Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Justysiu ...wróciłam z Krakowa od Janusza dopiero o godz.19.00 , wypiłam kawę , zjadłam kawałek sernika i zdałam relację M-owi . Dziękuję za miłe , ciepłe słowa , które dodają mi siły i są potrzebne , jak wędrowcowi przysłowiowa szklanka wody ;:196 .
Tak , to właśnie rośliny ...żywe i filcowane pomagają - niczym swoista terapia - zająć myśli , by nie zwariować .
Justysiu - nie bój się tworzyć ...ja poszłam na całość , a przyznam się , że miałam obawy - czy podołam . Pierwszą rzeczą , jaką zrobiłam był kwiat ...tak mi się spodobała praca z czesanką na mokro , że dosłownie ...popłynęłam . Duża zasługa w tym jest Bożuni , która to podesłała mi parę linków i służyła radą - dziękuję Bożenko ;:303 ;:180 .
Odbierz PW ...tam jest sporo ciekawych- krok , po kroku - lekcji filcowania ...
Pozdrawiam serdecznie , buziaki ;:196 ;:167

Małgoś ...zawsze - odkąd sięgnę pamięcią lubiłam malować , otaczać się ładnymi przedmiotami i ...życzliwymi ludźmi ...siła wynika z sytuacji , w jakiej się znalazłam . Człowiek potrafi dużo znieść , chociaż wiele razy upadnie , to podnosząc staje się silniejszy , by stawić czoła kolejnym wyzwaniom . Byle tylko się nie poddawać ...iść do przodu , nawet wówczas , gdy w twarz wieje nam wiatr .
Buziaki ;:196 .

Danuś ...i ja się za Wami stęskniłam ;:168 ;:4 ;:167 . Dziękuję za wszystkie miłe , ciepłe słowa ;:196 . W poniedziałek kolejny raz będzie operowana prawa noga , będą robić artroskopię , by przekonać się co jest uszkodzone , że nie może być sprawnie rehabilitowana , bo napotyka na przeszkody . Ja wiem , że zbyt późno zajęli się złamaniami obu nóg ... a czas uciekał - mam wszystkie RTG i TK na płytach CD ...w zasadzie - jest to efekt " przerzucania " pacjenta bez zachowania pozycji horyzontalnej , wylądował już trzeci raz w Krakowie . Syn skarżył się na ból i coś jakby mu chrupnęło w kolanie podczas przenoszenia do RTG , czy do karetki...ale nikt nie pomyślał , że przestawiły się kości , pomimo szyn gipsowych .
Miło , że Ci się podobają moje turlania i skrapbooking ... Hand made .
Buziole ;:196 ;:167

Agusiu..aż tyle ;:oj od ;:167 ciepłych słów ...szalenie mi miło , a zwłaszcza w takim towarzystwie , jakim jest FO - to czysta przyjemność przebywać .
Mogę się założyć , że i Ty podołasz takim wyzwaniom ...wszak wianki , stroiki robisz przepiękne ;:196 ... nie kusi Cię filc ...w wydaniu jakimkolwiek ?
Dziękuję ;:180 ...buziaki ... ;:196 .

Tereniu ...wiem , wiem ...dziękuję za " otwarte wrota " ...nie ten czas i nie teraz ..dobrze wiesz ...może kiedyś ? Dziękuję za zaproszenie ;:196 .
Nic to , że W. zgubił obrączkę ...nie ma znaczenia - kto wytrzymał by z taką Zakręconą Orchideą ? ...tyle lat ? No , powiedz sama ...przecież ważne , że w sercu ma Ciebie , a nie na palcu ;:306 .
Dziękuję za wszystkie miłe , cieplutkie słowa .... ;:196
slanka-flora
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 3 gru 2011, o 09:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

JAGÓDKO :wit
Chyba są jakieś fluidy /albo co innego :wink: /,bo chwilę wcześniej zaglądnąłem pobieżnie na Twoja stronę...
Wpiszę się po śniadaniu,mysle sobie :wink:
A Ty mnie uprzedziłaś - what a surprise -ale bardzo miła ;:108
Kibicuję Ci skrycie w Twych zmaganiach z przeciwnosciami losu,jak wielu z nas,myślę,
że będzie happy-end :!:
Serdecznie Cię pozdrawiam,
Sławek
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś, czasami trzeba uspokoić głowę i popłynąć z dobrymi myślami ;:196
Zacięcie malarskie pięknie przełożone na malowanie filcem-kolorem i fakturą ;:180
Widać, że romantyczna z ciebie dusza ;:167 .
Sporo spadło na twoje barki w ostatnim czasie ;:168 , ale przecież szklanka jest ciągle do połowy pełna ;:108
Buziaki na dobry dzionek ;:196

Dziękuję ;:196 pv
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Jagodko,aż się chce mieć urodziny z taką kartką od Ciebie!
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zaglądam zaglądam , zawsze z niecierpliwością czekam na wieści :wit mało piszę bo ciągle nadrabiam zaległości i boję się , że zaraz znowu odpadnę i sytuacja się powtórzy a wtedy to już chyba na bieżąco będę czytać , przejrzenie tylu wątków graniczy z cudem :roll:
Piękny szal i kartka dla wnusi , zdolniacha z Ciebie , to nie podlega dyskusji ;:196
Pozazdrościć kwitnień :wink: u mnie zastój , cały rok kwitły , teraz się lenią :lol: jedyna pocieszka , podziwiać kwitnienia w forumowych wąteczkach :heja
Jagódko ślę moc przytulasków ;:168
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Lekarze wszechwiedzący nie słuchają pacjentów. Syn z pewnością mówił ,ze coś nie tak z nogą ale,,,,,,,. :evil: Jagódko ;:196 wielkiego serca ;:167 dbasz o wszystkich także o kwiaty zadbaj o swoje własne ;:196 Szalik i karteczka dla Twojej kochanej Oliwusi ;:215 Dzisiaj pięknie wyglądał świat okryty szadzią, a roślinki w ogródku też pięknie wyglądały jak z zimowych fotek .Fajnie ,że w natłoku obowiązków znajdujesz czas dla nas ;:196 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Witaj Jagódko
Przeczytałam o Twoim śnie, może śniło Ci się że przyjechałam dlatego że bardzo często o Tobie ostatnio myślałam, o wszystkich trudnych chwilach w Twoim życiu. Jeszcze się nie poznałyśmy, ale jeśli ten dzień nadejdzie to raczej najpierw pojechałabym do Tereniu, a potem razem do Ciebie. Może się to kiedyś spełni. Sny też czasami się spełniają.
Piękne Twoje prace, w naszych stronach nie znam nikogo, kto zajmował by się filcowaniem. Kartka też piękna, i bardziej wartościowa niż taka ze sklepu.
Pozdrawiam Cię
Ula
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Jagodka pisze: Agusiu. ... nie kusi Cię filc ...w wydaniu jakimkolwiek ?
Kochana kusi.....och tak bardzo kusi :roll: już od dawna.....aż mnie łapki swędzą...... na razie nie mam czasu, ale po nowym roku może się z tym zmierzę 8-) :lol: Jakieś małe formy..... koraliki, broszeczki, dredy do naszyjników.... bardzo bym chciała... Ja robię biżuterię i z wielką chęcią wprowadziłabym do niej filcowe elementy 8-)
Na takie cuda jak Ty robisz to nawet się nie porwę :oops:
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Sławku ...często zaglądam do " Kocimiętki " - odpowiada mi Twoje poczucie humoru i Twój sposób bycia - tak trzymaj ;:108 .
Coś jest na rzeczy ...gdy intensywnie o kimś myślę ..sprowadzam go do siebie ... może i tym razem tak było .
Dziękuję za ...i proszę o jeszcze ;:196 :oops: .

Justysiu...koniecznie muszę mieć odskocznię ...to wycisza , uspokaja i ...na moment zapominam o wszystkim , co ostatnio przechodzę - wyłączam się i skupiam na konkretnym zajęciu .
Tak , tak ...do połowy pełna ...cały czas w ten sposób myślę ...
Dziękuję za miłe słowa ;:196 ....romantyczna ...jednak nie rozważna ... ;:224 - wydaje mi się czasami , że urodziłam się w nie odpowiedniej epoce .

Ewuniu ... miło czytać takie słowa - tym bardziej , że we wszystko wkładam wiele serca .
Buziaki wieczorne ;:196 .

Elżuniu...jak miło ,że wpadłaś ...jak tam Twoje serduszko ? Zapomniałam ostatnio , że je mam ...tylko te kołatania mnie męczą ...non-stop na lekach ...wtedy się wyciszam , uspokajam ...
A wiesz , że prymulki mi kwitną pojedynczymi kwiatuszkami ...no - koniec świata powiedział by Pan Popiołek .
Miło , że podobają Ci się moje " rękoczyny " ...nie wiedzieć czemu wszyscy używają j.ang. ...Hand made ... ja prosto nazywam ...manufaktura .
Dziękuję i Tobie również ;:168 ;:167 .

Jadzieńko...no , fakt - mówił , że coś z tą nogą nie jest w porządku - nawet słyszał chrupnięcie i ból nieziemski ...niestety - wszyscy to zbagatelizowali ;:145 .
Jak mam sporo do zrobienia i wiele spraw na głowie - to lepiej się czuję ...nie myślę wtedy o głupotach ...tym bardziej o sobie .
Dziękuję Jaguś za ciepłe słowa ;:168 ...to miłe i utwierdza mnie w przekonaniu , że robię to , co mi sprawia przyjemność , a jak się jeszcze komuś spodoba - to pełnia szczęścia .
Tak , piękny dzisiaj był oszroniony poranek ...na termometrze 0* ...a mam w planie mycie okien na drugi tydzień .
Buziaczki ;:196

Uleńko...ten sen był bardzo wymowny ...chodziłyśmy skrajem lasu , jakbym na żywo widziała Ciebie , Twego M i Terenię z Władeczkiem ... a potem to serduszko złote ...ale było inne , nie płaskie , tylko wybrzuszone , jakby dmuchane . Mam tę nadzieję , że kiedyś na pewno się spotkamy ;:168 .
Powiem Ci , że i u nas nie ma nikogo , kto zajmował by się filcowaniem oraz innymi ręcznymi pracami typu decupage , skrapbooking etc...Owszem , wyszywają , robią coś na drutach , szydełku ...ale to nie to samo ...
Pozdrowionka ;:196 :wit

Agusiu spróbuj koniecznie - uważaj - to wciąga niesamowicie ...rzucam sobie coraz to nowsze , trudniejsze wyzwania i ...nawet mi się to podoba .
Szal dzisiaj sprzedałam ...ten na silk lapsie , z piwoniami i różami z jedwabiu ...nawet nie nacieszyłam się nim ...
A wiesz , że Oliwka podczas letniego pobytu "ukulała' filcową kuleczkę - taką , jak się robi do kolczyków , korali ? Nie uwierzysz - była lepsza ode mojej ...okrąglutka , twarda , zwarta .
Bałam się , by nie poparzyła sobie rączek wodą z mydłem przy filcowaniu - więc zmoczyłam czesankę , a Ona filcowała dalej sama .
Żadne Agusiu cuda - teraz się przymierzam do czegoś z odzieży ...może ponczo , albo żakiet ...tylko muszę poprosić krawcową , by mi zrobiła formy papierowe , a dalej sobie poradzę ...szyć potrafię proste rzeczy .
Buziaki ... ;:196 a tak na marginesie - wiesz , że dzieciom fundują warsztaty terapeutyczne z filcowania ? Dzieci , to pojętne istoty ...wyobraźnię mają i paluszkami piękne rzeczy potrafią robić z czesanki .
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Filcowanie i mnie kusi :D Może kiedyś, jak Agunia pójdzie na studia i część obowiązków spadnie mi z barków?
I masz rację ;:196 zdecydowanie trzeba mieć odskocznię. Dla mnie od stresów w pracy (i niestety ostatnio w rodzinie) to ogród i Okami. Ty miałaś ostatnio na prawdę ciężki okres. Trzymaj się ciepło ;:168
Awatar użytkownika
UlaL
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2013, o 23:30

Post »

Jagódko
wiesz jak ponownie przeczytałam co napisałaś o Twoim śnie to przypomniało mi się, że w czasie kiedy mieszkałam w internacie w Bydgoszczy zgubiłam (albo ktoś mi zabrał) właśnie takie złote serduszko, było wybrzuszone ale też otwierane. Ciekawa historia
Ja też mam nadzieję, że się spotkamy
Pozdrawiam Cię
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jagódko, ten szal, który sprzedałaś był prześliczny.
Masz talent. Kartka dla wnusi też piekna.
Dobrze, że masz zajęcie, które odrywa myśli od problemów.
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aneczko ...nie masz pojęcia - jak to wciąga i ...trudno się rozstać z filcowaną rzeczą ...Muszę zająć nie tylko myśli , ale i być w ciągłym " kołowrotku" ...wtedy i ja lepiej się czuję .
Dobrze , że masz odskocznię - w postaci ogrodu i Okamiego ...to wycisza , uspokaja i pozwoli myślom się " ustatkować " .
Pozdrawiam serdecznie ;:196

Uleńko...więc może to Twoje serduszko zawędrowało w moim śnie do ogrodu Tereni ? Cały czas mam taką nadzieje ..może na wiosnę ...kwiecień - maj , wtedy jest najpiękniej , bo ...kwitnie magnolia i ogród ma wiele kolorów .
Buziaki ;:196

Gosieńko...oj , tak - był przepiękny - miło , że i Tobie się spodobał , dziękuję za miłe słowa ...szkoda , że ja się przywiązuje do pewnych prac , ale przecież nie robię po to , by w nich paradować , tylko zarobić jakiegoś grosza . Tak to jest , gdy jest się " darmozjadem " i nie ma swojego grosza ... Może na drugi rok dostanę jakąś emeryturę - oby ..., o ile przepisy się nie zmienią .
Ciągle coś dłubię ...ostatnio dekoracje w postaci wianków ...
Ściskam cieplutko ;:168 ;:167 .

To są moje wypociny wiankowe ...kolejne są przygotowywane , ale z rattanu bielonego i z wikliny jasnej .

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pozdrawiam serdecznie ...i do następnego napisania ;:196 :wit ...nie wiem kiedy ... ;:167 ;:167 ;:167
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Iguniu cudowne dekoracje zrobiłaś... u Ciebie już bardzo świątecznie .Wianuszki bardzo ładne ,gustowne i bardzo eleganckie ...cała Ty ;:168
Pozdrawiam i mam nadzieje ,że dzisiaj masz już lepszy humor !!
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Bardzo dobrze Cię rozumiem, że chcesz mieć swój własny grosz bez łaski i proszenia się. Myślę,że spokojnie możesz produkować te szale na sprzedaż. Są piękne.
I nie mów, że jesteś darmozjadem. Przecież nie leżysz do góry brzuchem. Twoja praca jest bardzo ciężka. Nie wiem, czy m. chciałby się zamienić
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”