2008, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Mam problem, i to bardzo niezwykły, z pewną hostą (nie wiem, co to za jedna). Bardzo słabo rosła cały ubiegły sezon. Jesienią wykopałam ją i posadziłam do doniczki. W tym roku nie odbiła i myślałam, że po niej. Wczoraj wysypałam ziemię z owej doniczki myśląc, że niewiele już tam znajdę, gdy tymczasem, ku mojemu zdumieniu było w niej TO:

Korzenie wyglądają na zdrowe

Dlaczego nie rośnie, a i nie gnije? Ktoś na nią urok rzucił czy co? Jak ją zmusic, żeby ożyła?

Korzenie wyglądają na zdrowe

Dlaczego nie rośnie, a i nie gnije? Ktoś na nią urok rzucił czy co? Jak ją zmusic, żeby ożyła?
Ellu, nie wiem. U mnie to samo było z Fried Bananas i Essence of Summer.
kilka dni temu wykopałem tę druga i przesadziłem w inne miejsce, mówiąc jej" pies Cie drapał" ...jakie było moje zdziwienie,że wyrosła w końcu . To samo z Fried Bananas.
Może po posadzeniu przestań sie nią przejmować i rzuć te słowa? Są chyba magiczne
kilka dni temu wykopałem tę druga i przesadziłem w inne miejsce, mówiąc jej" pies Cie drapał" ...jakie było moje zdziwienie,że wyrosła w końcu . To samo z Fried Bananas.
Może po posadzeniu przestań sie nią przejmować i rzuć te słowa? Są chyba magiczne
W tym roku indentycznie zachowała się u mnie Manhattan. Po wykopanu korzenie sprawiały wrażenie zdrowych, nożem wydrążyłam w tych pąkach ok 1/3 tkanki i teraz puściła z boków trzy odrosty. Metodę wyłamanego pąka już wcześniej sprawdziłam (ale na zielonym pączku), widać wydrążenie też jest skutecznym sposobem na zmuszenie kłącza do produkcji dodatkowych łodrostów 
Beata