Ogródek AGNESS

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Ogródek AGNESS

Post »

Agness cudne kolorki u Ciebie, bujne pysznogłówki pięknie wyglądają koło tego korzenia i cudne lilie ;:173 Moja próba w tym roku z nimi potwierdza, że nie wszystko można u siebie mieć ;:108
Pozdrawiam ciepło!
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu już kilka razy obejrzałam fotki z Twojego ogrodu i nic nie piszę, bo już wszyscy powiedzieli, że masz cudne rabaty i piękne kwiaty. ;:138
Ciekawią mnie te czerwone lilie na przedostatniej fotce, wyglądają na orientalne, ale w takim kolorze jeszcze nie widziałam. :)
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Aguś ;:167 ok ;:196

Fotki cudne ;:138
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zgadzam się z Tobą, że Twój ogródek jest w pełni urządzony - powiedziałabym doskonały. Wszystko przemyślane rabatki, ścieżki - po prostu nic nie chce się zmieniać jedynie powielać ;:63
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jadziu i ja bardzo lubię hortensje :D To wspaniała dekoracja ogrodu..... bardzo lubię i ogrodowe i bukietowe, jednak ogrodowe są strasznie kapryśne i potrzebują dużo troski a i tak nie zawsze chcą zakwitnąć..... Ale jak już kwitną, to naprawdę wzrok trudno oderwać :D
Te moje różowe, to właśnie były niebieskie :roll: i to bez zakwaszania...... u mnie niestety inny odczyn gleby i są różowiutkie ...

Tadziu a tak jakoś wychodzi...... zawsze podsadzam wyższe roślinki niższymi i tworzą się piętra...... a jeśli coś jest nie tak, to po prostu przesadzam 8-) :lol: Teraz mam na tapecie dużą rabatę pod tarasem...... roślinki bardzo się porozrastały i gdyby nie to, że rosną tam również krzewy owocowe, to nic bym nie zmieniała, bo bardzo mi się podoba takie bogactwo roślinne, ale niestety borówki muszą mieć słoneczko i przestrzeń, tak, że ciągle coś wykopuję....

Gosiu miło mi że podoba Ci się i serdecznie zapraszam na spacerek :D

Aniu nasionka trzeba wysiać już teraz, bo do przyszłego roku osłabi się ich siła kiełkowania.....
Jutro rozsyłam nasionka :D

Olgo marzy mi się również bordowa..... bardzo podobają mi się pysznogłówki :D

Majeczko cieszę się, że chciałaś pospacerować ;:196
Jakoś na szczęście nie mam problemów z mączniakiem..... czasami pojawia się na floksach, ale to też już po kwitnieniu.... wtedy po prostu wycinam przy ziemi....

Kasiu dziękuję ;:196 Uwielbiam w ogrodzie naturalne dekoracje, typu korzenie, kamienie....
U Ciebie nie chcą rosnąć lilie??? Wielka szkoda, może zbyt zbita i gliniasta ziemia......wtedy łatwo wygniwają.... ale w takiej sytuacji warto zrobić im drenaż ze żwirku i piachu i powinno być ok.... Chociaż masz całkowitą rację, ze nie wszystko można i trzeba mieć u siebie, jest taka masa pięknych roślinek, wśród których można wybierać :D
Ja również bardzo pozdrawiam ;:167

Tajeczko bardzo dziękuję ;:196
Te lilijki to jakieś azjatki..... niestety są bezimienne.... nie udało mi się ich nazwać.....

Halinko dziękuję ;:168

Marysiu dziękuję kochana za cieplutkie słowa ;:196 Prawda jest taka, że ogród to chyba nigdy nie jest skończony :lol: ciągle przychodzą nowe pomysły do głowy i KONIECZNIE trzeba je wprowadzić w życie :;230 Dlatego też ciągle coś zmieniam, przerabiam, wykopuję, przenoszę, dosadzam :;230 Teraz na tapecie jest rabata pod tarasem...... a i już mam na oku fragment rabaty obok ...... wymyśliłam, gdzie mogę posadzić moją wymarzoną bordową pysznogłówkę ;:224 .... wiąże się to z dużymi roszadami, bo żeby posadzić pysznogłówkę, to kilka roślinek muszę przesadzić w inne miejsca 8-)
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Ciekawi mnie czy sadzisz lilie w koszykach ? i kiedy je np. przesadzasz?
Przerabiasz rabatki i aż mnie kusi moja przed domem. Myślę, planuję a to przez Twoje zdjęcia :;230
Pozdrawiam - Justyna
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aguś

pysznogłówka była tu już wymieniana przez wszystkie przypadki

ale mnie się wybitnie podoba taka kępa tego kosmicznego wynalazku

zatoczka na pierwszym zdjęciu chyba przeze mnie nie widziana, a to dziwne

super jak zwykle ;:138 ;:138
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Agnieszko przecudne zdjęcia , ale Tu masz wszystko przemyślane , chyba nawet nie trzeba pielić.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Uwielbiam takie piętrowe nasadzenia.U siebie też probuję ale daleko mi do mistrza-tak jak Genia napisala-wszystko przemyślane i z wielkim smakiem zrobione rabatki. :wit
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Agnieszko czy pamiętasz nazwę tej lilii.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Wszystko przemyślane, ale ciągle można jakichś zmian dokonać :D
Ja cały czas coś kombinuję
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Nic dodać, nic ująć, po prostu pięknie ;:138
Mam do Ciebie pytanie - czy te wysokie kępy bylin czymś podpierasz? Czy same z siebie tak ładnie stoją?
Pozdrawiam Dorota
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Nikus
200p
200p
Od: 15 sty 2013, o 22:35

Post »

Również dołączam się do pochwał moich poprzedników.
Iść ciągle iść w stronę słońca...

viewtopic.php?f=2&t=106522
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Justynko na szczęście u mnie nie ma nornic, ani innych paskud, które niszczyłyby cebule lilii, więc spokojnie mogę sadzić wprost do gruntu :D A co do przesadzania..... robię to baaardzo rzadko..... dopiero wtedy, kiedy przez młode lilijki zrobi się bardzo gęsty bukiet..... wtedy trzeba rozsadzić je luźniej, żeby miały miejsce do swobodnego rozrastania się i kwitnienia.....

Agatko dziękuję ;:196 ......cieszę się kochana, że zaglądasz, bo myślałam, że wyrzekłaś się mnie ;:224 ;:145
Pysznogłówką jestem oczarowana....do tego stopnia, ze mimo okrutnej ciasnoty, udało mi się znaleźć miejsce na dużą kępę czerwonej ;:oj

Geniu bardzo się cieszę, że podoba Ci się ;:196
Z pieleniem masz dużo racji..... naprawdę jest go coraz mniej, dzięki wyściółkowaniu korą i coraz gęściejszym roślinom..... chwasty po prostu nie bardzo mają gdzie rosnąć i jak się przebić przez gąszcz :D

Aniu dziękuję za takie cieplutkie słowa ;:196 ale przeceniacie mnie naprawdę..... to wszystko po prostu jakoś tak samo wychodzi..... bez większego zastanawiania się..... tam gdzie widzę w wyobraźni jakąś roślinkę, to po prostu ją sadzę . Cieszę się bardzo, że efekt Waszym zdaniem jest zadowalający ;:180

Danusiu o jaką lilijkę Ci chodzi, czy o tą o której pisałam, że tak bardzo pachnie??? Jeśli tak to jest to Garden Affaire..... naprawdę przepiękna...... oto ona poniżej....dzisiejsza fotka.....

Gosiu żaden ogrodnik chyba nie potrafi żyć bez zmian 8-) :lol: Ja też ciągle coś zmieniam..... niedawna jak pamiętasz przerabiałam całkowicie rabatę kwiatową, teraz mam na tapecie dużą rabatę pod tarasem...... a już i na sąsiedniej znalazłam miejsce do zmiany, gdzie fajnie wyglądałaby duża kępa czerwonej pysznogłówki ;:224 :;230 Ale aby ją posadzić musze przenieść gdzie kilka mniejszych roślin.... między innymi azalię :;230

A oto dzisiejsza sesja Garden Affaire :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I kolejne lilijki które dziś zakwitły
Lilia Królewska
Obrazek

Obrazek

Obrazek

druga kępa Lilii Królewskiej
Obrazek

Saltarello..... jedna z moich ukochanych lilii..... zginęła mi po poprzedniej zimie, byłam bardzo tym rozżalona, tym bardziej, że nie mogłam na nią trafić i odkupić...... Musiały jednak pozostać cebulki potomne, które przez poprzedni sezon wzmocniły się , i dziś właśnie zakwitł pierwszy kwiat.... nie miałam pojęcia, że to ona..... ależ miałam niespodziankę.... jestem przeszczęśliwa :tan

Obrazek

Pollyanna
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Carona
Obrazek
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Aguś, czego Ty nie masz ;:oj Lilie przepiękne, a szczególnie ta królewska. Klasyczna, ale cudna :lol:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”