Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lis 2013, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kocham ogród i wszystko z nim związane cz.2

Post »

stasia_ogrod Stasiu :wit
Stasiu mam nadzieję,że chociaż 50 procent mi z tych wysiewów wyjdzie a to będzie i tak dobrze.W zeszłym roku sporo mi wyszło,sporo z nich jest w ogródku i nawet kwitły.Jaka radość i przyjemność potem oglądając własne wysiewy,że coś z nich udało się wyhodować.Z roku na rok po troszku i się uzbiera jakaś kolekcja własnych sukcesów :tan
Fajnie,że choć troszkę tego śniegu jest bo mrozy dość spore znowu są a ja też uwielbiam roślinki w śniegowej szacie :)

amalia Marusiu :wit
Mam tych nasionek.Troszkę dokupiłam,troszkę mam swoich zebranych jak i tych co nie wysiałam wszystkich z zeszłego roku.Kobee siałam w zeszłym roku,miała jeden kwiat większy i kilka małych bo nie zdążyła zakwitnąć do końca więc teraz ją wysieję ciut wcześniej .

rafik5678 Rafale :wit
No nareszcie się zrobiło biało,już się bałam,że śniegu to ja się nie doczekam .Uwielbiam też zimę w ogrodzie ,jest piękna :)

iwwa Asiu :wit
Ja jestem zadowolona z zeszłorocznych wysiewów.Miałam sporo kwiatów sezonowych jednorocznych z własnych wysiewów jak i mam te wieloletnie,które są w ogródku.Na pewno lepiej mi wyszły wysiewy w zeszłym roku niż te dwa lata temu.Ale wiadomo człowiek uczy się na własnych błędach a z roku na rok jest troszkę mądrzejszy :)

Rozana Marto :wit
Marto ja od dzisiaj zaczynam :wink:

Daria_Eliza Dario :wit
Już nie mogę się doczekać jak zaczną kiełkować i będę latać codziennie po kilka razy i patrzeć się jak ślepa kura w gnat ile urosły itp ;:306

koziorozec Marto :wit
Marto ja może i odważna a może raczej za bardzo narwana ;:306
Ja to już myślę o zakupach,oglądam roślinki no i coś tam już pozamawiałam,ale na razie nie wiele.Jeszcze lukam ,myślę i nie tylko nad zakupami,ale gdzie tu skopać coś,żeby mieć to gdzie wsadzić ;:224 Już w marcu to chyba zacznie się szał ciał i pełną parą zakupy.Szybko zleci ,teraz siewy i pilnowanie ich co by coś wyszło.

Kochani dziękuję ,że zaglądacie do mnie.Ja zaglądam do waszych ogrodów ,ale mało się wpisuję bo jakoś nie mam weny ani koncepcji.Dużo z was pokazuje wspominki różnych roślinek a najczęściej róż i jest fajna dyskusja na ich temat a ja tylko czytam i uczę a nie piszę nic bo mało,że niektórych nazw nie wiem jak wypowiedzieć,nie mam bladego pojęcia jak i co więc wolę po cichu śledzić i doszkalać się ,tym bardziej,że nakupowałam ich troszkę a teraz czas zacząć studia w tej dziedzinie.Mam nadzieję,że nauka nie pójdzie w las i coś tam ta moja głowina przyswoi :)

A tak wspominkowo moje jedyne piwonie,które zakwitły bo drugie,które mam ponoć powinny zakwitnąć w tym roku.Zobaczymy .A już mam zamówioną jeszcze jedną żółtą .

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochani wierzę,że damy radę .Jest nas tak dużo,że musi się udać ;:215
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=58&t=91768
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Beata cudne piwonie ;:167 Ja muszę koniecznie moje jakoś podkarmić w tym roku, bo w zeszłym coś słabo kwitły, a one przecie żarłoczne są ;:198
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Beaciu, cudne piwonie!
Ja też myślę, kto by nam przeorał kawałek łąki, bo brak miejsca przygotowanego na sadzenie, a większość roślin jest do przesadzenia, żeby było pole do manewrów z planowaniem rabaty. :D
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

sweetdaisy Zuziu piwonie są cudne tylko szkoda,że tak szybko przekwitają .Jedno co mnie denerwuje to ta masa mrówek ,ale jak popsikam na mszyce to i ich nie ma :)
Ja sypie tym samym nawozem co inne rośliny i dały radę.Teraz są w słońcu bo wcześniej były w cieniu i tak pięknie nie kwitły .

Daria_Eliza Dario ja mam dwie odmiany piwonii,ale te drugie jeszcze nie kwitły.Powinny w tym roku pokazać kwiaty,ale to się okaże .Mają być pełne i piękniejsze od tych co mam ,tak twierdzi mąż bo to on je przytargał z Niemiec.Sama jestem ich bardzo ciekawa.Będę mieć jeszcze żółte bo koleżanka zamówiła,ale kwiaty pewnie za rok będzie można podziwiać .

A to taki mix moich róż,nie wiem czy wszystkie ,ale troszkę ich jest :)

Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wow ;:oj sporo ich masz ;:333
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko teraz mam nadzieję,że będzie ich więcej,że te co dokupiłam przetrwają mrozy a jeszcze dwie zamówiłam.Zakochałam się na maksa w nich ;:167 ;:167 ;:167
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

A jakieś figurki,latarenki zamówione?? :;230
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko na razie trwa walka z mężem o te cudeńka.Nie daje się przekonać.Na pewno będą latarenki na słupkach domu ,aby oświetlały ogród a resztę muszę powoli ,powoli ....Wiesz jak to jest ;:306
Figurki ciągle oglądam i oglądam i pewnie w którymś momencie już nie wytrzymam i nacisnę przycisk KUP to :;230
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Beatko tyle róż. ;:oj Ogród w śniegu też pięknie wygląda. ;:215 Wysiewy już kuszą, ale dla większości kwiatów chyba za wcześnie. :) Ja się uodparniam. ;:306
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu jak przetrwają tę zimę i nic ich nie dopadnie na wiosnę to będę miała około 60 róż,ale wiadomo,że zawsze coś tam wypadnie.Zakochałam się w tych cudnych kwiatach :)
Ja wysieję a co tam ,co ma być to będzie.Roznosi mnie i muszę sobie jakieś zajęcie znaleźć:)
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Mnie też nosi, ale mam lekko zacienione okna na których mogę stawiać siewki, więc czekam na dłuższy dzień. ;:65
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja wpakowałam się do pokoju najmłodszego syna bo ma dwa duże okna i balkon,więc idealne miejsce dla siewów.Z resztą to to samo miejsce co poprzednio ,tylko już wykończone i urządzone a prze de wszystkim ogrzewane :tan
On i tak mało tam siedzi więc korzystam z okazji :)

-- 18 sty 2016, o 20:15 --

Beatko mnie dopiero bierze,muszę się podszkolić bo do pięt nie dorastam koleżankom w tej dziedzinie ;:224
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Mrówki piwoniom szkody żadnej nie robią, nie musisz się nimi przejmować. Ale z jakiegoś powodu lubią łazić sobie po nich.
Awatar użytkownika
beacia0088
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dario mi nie tyle chodzi,że szkody robią tylko mnie wkurza jak chcę uciąć do wazonu i są całe w nich.Ponoć mają słodkie kwiaty i dla tego na nich ciągle siedzą .Ale zapach jest za to cudowny :)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”