Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Lucynko..hiacynty jak malowane, sasanki śliczne i ta piękna magnolia. ;:180 . Szkoda tylko że pogoda się popsuła i nadchodzące święta nie pozwalają nam na dłuższe przebywanie na działce i podziwianie wiosennych kwitnień. ;:128 Oby choć święta sprawiły nam pogodową niespodziankę, cieplutko i słonecznie. ;:168
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Dzięki Lucynko chętnie zamieszczę jakieś zdjęcia tylko,że nic mi nie wychodzi. Włożyłam kartę z aparatu do pendrajwa,lecz niestety nie
wchodzi z kartą do laptopa. :evil:
Pogoda dziś fatalna leje, zimno i wiatr spadł też grad.
Pochwalę się,że kupiłam w B. kaktus wielkanocny.Ma pełno czerwonych pączków.
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lucynko, piękna ta Twoja Stellata ;:108 :D
Inne kwiatki też coraz liczniej kwitną :tan
Pozdrawiam Cię ciepło i życzę dużo zdrówka i siły do pracy w ogrodzie ;:3
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Lucynko przesyłka właśnie dotarła,jesteś cudowna ;:196 ;:196 . Na zawilce polowałam od dawna,zwłaszcza na japońskie ;:138 . Zresztą za wszystkie bardzo,bardzo,bardzo dziękuję ;:167

Po świętach podzielę pierwiosnka i coś ci skubnę ,może znajdzie się jeszcze coś co byś chciała.
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Tulipanki botaniczne są urocze! ;:215
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witajcie! :wit
Wczoraj się opalałam, dzisiaj zmarzłam podczas krótkiej wyprawy na pobliski ryneczek.
Takie to psikusy płata nam kwiecień.
Faktem jest, że w domu nigdy roboty nie brakuje, a w okresie przedświątecznym szczególnie, jednak mimo wszystko wolałabym choć część dnia spędzić na działce, zwłaszcza że przyjechały do mnie roślinki od Danusi [danuty z] i dobrze byłoby je wsadzić na rabaty. Trudno, dostały ziemię w doniczkach i widzę, że dobrze się tam czują. Toteż niech sobie troszkę tam pomieszkają.

Madziu [Madziagos] - dobrą nowinę mi przekazałaś, bo zakochałam się ostatnio w magnoliach. Dziękuję. ;:196

Aguniu [jagusia] - zakwitnie, zakwitnie. ;:108
Druga z moich dwóch też w tym roku nie pokazała ani jednego pąka.

Krysiu [leszczyna] - wczoraj wyległyśmy z domów, dzisiaj w większości zalegamy w nich. ;:224
Co do M masz absolutną rację. Osobiście uważam, że powinien zawiesić hodowlę, ale nigdy mu tego nie powiem. Sam musi zdecydować. Mieliśmy postawić wiosną nowy domek na działce. M nazwoził już gruzu, który teraz szpeci estetykę, ale jakoś to przeżyję, ważniejsze zdrowie. ;:108

Stasiu - mam nadzieję, że za rok 'Stellata' popisze się większą ilością kwiecia.
Fuksja już zaczyna rozwijać pąki i na święta miast narcyzów będzie kwitnąca ułanka. :;230
Dziękuję i odwzajemniam dobre życzenia. ;:167

Soniu - zdaje się, że roślinki jak ludzie, bardzo chcą żyć i zaniedbane przez człowieka same sobie radzą w dążeniu do przetrwania.
Z tą moją akceptacją dla mężowskiego hobby to jest tak, że gdy on nie może, to ja muszę zadbać o nakarmienie i napojenie skrzydlatej braci, a tym samym przybywa mi obowiązków. Jednak z wiadomego powodu w żadnym wypadku mu tego nie powiem. ;:7 Dziękuję i wzajemnie udanego tygodnia życzę. ;:167

Ewelinko - witaj, kochana. ;:196
Pierwiosnków mam rzeczywiście dość dużo, natomiast sasanki w sumie cztery: dwie fioletowe oraz po jednej czerwonej i białej.
Te hiacyntowe tłuściochy to zakupione tej wiosny zapączkowane roślinki. Moje, sadzone jesienią, ledwo widoczne, a zakwitły tylko dwa i nie tak bogato.
Kompletujesz drzewa, zafunduj sobie drzewko magnoliowe. One tak cudnie wyglądają całe w kwiatach!
Bardzo dziękuję i odwzajemniam dobre życzenia. ;:167

Zuziu111 - oj, żal wczorajszego ciepełka, żal. ;:174
Jeśli dni świąteczne pozwolą, tzn. jeśli pogoda pozwoli, to na pewno wraz z gośćmi pójdziemy spacerkiem na działeczkę.
Zawsze taki spacer zaliczamy. Jedynie deszcz może nam przeszkodzić. ;:63

Danusiu [danuta z] - na początku dziękuję za przesyłkę. ;:196 Roślinki przyjechały dość wcześnie rano i wszystkie w dobrej formie. Teraz siedzą w doniczkach, bo rano tak zmarzłam, że nie miałam już ochoty wybrać się na działeczkę.
Nie rozumiem, jak nie wchodzi pendrajw, przecież karta wkładana jest z boku, do laptopa wkładasz pendrajw tak samo jak bez karty. Jeśli chcesz wgrać zdjęcia z telefonu, to zdaje się, że musisz inaczej postepować, ale ja Ci nie pomogę, bo sama nie wiem. ;:171 Spróbuj popytać mądrzejszych ode mnie.
Z kaktusem postępuj ostrożnie, bo one nie lubią, gdy zmienia się im miejsce. Gubią pąki.

Aguniu [witch] - dziękuję w imieniu 'Stellaty' i własnym. ;:196
Dobre życzenia przyjmuję z wdzięcznością i odwzajemniam. ;:167

Iwciu - nie kadź mi tak, kochana, bo się rumienię. :oops:
Cieszę się, że paczuszka dotarła i że jesteś zadowolona. Jeśli cokolwiek u mnie sobie upatrzysz, a ja będę podzielić, to zawsze możesz mieć.
Jeśli Twój pierwiosnek jest niezbyt rozrośnięty, to daj mu spokój i poczekaj do wiosny, a przedtem pozwól mu się rozsiać. ;:63

Basiu [apus] - tulipanki dziękują za pochwałę. ;:180

Kilka wczorajszych zdjęć.

ObrazekRozchodnik mirtowaty od Gosi Margo.

ObrazekPiwonia majowa.

ObrazekSerduszka białe.

ObrazekSerduszka różowe.

ObrazekSzafirki białe.

ObrazekCzosnki karatawskie.

ObrazekCzosnki olbrzymie.

ObrazekLilie.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
jagusia111

Post »

Lucynko puść na ten gruz jakieś jednoroczne, szybko rosnące pnącze i zasłoni doraźnie.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Aguniu [jagusia] - nic nie zasłoni, ;:185 bo tam jest trawnik, czy raczej coś, co ma być trawnikiem. ;:224
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04

Post »

O widzę, że jestem tuż za moją sąsiadką Madzią :D
Lucynko, dopiero dzisiaj zauważyłam, że jest nowy wątek :oops:
Zaznaczam sobie ścieżkę, żeby nie błądzić!
Weekend był wyjątkowo ładny i chyba wszyscy spędziliśmy w naszych ogrodach dużo czasu. I dobrze, bo dzisiaj to już pogoda raczej nie ciekawa. Wiesz, troszkę ci zazdroszczę tego kwiatka na magnolii gwiaździstej. Moja przetrwała drugą zimę ale pączka kwiatowego ani jednego. No nic....trzeba uzbroić się w cierpliwość.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Kiedyś na pewno zafunduję sobie takie magnoliowe drzewko ;:224 . Póki co czekam na odpowiednie miejsce dla niej bo przecież nie lubi przesadzania. Dzisiejszy dzień był dość chłodny ale u mnie po południu wychodziło chwilami słoneczko ;:333 . Święta zapowiadają się chłodne i deszczowe , szkoda. Taki to kwiecień mamy przewrotny w tym roku . Piwonia majowa wygląda u Ciebie fajnie a moja jakaś taka słaba bo ma tylko kilka pędów po bokach i w środku dziura :roll: . Białe szafirki cudne ;:138 . Pozdrawiam :wit .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39

Post »

Lucynko, piękna ta magnolia, gwiaździste tak niesamowicie wyglądaja jak kwitną w dużej ilości ;:108 Nie da rady przejśc obojętnie, chociaż powiem Ci, że ja nawet obok jednego takiego kwiatu obojętnie bym nie przeszła :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Hej Lucynko!
Znowu to ciepełko u Ciebie przyspieszyło roślinki, ale nic to moje też będą miały pąki. Śliczne białe szafirki, miałam ale co roku było ich coraz mniej aż przepadły dobrze że chociaż zwykłe wreszcie mam i nie znikają. Piwonia majowa od Lidzi będzie miała jeden kwiat i już się cieszę :D Przez ostatnie dni wszystko przystopowało bo takiego zimna w kwietniu już dawno nie było, te pojedyncze ciepłe dni to nawet trudno zapamiętać że były ;:oj
Ty migdałka straciłaś w bezczelny sposób, a ja jak miałam działkę tak straciłam piwonię drzewiastą posadzona między krzaczkami, a jednak ją wypatrzyli ;:124 Teraz mam innych złodziei....karczowniki, mróz i niewyjaśnione okoliczności przyrody :?
Słonka i ciepła oraz dobrego nastroju dla Was obojga ;:196 ;:4
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Lucynko, tam gdzie lilie rosną masz wykorowane? Czy pod korą jest agrowłóknina, czy bezpośrednio dajesz na ziemię?
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Lucynko mój pendrajw ma dwa końce z boku nic niema.Może jednak coś wymyślę.
Lucynko ten grudnik to nie grudnik tylko Rhipsalidopsis czyli kaktus wielkanocny. Liście? ma podobne do grudnika a kwiatki kwitną do góry
takimi jakby frędzelkami. Dziś kupiłam drugi taki jasno różowy.
Czosnki olbrzymie są już naprawdę olbrzymie :;230
jagusia111

Post »

Danusiu, a nie masz do tego aparatu kabelka, który podłącza się bezpośredni do laptopa bez wyciągania karty z aparatu. Każdy aparat taki ma. A jeśli nie masz to jest to zwykły kabelek USB, który można kupić w każdym sklepie za grosze. Przerzucanie zdjęć za pomocą tego kabelka jest bardzo proste.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”