A takie widoki
Storczykowa kraina Soni :)
witajcie
Bożenko jak Twoje cymbidium
moje chyba wróci z wakacji ogrodowych, bo obawiam się przymrozków
nowe przyrosty są, wiatr połamał liście, ale nie ma żadnych lokatorów i chorób grzybowych, ale też żaden pęd się nie pojawił
Dorcia Bobi sabotki mają w sobie jakiś tajemniczy urok
u mnie każdy właśnie nimi się zachwyca, chociaż moje falenopsisy też są moim nieskromnym zdaniem - bardzo piękne ;:225
Dorotko ostatnio moja dusza artysty jest na urlopie
i aparat jest szczelnie zabezpieczony przed kurzem ;:225 jednak bardzo mi miło za komplementy
Bobi pozwolę sobie wkleić link gdzie była mowa o ASAHI SL
pochwalę się falenopsisami, które zakwitły pod moją opieką
a 12 kolejnych ma nowe pędy lub przedłuża kwitnienie z uśpionych oczek

a dla przypomnienia mój maluszek z "biedronki"

a to prezencik od męża na poprawę mojego humoru w bardzo paskudny dla mnie dzień ;:228

pozdrawiam

Bożenko jak Twoje cymbidium
Dorcia Bobi sabotki mają w sobie jakiś tajemniczy urok
Dorotko ostatnio moja dusza artysty jest na urlopie
Bobi pozwolę sobie wkleić link gdzie była mowa o ASAHI SL
pochwalę się falenopsisami, które zakwitły pod moją opieką

a dla przypomnienia mój maluszek z "biedronki"

a to prezencik od męża na poprawę mojego humoru w bardzo paskudny dla mnie dzień ;:228

pozdrawiam
- gucia
- Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Sonieczko, zdjęcia ...cudne
Piękne te Twoje kwitnienia 
Co do cymbidium, to jeszcze trzymam je na tarasie, dendrobium również, ale...pamiętasz, taras mam na górze, więc temperaturę mam wyższą niż u Ciebie. Jeśli dobrze pamiętam, to możemy trzymać je w ogrodzie do pierwszych przymrozków, więc może poczekaj troszkę. U Ciebie pewnie dzisiaj znowu pięknie i słonecznie...u nas znowu buro i chłodno
Co do cymbidium, to jeszcze trzymam je na tarasie, dendrobium również, ale...pamiętasz, taras mam na górze, więc temperaturę mam wyższą niż u Ciebie. Jeśli dobrze pamiętam, to możemy trzymać je w ogrodzie do pierwszych przymrozków, więc może poczekaj troszkę. U Ciebie pewnie dzisiaj znowu pięknie i słonecznie...u nas znowu buro i chłodno
Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Lucynko one pewnie odpoczywają
bo nie wierzę, że można się na tak miłą opiekunkę obrazić ;:225 ja posiadam najwięcej falenopsisów i widzę, że u nich dopiero teraz zaczynają pojawiać się nowe pędy, są bardzo malutkie, ale i też takie kilkucentymetrowe, u niektórych nabrzmiewają uśpione oczka, ale czy coś z tego będzie
miniaturki chyba odpoczywają, bo tylko jedna zdecydowała się mnie uszczęśliwić nowym pędem
a paphiopedilum póki co to juź chyba za kilka dni rozwinie kwiat
większość ma nowe rozetki, jedynie te 3 sztuki kupione po przecenie mają tylko po jednej rozetce
ale mam się z czego cieszyć i tak liczę, że na gwiazdkę powinnam mieć juź kwiatki z tych pędów 
Bożenko wahałam się co zrobić z cymbidium, ale jednak został dalej na ogrodowych wakacjach
u nas różnice temperatur są duże dziś w dzień w słońcu było 19 stopni C a nad ranem było minus 2 
Bożenko wahałam się co zrobić z cymbidium, ale jednak został dalej na ogrodowych wakacjach
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
O, Soniu zostawiłaś cymbidium na -2 C ?
Piękne hybrydy z gałęzistymi kwiatostanami i sabotki, masa ich, i ekstra pieseczki
, kudłatego to chyba non-stop szczotkujesz i kąpiesz?
Piękne hybrydy z gałęzistymi kwiatostanami i sabotki, masa ich, i ekstra pieseczki
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
cymbidium dalej stoi w ogrodzie i chyba nic mu nie dolega ;:225 zresztą moje dendrobium phalaenopsis to miało ze mną koszmarne życie, bo najpierw wywaliłam na balkon, zobaczyłam, że południowo zachodnie słońce poparzyło liście, więc wróciła roślina do domu, ale potem znowu wywaliłam na dwór i niedawno wzięłam do domu, ma dwa nowe przyrosty, a ten większy to chyba planuje mnie ucieszyć nowym przyrostemMariaTeresa pisze:O, Soniu zostawiłaś cymbidium na -2 C ?
Kudłaty nie jest ani kąpany ani szczotkowany, taka rasa, że z rosnącej sierści formuje się dredy, a psa się nie kąpie, bo mokre dredy są okropnie ciężkie i do tego schły by kilka dni, co spowodowałoby zniszczenie dredów, więc ja tylko rozdzielam poszczególne dredy i jedynie części intymne oraz pysk i łapy kąpię ;:225i ekstra pieseczki, kudłatego to chyba non-stop szczotkujesz i kąpiesz?
- MariaTeresa
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 lut 2008, o 02:43
Soniu, aż ciężko uwierzyć co pielęgnacji psiej
miałam średniodługiej sierści i kochał sie brudzić, po kąpieli pierwsze co zrobił to wytarzał się po sąsiedzku w sadzach, był to pies przybłęda dość już stary którego przygarneliśmy, miał swoje zalety,pilnował porządnie dziecka, lubił koty itp.
A dendrobium falenopsis u mnie stał cały czas na oknie zachodnim i teraz wypuścił pęd na tym samym na którym już kwitł
pozdrowionka
A dendrobium falenopsis u mnie stał cały czas na oknie zachodnim i teraz wypuścił pęd na tym samym na którym już kwitł
pozdrowionka
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy