Moje Arboretum cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Moje Arboretum cz.3

Post »

Tulap no to Ty bijesz rekordy :lol: ale ja jestem głównie drzewiasto-krzewiasta, cebule i byliny to mały dodatek :D bez którego oczywiście się nie obejdzie :) no to będzie ładnie wiosną u Ciebie ;:108

-- 11 wrz 2015, o 09:02 --

Jadziu Twoje róże kwitną do późna i masz kolorowo i pięknie :) Ja na astry bylinowe zachorowałam w ub.r. bo jest już ich wiele kolorów, no i są takie bezproblemowe . Planuję powiększyć sadzenie róż a między nimi niskie astry. Zobaczymy co z tego wyjdzie, bo wszystko się rozbija o to sadzenia a potem plewienie--to potrzeba siły i zdrowia a ja z rehabilitacji na rehabilitację , zobaczymy :)
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ładne astry! Znasz ich odmiany?
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jacku nazw nie znam, chociaż były metki, ale jest ich tyle kolorów ,że nie chce mi się znać nazwy :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

No i co ;:306 powoli ten trawnik zniknie, jak w wielu ogrodach, bo stokrotkowy dywan już zwinięty, chyba że wiosną odżyje. ;:108
Wzięło Cię różyczkowanie a teraz doszło marcinkowanie, ależ będzie kolorowo i pachnąco jak jeszcze łany cebulowych zakwitną to cho, cho. ;:433 ;:433
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Oj Stasiu co to za mania, nałóg ;:306 dosadzę różyczek bo one w sumie niezawodne ( jeśli wybiorę dobre odmiany ) i bezobsługowe prawie. A trawnik też odrośnie a i z czasem stokrotki odbiją . Ale takiej nędznej jesieni jeszcze nie miałam . Normalnie to teraz kwitły wciąż hortensje, rudbekie, róże, hibiskusy a zaraz astry i chryzantemy--było zieloniutko i ładnie. A w tym roku już prawie nic nie kwitnie i nie zieleni się trawnik. Ale to nic , następny rok przed nami :heja i będą nowe roślinki, nowe radości :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

No, no - tyle cebul tulipanów zakupić, a potem posadzić :;230
Już widzę ten wiosenny łan kwiatów :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karolinko będziesz sadzić tulipany w pojemnikach? bo inaczej to nakarmisz podziemne państwo :;230 Asterki i michałki to masz śliczne, bardzo je lubię ale jeszcze kilka z nich nawet nie zaczęło kwitnąć.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu u mnie tez dopiero zaczynają , dlatego pojedyncze kwiatki tylko pokazałam , bo już nie mogłam dłużej czekać żeby pokazać :) wszystko dokupiłam w ub.r miałam tylko 3 , a teraz kilkanaście , b. się cieszę , są śliczne :lol:
Marysiu, nie będę sadziła w pojemnikach, to za dużo zachodu, jak zjedzą to więcej nie posadzę :wink:

-- 13 wrz 2015, o 09:07 --

Andrzeju kupić to pół biedy, gorej posadzić , szkoda ,ze nie mam pomocnika chętnego do takich prac ;:306 wnuczka za daleko :wink: Ale zapowiadają ciepły tydzień to muszę już posadzić . Oj będzie wiosną pięknie , ja to się cieszę jak dziecko ;:306
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Masz rację Karola, grunt to się nie przejmować,co ma być to będzie w razie czego w Wojsławicach czekają kolejne roślinki do adopcji. ;:108
Kup sobie kota, będzie polował na myszowate a Ty będziesz spokojna o los cebulowych. ;:306 ;:306 ;:7
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Karolinko :wit
Rzeczywiście piękne kolory Twoich astrów ;:138 a jakie będą pozostałe jak już zakwitną?,będzie to chyba pełna gama super kolorków ;:108
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Arku wiem ,że jeden to będzie biały bardziej pełny, a drugi wiśniowy-śliczny, jest ładny krzaczek :) a trzy ostatnie to nie wiem jak zakwitną, być może jakiś kolor się powtórzy, nie wiem :lol: zobaczymy, ale gama kolorów super, aż się cieszę , bo miałam tylko 3 kolorki. Na razie pojedyncze kwiatki zaczynają , ale pokażę całe krzaczki :)
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Cebul kupiłaś godnie! ;:215 Uważam, że słuszny wybór, kwiaty wiosną muszą być! Ja co roku żałuję, że nie kupiłam więcej. Gorzej potem z liściami, które pozostają, ale jakoś damy radę. Ja mam dziesiątki narcyzów do posadzenia, trochę tulipanów i kilka szachownic. Powinno starczyć, choć jeszcze mam zamiar dosadziś krokusów ;:173
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Stasiu chciałabym mieć kota, ale mój Stasiu nie chce, mówi ,że to obowiązek....A pod koniec września jadę na kolejną imprezę do Wojsławic, połączoną z targami, to na pewno dokupię co mi tam w oko wpadnie :)

-- 13 wrz 2015, o 19:46 --

Miłko krokusów nie było , ale za to przebiśniegi i malutkie zawilce mix, no i tulipany i narcyzy. To są kwiaty które będzie widać , oj będzie wiosną widać tulipanki :) od jutra do roboty :wink:
Moje Arboretum
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No to już jestem ciekawa co tam fajnego upolujesz ;:oj ;:oj
A kot to żaden kłopot, przecież Wy tam mieszkacie a nasze koty działkowe,nawet śpią nie wiadomo gdzie. ;:306
Zimą tylko raz dziennie idziemy na działkę, żeby zebrać jajka, nakarmić kury i kotom ciepłego mleka nalać do miseczki, mięskiem też nie pogardzą. Przy okazji jeśli śniegu napada to trzeba też odśnieżyć alejki. ;:108
Zrobiło się cieplutko więc ogrodowe porządki w toku a potem dołowanie przygotowanych sadzonek do wiosennej oferty. ;:7
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Karolinko ogród podlany porządnie do tego stopnia, że dzisiaj dałoby się nawet coś kopać, bo wczoraj nie dało się szpadla wbić. Pokazuj swoje michałki, bo jestem ich ciekawa skoro masz kilkanaście :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”