Miejsce na ziemi -Ave cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolko, moje kolejne dwie świecznice, białe (rosną obok) też się "wypięły" i nie mają nawet kawałeczka kwiatka...

Periovskia tak mi się podoba, bo dostałam hopla na punkcie lawendy, a ponieważ nie mam jej zbyt dużo, to chociaż periovskia się niebieszczy... :)
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ave pisze:o takie ustrojstwo mi właśnie chodziło :) Żeby Ci się lepiej suszyły możesz je rzadziej ułożyć :)
I dzięki tej fotce zapragnęłam mieć własne suszone zioła - do tej pory suszyłam na powietrzu... :oops: Dzięki
Jak długo je suszysz i na jakim programie ?
Ewuś, moje maszyna jest prosta jak budowa cepa i nie ma żadnego programu :wink:
Jest typowym wynalazkiem dla blondynek :lol:
Ma tylko ON i OFF ;:112

A ile suszę...? Hmmm... :roll: nie mogę Ci dokładnie podać ani w minutach ani w godzinach :wink: Po trochu przez trzy dni :roll:
Na prawdę po trochu, bo w jeden dzień podsuszyłam, potem musiałam wyłączyć, bo jechałam z działki do domu ... Na drugi dzień tak samo ... i dzisiaj jak przyjechałam na działkę, sprawdziłam w palcach czy się kruszy i włączyłam dosłownie na pół godzinki, bo była już gotowa :D
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50

Post »

Ave pisze:
Basiu-Cynthio - a właściwie powinnam napisać , za Panem Wołodyjowskim... Baśkaaaa i poruszyć wąsikiem, byłaś u Tracza i nie wpadłaś do mnie na kawkę ? ;:78
Szkoda, że nie udało Ci się wybrać coś hortensjowego... ale powiem Ci, że jak kupowałam Kiushiu, to wyglądała tak sobie, a po dwóch latach powala swoimi 30 cm kwiatami :)
Znam to - z żadnego centrum ogrodniczego, rynku, albo wystawy nie udało mi sie wyjść z pustymi rekami, zawsze jakaś zieleninka mi się przypałęta... :D
No........ :roll: ....i wiedziałam ,że znowu opitol zbiorę ,że do Tracza tak cichcem pojechałam :;230
Ale wyprawa była zorganizowana dosłownie w ciągu 15 minut i nawet nie miałam czasu nic kliknąć na forum :lol:
I jak jechaliśmy ,to po drodze mówiłam chłopakom ,że pewnie znowu dostanie mi się od Ewy ;:14

I powiem Ci Ewuniu szczerze, że ja sama to nie umiem robić kwiatowych zakupów :?
Nic mi się nie podoba :roll: ..........a potem widzę te same roślinki w ogródkach forumków i aż serce mnie boli ,że nie mam ich u siebie........

Zobaczę jeszcze pod Halą......może tam coś trafię :)

Ewuś......muszę jeszcze dopisać bo gapa zapomniałam :oops: ............serdecznie gratuluję pięknego serduszka ;:196
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
agrazka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 22 maja 2005, o 23:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewciu- ale się będzie działo 18, tra la la :D Mówisz 20 osób, to i tak mało, ja mam koleżanki co musiały na 80 robić i knajpy wynajmować.
Wiesz kupiłam świecznicę bordową, fajna, dbaj o swoja to się wymienimy :)
Tymi pomidorami narobiłaś mi takiego apetytu, ze poleciałam i kupiłam - bo tez bardzo lubię ale nie robię :)
serdecznie - Grażyna - Mój ogród...
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Piękny ogród...Zapraszam do Siebie :wink:
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

Ave pisze:Moja świecznica ma jakieś dziwne wyrostki, wcale nie widać, żeby to miało się zamienić w takie piękne kwiatuszki jakie widziałam u innych :?

Obrazek
Ewuniu, te kuleczki zebrane w grona, to właśnie pączki kwiatowe. :lol:
Już za chwileczkę, już za momencik będziesz miała wspaniałe " świeczki".
Moja, tegoroczna, ma już 2 metry wzrostu i baldach
z tyloma świeczkami, że ho, ho. :wink:

Obrazek
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Jak zwykle kolorowo i ciekawie u Ciebie Ewciu zazdroszczę Ci spotkania forumkowego,ciekawa roślinka z tej świecznicy nie widziałam jeszcze czegoś takiego może masz przepis na przetwory z koralika bo u mnie wielki urodzaj :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, tym razem uszło Ci na sucho ;) A jak tam pod halą, było coś ciekawego ?

Grażynuś, przepis na suszone pomidorki jest w Małym co nieco...

A co do urodzin, no cóż... mam teraz już "stare córki" - znaczy się pełnoletnie... :?
Obrazek

Moje córki nie przepadają za tak dużymi imprezami urodzinowymi... Za to Młodsza przygotowała dla swoich gości mnóstwo zabaw i konkursów... były tańce na matach, quiz o tematyce filmowej (superowy :)), "kto to powiedział", były zawody w biegu na 3 nogi,

Obrazek Obrazek

zręcznościowe - strącanie wielkimi łapami (które uszyłyśmy) "kocich uszu" umocowanych na opasce na włosach,

Obrazek Obrazek

a wieczorem jeszcze zagrali mecz w 2 ognie (Połówek nie wytrzymał i też się dołączył :lol: )

Obrazek
Obrazek Obrazek

i ... przy prawdziwym ognisku pośpiewali.

Obrazek

Hanuś - bardzo jestem ciekawa tych kwiatków, bo na razie ciekawie nie wyglądają, te skwareczki... ale Twoja świecznica jest imponująca :shock:

Romko, a Ty nie miałaś jeszcze okazji spotkać innych Forumków w realu ? Sprawdź PW :)

I zaraz dostanę (i słusznie) "o-pe-er" za treści nie ogrodowe w ogrodowym wątku ... ;:113
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Treści nieogrodowe???
Przecież wykorzystałaś ogród zgodnie z jego jednym przeznaczeń - na piknik :wink: Fajny piknik :lol:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45

Post »

Piknik ogrodowo- urodzinowy genialny ... najlepsze życzenia dla jubilatki ;:73 ,

a pomysły świetne i ... do wykorzystania dla innych :D
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ewuś ależ super imprezka :D najlepsze życzenia dla córy :D
Piękne kolorki jeszcze w Twoim ogródku :D różyczki śliczne i liliowiec jeszcze cieszy swoim widokiem :D
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bardzo dziękuję, w imieniu jubulatki, za życzonka :)

Mimo, że w ogrodzie jeszcze sporo kolorków, to już czuje się pierwszy "oddech" jesieni... zakwitły rozchodniki i liście lecą... no i wieczory i ranki zimne... brrrr.
Jedno co mnie cieszy to to, że zbliża się mój ukochany czas grzybobrania - już widziałam szczęśliwców, tu na Forum, którzy chwalili się swoimi zdobyczami :shock: :D i zazdraszczałam...
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No ... no ... :D impreza była superzasta!! :D :D
Super ogród to i imprezy super :D
Przypomniały mi się moje 18-te urodziny ... :wink: też była impreza, którą do dzisiaj pamiętam :D ... ale to były dawne czasy ubiegłego wieku ... :roll: :lol:
Uściski dla Jubilatki ;:168
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Anuś, ależ my też mamy 18 lat, a że na każdym boczku, no to co, ... ale 18 :lol: :lol:
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ave pisze:Anuś, ależ my też mamy 18 lat, a że na każdym boczku, no to co, ... ale 18 :lol: :lol:
Tak Ewuś :D 18 na każdy boczek i jeszcze plus VAT :;230 :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”