Alicja z Krainy Storczyków....
- Wanda
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 29 mar 2008, o 11:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Śliczny jest ten biało-różowawy. Bardzo mi się podoba. Mój biały zakupiony z jednym kwiatem i wieloma pąkami w połowie maja, teraz powoli kończy kwitnienie, ale z przedostatniego oczka wypuszcza chyba pęd boczny. Tyle miesięcy kwitnienia! Brother Sara Gold też kończy kwitnienie i powoli od góry pęd mu zasycha. Najkrócej kwitł mi bardzo ciemno bordowy z odcieniem fioletu. Zaledwie ok. 2 tygodni. Zaobserwowałam, że najdłużej kwitną mi storczyki o dużych kwiatach.
Masz keiki, to wspaniale! Bardzo bym chciała tez kiedyś doczekać.
Masz keiki, to wspaniale! Bardzo bym chciała tez kiedyś doczekać.
a jeśli chodzi o keiki, to nie wiem czy się cieszyć, bo to osłabia trochę roślinę i od miesiąca (czyli odkąd ponownie zakwitł po prawie roku) nie ruszyło sie z miejsca, w ogóle odkąd sie pojawiło, "matka" nie wypuściła żadnego korzenia, ani liścia...taki mały zastój...
Na początku też nie byłam przekonana do białych, ale zachwyciły mnie kolekcje dziewczyn i sprawiłam sobie takiego
Jest niesamowity i odwdzięczył się wspaniałym kwitnieniem
Tak więc zupełnie zmieniłam zdanie o białych storczykach 
Zachwycił mnie ten Twój z woskowymi kwiatami
Wspaniałe kolory, marzę o takim, ale jakoś trafić nie mogę ;)
Zachwycił mnie ten Twój z woskowymi kwiatami
- AnnaL
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 lut 2008, o 14:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Alicjo śliczne masz storczyki a ten ostatni jest wyjątkowy. Ja mam żółty lekko nakrapiany, który w słońcu pachnie kwiatowo.
Pozdrawiam i życzę powodzenia w uprawie. Ania
Pozdrawiam i życzę powodzenia w uprawie. Ania
Początek mojej przygody.
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
))
Początek ... cz.II, cz. III - http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=36123" onclick="window.open(this.href);return false;
Fotogaleria Garnek - moje kwitnienia i miejsca gdzie bywam
- Jeanne
- 1000p

- Od: 21 gru 2007, o 16:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo zacny ten nowy nabytek
i ile ma pączków
życzę by wszystkie
się otworzyły, to dopiero będzie widok 
Pozdrawiam, Asia
Moje storczyki
Moje storczyki
Alicjo, rozbawiłaś mnie, że akurat z okazji 'Dnia Dziadka' ten piękny zakup
Muszę poszukać, czy nie kroi się wkrótce jakiś np. 'Dzień Kolejarza", czy 'Dzień Policjanta' - wszystko jedno
Jeśli zkupy mają być tak urocze jak Twój śliczny storczyk, to okazja nie ma znaczenia...
Niech Ci pięknie rozkwitną wszystkie pączki
Muszę poszukać, czy nie kroi się wkrótce jakiś np. 'Dzień Kolejarza", czy 'Dzień Policjanta' - wszystko jedno
Jeśli zkupy mają być tak urocze jak Twój śliczny storczyk, to okazja nie ma znaczenia...
Niech Ci pięknie rozkwitną wszystkie pączki