Stasiu mam nadzieję,że chociaż 50 procent mi z tych wysiewów wyjdzie a to będzie i tak dobrze.W zeszłym roku sporo mi wyszło,sporo z nich jest w ogródku i nawet kwitły.Jaka radość i przyjemność potem oglądając własne wysiewy,że coś z nich udało się wyhodować.Z roku na rok po troszku i się uzbiera jakaś kolekcja własnych sukcesów
Fajnie,że choć troszkę tego śniegu jest bo mrozy dość spore znowu są a ja też uwielbiam roślinki w śniegowej szacie
amalia Marusiu
Mam tych nasionek.Troszkę dokupiłam,troszkę mam swoich zebranych jak i tych co nie wysiałam wszystkich z zeszłego roku.Kobee siałam w zeszłym roku,miała jeden kwiat większy i kilka małych bo nie zdążyła zakwitnąć do końca więc teraz ją wysieję ciut wcześniej .
rafik5678 Rafale
No nareszcie się zrobiło biało,już się bałam,że śniegu to ja się nie doczekam .Uwielbiam też zimę w ogrodzie ,jest piękna
iwwa Asiu
Ja jestem zadowolona z zeszłorocznych wysiewów.Miałam sporo kwiatów sezonowych jednorocznych z własnych wysiewów jak i mam te wieloletnie,które są w ogródku.Na pewno lepiej mi wyszły wysiewy w zeszłym roku niż te dwa lata temu.Ale wiadomo człowiek uczy się na własnych błędach a z roku na rok jest troszkę mądrzejszy
Rozana Marto
Marto ja od dzisiaj zaczynam
Daria_Eliza Dario
Już nie mogę się doczekać jak zaczną kiełkować i będę latać codziennie po kilka razy i patrzeć się jak ślepa kura w gnat ile urosły itp
koziorozec Marto
Marto ja może i odważna a może raczej za bardzo narwana
Ja to już myślę o zakupach,oglądam roślinki no i coś tam już pozamawiałam,ale na razie nie wiele.Jeszcze lukam ,myślę i nie tylko nad zakupami,ale gdzie tu skopać coś,żeby mieć to gdzie wsadzić
Kochani dziękuję ,że zaglądacie do mnie.Ja zaglądam do waszych ogrodów ,ale mało się wpisuję bo jakoś nie mam weny ani koncepcji.Dużo z was pokazuje wspominki różnych roślinek a najczęściej róż i jest fajna dyskusja na ich temat a ja tylko czytam i uczę a nie piszę nic bo mało,że niektórych nazw nie wiem jak wypowiedzieć,nie mam bladego pojęcia jak i co więc wolę po cichu śledzić i doszkalać się ,tym bardziej,że nakupowałam ich troszkę a teraz czas zacząć studia w tej dziedzinie.Mam nadzieję,że nauka nie pójdzie w las i coś tam ta moja głowina przyswoi
A tak wspominkowo moje jedyne piwonie,które zakwitły bo drugie,które mam ponoć powinny zakwitnąć w tym roku.Zobaczymy .A już mam zamówioną jeszcze jedną żółtą .